Lidl - zalezuje zaposlene ?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
http://delo.si/index.php?sv_path=41,396,282134

Kam smo prišli...
Lidl zasleduje svoje zaposlene da vidi kaj delajo v prostem času, kam pošiljajo svoje otroke na počitnice, kako prihajajo oblečeni v službo, kaj delajo med malico, o čem se pogovarjajo. Da kamer ne omenjam.

Ljudje pa še kr kupujemo v teh lowbudget trgovinah ala lidl, hofer... Sramota. Da se prodajamo za 10€ profita.

Naša familija ne kupuje drugje kot pa v slovenskih trgovinah, ala merkator, tuš, malo nacionalca pa tut moremo bit.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik leni pravi:

Pa mi prosim povejte v kateri trgovini ima prodajalka 700€ plače za 20 urni tedenski delovnik.

Aja? Od kje pa ta informacija?
confused-1.gif
Pa ne zdaj od tete soseda dela... Nek vir daj.
(nenazadnje pa kaj si češ začet z 700€ mesečno)

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Ni nikjer označeno da je pod video nadzorom
wink-1.gif

Še zaposleni so to zavedli komaj od svojih odvetnikov na sodišču...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Delodajalec pač varuje svoje premoženje tu jaz ne vidim kaj narobe! Se je pač odločil za video nadzor! Dokler se to dogaja v trgovini in ne zunaj ne vidim problema! Čeprav bi tudi pisarne rabile nadzor tam pa mislim da ga še ni!
Kar pa se tiče lokal patriotizma in nakupa samo v SLO trgovinah pa še eno vprašanje (sam nakupujem v vseh trgovinah nimam nobenih predsodkov) kaj ima slovenski prodajalec od tega razen zajamčene plače?

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Jah na banki je kot prvo snemanje zaradi varnosti v primeru ropa recimo.
No dobr sej Lidl lahko tudi kdo pajsne sam banka ma pač večji faktor tveganja.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Misliš? Jaz mislim ravno nasprotno! Lažji dostop do blagajne, trgovine so polne če se spraviš zvečer lahko kar nekaj zaslužiš, lahko tut kak izdelek izmakneš banka te ravno zaradi varnosti odvrača od dejanja itd...! Ali mogoče ravno zaradi teh razlogov ne bi rabili kamer?

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
...
Kar pa se tiče lokal patriotizma in nakupa samo v SLO trgovinah pa še eno vprašanje (sam nakupujem v vseh trgovinah nimam nobenih predsodkov) kaj ima slovenski prodajalec od tega razen zajamčene plače?

slovenski prodajalec bolj malo, slovenski proizvajalec pa precej (pustimo zdaj vprašanje, koliko "slovenskih" proizvodov je v resnici slovenskih)

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Ma ste tud bolani, a zdej če se to nekje v nemčiji dogaja, je pa to povsod al kaj, ma prav ubogi ste. In to seveda največ vedo povedat taki ki lidl vidijo samo v reklamah...
Pa mi prosim povejte v kateri trgovini ima prodajalka 700€ plače za 20 urni tedenski delovnik.
No, no....obnaši se malo...lepše.

Če je to name letelo: nič od tega kar ti pišeš nisem trdil in nisem niti pisal ali gre za Nemčijo, Slovenijo ali Zimbabve.

Pa mi prosim povej katera prodajalka v Lidlu ima 700 € plače za 20 urni delavnik.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
To je pač Lidl....sramota, tako bando tujcev, bi morali sterat iz Slovenije....Kapitalistični izkoriščevalci!!!!!
Mogočče si spregledal da se to dogaja v Nemčiji, ne pri nas.

Me zanima koliko ljudi pe vedno verjame da pri Hoferju prodajalke ne smejo niti na wc in da imajo tiste z menstruacijo trakec okoli roke (verjetno žživim v neki alternativni realnosti, ker v lokalnem Hoferju prodajalke VEDNO klepetajo med seboj in je njihovo delo videti daleč od tako oglaševane nacistično-taboriščne tlake.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
@malcomX
Pač vsi ljudje ne moremo biti sinovi po poklicu, da bi nam 700 € nič ne pomenilo, nekateri moramo za 700€ kar dobro delati,pa mislim da ni pošteno da se iz tega norčuješ.

@BurekM
Leti na vse ki nimate pojma kaj kritizirate, jaz ti lahko povem katere prodajalke imajo, ker jih je veliko mislim da kar skoraj vse, nekatere pa seveda več, ki imajo 40 urni tedensko...

Zakaj bi vam moral poimensko povedati kdo ima toliko plače, pa vi meni povejte poimensko katera prodajalka ima rdeč trak, med menstruacijo in katera ni smela na WC ko je bila potreba...
Jaz ne govorim da sem to nekje slišal, jaz to TRDIM ker VEM.

Še to sem pozabil povedat... jaz delam v Švicarski firmi, pa imamo povsod kamere razen v garderobi in na wcju, prepovedali so kajenje na celotni lokaciji, za 200 ljudi je ena majhna kadilnica(akvarij) velikosti 2X2.5m v septembru bodo popolnoma prepovedali kajenje. Kaj naj sedaj se tudi jaz bunim, ker me snemajo in ne smem kaditi, nekajkrat se je naredilo da so prišli in snemali delo, kao za normo (pri mojem delu itaq ne moreš normirati dela) in so potem šteli korake in gibe ki sem jih delal, in kasneje so sodelavca kritizirali ker je naredil 20 korakov preveč... kam to pelje.... Ampak nimaš kaj delaj ali pa ... V lidlu imajo normo da mora prodajalka kasirati 40 izdelkov na minuto, druge norme ni, kolikokrat ste naleteli na gužvo v lidlu kjer bi morali čakati dlje kot 5 minut, kolikokrat ste na tako gužvo naleteli v sosedu,recimo s tem da je bilo pol blagajn zaprtih..... No malo morate biti objektini in ne verjeti vsega kar je "rekla kazala" sosedova babica. In zato me jezi ker klobasate nekaj o čemer NIMATE POJMA.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Bo kar držalo.
Od ženskice bodoča svakinja dela tam in je res.
Ženskica pa je mela 4 € prek študenta.

Kolega dela v Hoferju, 900 € za -morem vprašat, koliko ur- se mi je nekam dosti zdelo za prodajalca.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik leni pravi:
@malcomX
Pač vsi ljudje ne moremo biti sinovi po poklicu, da bi nam 700 € nič ne pomenilo, nekateri moramo za 700€ kar dobro delati,pa mislim da ni pošteno da se iz tega norčuješ.

Nisi me razumel prijatl. Ampak 700€ za 20 ur tedensko je dosti. Pretirano dosti.
In ne vrjamem da majo tako plačo. Mogoče z vsem dodatki in večernimi urami.
700€ je predvideno za 80 ur tedensko. Iz ničesar se ne norčujem.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No potem se ti pa OPRAVIČUJEM, ker sem očitno narobe razumel tvoj tekst.
Seveda je z vsemi dodatki, toliko pač dobi nakazano na TRR, no nekaj malega manj ta mesec je bilo mislim da 680, saj če bi gledal mojo osnovno plačo bi skoraj moral it za klošarja, ampak dodatki pa nanesejo za normalno plačo. Skratka moja dela pri Lidlu in vem iz prve roke. In sama trdi da ni šans da bi menjala šiht.
Katero podjetje te plačuje tri mesece za NIČ dela? Namreč ko se je Lidl odpiral so prodajalke podpisale pogodbo 1.1 lidl pa se je odprl nekje marca se mi zdi, ves ta čas so dobivale normalno plačo! V sredini februarja so začele hodit na neka izobraževanja ampak to dvakrat tedensko za 4 ure.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
http://delo.si/index.php?sv_path=41,396,282134

Kam smo prišli...
Lidl zasleduje svoje zaposlene da vidi kaj delajo v prostem času, kam pošiljajo svoje otroke na počitnice, kako prihajajo oblečeni v službo, kaj delajo med malico, o čem se pogovarjajo. Da kamer ne omenjam.

Ljudje pa še kr kupujemo v teh lowbudget trgovinah ala lidl, hofer... Sramota. Da se prodajamo za 10€ profita.

Naša familija ne kupuje drugje kot pa v slovenskih trgovinah, ala merkator, tuš, malo nacionalca pa tut moremo bit.

ojoj... samo upaj, da Kozarčeva tvojega posta ne vidi
crazy1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Prisluškovali so njihovim pogovorom in se ukvarjali s tem, kdo je tetoviran. V enem od zapisnikov so, denimo, zapisali, da bi bilo bolje, če bi si zaposlena zakrila tetovažo, saj bi lahko kdo od starejših kupcev mislil, da ima to iz zapora.

Svašta
crazy1.gif
Ne morem, da verjamem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik leni pravi:
@malcomX

Nisi me razumel prijatl. Ampak 700€ za 20 ur tedensko je dosti. Pretirano dosti.
In ne vrjamem da majo tako plačo. Mogoče z vsem dodatki in večernimi urami.
700€ je predvideno za 80 ur tedensko. Iz ničesar se ne norčujem.

hofer po radiju oglašuje ko iščejo delavce za 24ur/tedensko neki čez 800€/mesec. sam se pa ne spomenem al je bruto al neto oz. če še kej omenijo kaj je v tej plači.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz pa se ne strinjam.
ne-ne-1.gif
Po tvoje naj tetoviran človek dela nekje kjer bo zaprt, pa ne bo mel stika z ljudmi?? bruh smajli kao

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Lej, če moti stranke, pač ne dela s strankami. Niti on niti firma sicer nista kriva, da so stranke blesave, ampak če se pritožujejo zaradi tega, je pač treba ukrepat ...