Malo OFF-a, sori...
Evo kaj nam naredi pranje možganov od rane mladosti po holivudsko.
Tam se gledalec v vseh akcijskih/vojnih filmih poistoveti in sočustvuje z glavnim igralcem/igralci. Z njim sočutvujemo, se jezimo ko en od pajdašev umre, smo jezni na nasprotnike ... Vse ostale žrtve pa so samo balast filma. Mogoče je kje kaka žrtev nasprotne strani in pa seveda glavna baraba ki umre zadnja.
Zakaj to pravim?
Glavni naslov glavne novice vseh SLO medijev je "Padlo je ameriško bojno letalo".
Je to res najbolj pomembna zadeva danes?
ZDA in Co. je napovedalo vojno Libiji. Med napadi je bilo ubitih ??? nedolžnih ljudi, uničenih ?? letal Libijske vojske, padlo ?? vojakov, ... Nas pa mora samo zanimati, da je padlo ameriško letalo ter da je pilot že na varnem.
Logično sledi komentiranje mačo uporabnikov o tem, kdo več ve o tem letalu, katero letalo je boljše, kako bodo komandosi rešili pilota, katera puška je najboljša, ... Da pa je ta pilot in ostali pobil ogromno nedolžnih ljudi pa je spet samo balast.
p.s. Tudi meni je samoumevno, da je to zanimiva in glavna novica danes. Tudi jaz ne gledam samo evropskih dram. Sem pa ta odnos med filmi in realnostjo zasledil že v Iraku, kjer so na začetku za vsakega mrtvega amer. vojaka naredili nov članek. Mi pa itak samo kopiramo za njihobimi mediji. Nasprotna stran dobi članek šele, ko jih umre vsaj 50 na kupu...