Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
nic ne dlakocepim. Obtozil si me, da pisem o necem o cemer nimam pojma, sedaj pa ti noces utemeljevat svojih trditev. Nikjer nisem trdil, da jugoslavija ni izvozila veliko orozja (spet vprasanje komu - prijateljskim drzavam, ki zahodnega orozja niso mogle kupiti). Trdim pa da to orozje se zdalec ni bilo vrhunsko, kar pa je bilo dobrega je bilo 90% narejeno po licenci. Torej to ni bil jugoslovanski razvoj. Ce bi isto proizvodno linijo v nigerijo preselil bi pa pac nigerijci to proizvajali.
In to je bilo jugoslovansko gospodarstvo - licencna proizvodnja.
Seveda dlakocepis... Komu vse izvazajo ZDA orozje? Vsem. Temu se rece posel. Btw, dobavljali so tudi Iraku&Iranu. Istim drzavam je prodajala tudi bivsa drzava ce smo ze pri tem kdo je lahko kaj kupil in kje.
Proizvodnja nekaterih stvari je bila takrat v svetovni spici, recimo granat. Pri nekaterih malce manj ampak to pri vsem skupaj nima nobene k. veze. Ljudje so delali, posel je cvetel. Danes ni proizvodnje, nobene.
in da... ce bi babica imela k. bi bila dedek.... nigerijci bi pa proizvajali podmornice
Saj sem ti napisal, s tem da so prodajali orozje sploh nimam tezav. Pac so ga, takrat se je to drzavi ocitno spalcalo.
Ampak zdaj bi rad od tebe jugonostalhgika slisal katero orozje smo sami razvili (sami razvili, ne le proizvajali) in je bilo vrhunsko in v svetovni spici. Municija ne steje, ker razen potisne polnitve, vzigalnikov in konic ni neke hude fizike za ravit (takrat pac se niso imeli pametnega orozja da ne bos zasel v kake primerjave kaj se danes dela na podrocju granat naprimer).
a vidis, meni ocitas da pisem o necem o cemer naj ne bi imel pojma, ti pa nisi sposoben enega orozja nastet za katerega lahko trdimo da je plod jugo razvoja (in d aje bilo uspesno po prodaji)