Libija

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
no no, pa ne F15E
vintage samo po imenu..., ni to A verzija
smirk-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
slabo veš ti na pamet, pol bi rekel da je letalo staro 30 let zasnove, pa se neb kregal.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
zasnova nima nobene veze s tem, zakaj je strmoglavlo, tudi 30 let nazaj je letelo brez problema, mojster
smile-1.gif

prvi primerki F15E so prisli v uporabo sele leta 1989. dalec od odpadnega zelezja...

btw, leta 1983 je izraelski F15 trcil v zraku se z enim lovcem in pristal prakticno brez desnega krila. tako da nebi jaz pljuval cez zasnovo.

phz-nowing-f15.jpg

ce mene vprasas, je temu F15E, ki je strmoglavil v libiji, crknila elektronika (se dogaja tudi najnovejsim jetom!), first guess. skoraj ne verjamem, da bi ga sestrelili ali da bi bilo kaj narobe zaradi starosti...

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
ah bolj v smislu starega železa, ni škoda če pade dol. treba naredit plac za f22ke..

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Glej, jaz kot evropejec in državljan države v NATU, se zaradi tega pač ne počutim nek "ubermensch", ki bi delal to kar misli da je prav; in širil to kar misli da je najbolje.

zakaj se mi zdi, da vam je nekaterim kar nerodno, da ste del neke zahodne napredne civilizacije, ki ima celo možnost vplivat na

okolico, da nam ( tudi tebi in ostalim) omogoča furat naprej takšen standard, kot smo ga vajeni ?

kaj je sedaj bolje, da urejaš po svojih načrtih ali se prilagajaš drugim ?

Oni omogocaju sebi standard, ti pa to placujes in pobiras ostanke. Pa se ocitno se ti to zdi fajn ali normalno.
smirk-1.gif
Sicer pa je pa ze sam standard "zahodne in napredne" civlizacije bolj zalost.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Malo OFF-a, sori...

Evo kaj nam naredi pranje možganov od rane mladosti po holivudsko.
Tam se gledalec v vseh akcijskih/vojnih filmih poistoveti in sočustvuje z glavnim igralcem/igralci. Z njim sočutvujemo, se jezimo ko en od pajdašev umre, smo jezni na nasprotnike ... Vse ostale žrtve pa so samo balast filma. Mogoče je kje kaka žrtev nasprotne strani in pa seveda glavna baraba ki umre zadnja.

Zakaj to pravim?
Glavni naslov glavne novice vseh SLO medijev je "Padlo je ameriško bojno letalo".

Je to res najbolj pomembna zadeva danes?
ZDA in Co. je napovedalo vojno Libiji. Med napadi je bilo ubitih ??? nedolžnih ljudi, uničenih ?? letal Libijske vojske, padlo ?? vojakov, ... Nas pa mora samo zanimati, da je padlo ameriško letalo ter da je pilot že na varnem.
bonk.gif
Logično sledi komentiranje mačo uporabnikov o tem, kdo več ve o tem letalu, katero letalo je boljše, kako bodo komandosi rešili pilota, katera puška je najboljša, ... Da pa je ta pilot in ostali pobil ogromno nedolžnih ljudi pa je spet samo balast.

p.s. Tudi meni je samoumevno, da je to zanimiva in glavna novica danes. Tudi jaz ne gledam samo evropskih dram. Sem pa ta odnos med filmi in realnostjo zasledil že v Iraku, kjer so na začetku za vsakega mrtvega amer. vojaka naredili nov članek. Mi pa itak samo kopiramo za njihobimi mediji. Nasprotna stran dobi članek šele, ko jih umre vsaj 50 na kupu...

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
[Oni omogocaju sebi standard, ti pa to placujes in pobiras ostanke. Pa se ocitno se ti to zdi fajn ali normalno.
smirk-1.gif
Sicer pa je pa ze sam standard "zahodne in napredne" civlizacije bolj zalost.

torej boš brez problema naštel par naprednejših civilizacij v katerih ljudje bolje živijo kot mi "zahodnjaki" .

malo si zatiskaš oči ? meni je pač fajn, da lahko tankam kdaj hočem, kupim futer kakšnega hočem, se oblečem kak hočem, grem

kam hočem , delam kaj hočem in kaj znam in če čem na forum napišem kaj hočem.... sem pač čudn če koristim zahodnjaške

bonitete in nimam občutka da pobiram kakšne ostanke.

Da me pa država olupi kot banano, pa ne bom ravno krivil ostale... je problem kar domač

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:Nasprotna stran dobi članek šele, ko jih umre vsaj 50 na kupu...
Prepričani so, da si nasprotna stran to zasluži. Zakaj pa niso Gadafija že pred N-leti eliminiranili sami.
Bi preveč zabluzil, če bi zapisal kaj iz zgodovine na naših tleh, kjer se kaže, da je tako prepričanje od "nekdaj" tu prisotno. Nekdo si pač "zasluži" še kazen za grehe drugih.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik pipo pravi:

malo si zatiskaš oči ? meni je pač fajn, da lahko tankam kdaj hočem, kupim futer kakšnega hočem, se oblečem kak hočem, grem

kam hočem , delam kaj hočem in kaj znam in če čem na forum napišem kaj hočem....

Dej ne pretiravaj. Recmo ne moreš lihk vsega na forum napisat ane, te hitr lahko moderirajo. Nemoreš recmo napisat [censored] ker ti cenzurirajo. Baš ti je to svoboda

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
jah svoboda bi morala bii da lahko vsak počne kar hoče. Kje piše da je sosedova zemlja njegova. Zakaj ne smem jaz postavit šotora na sosedovem?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.120
10.977
113
kod Džej-Zija
To, kar ti praviš, ni svoboda, ampak anarhija. Sem mislil, da ste v šoli to že vzeli. In zanimivo, da si anarhijo samo iz svojega zornega kota podal. Skratka, ti bi vzel sosedu, ker ti njegovo paše. Pa veš, da se potem lahko najde drug ali isti sosed, ki bi vzel tebi, ker mu tako paše? Zato pa imamo pravila in družbene norme, da se zaradi takih stvari ne pobijemo. Ti bi nas pa direktno nazaj v prazgodovino vrnil.
rolleyes-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
jah svoboda bi morala bii da lahko vsak počne kar hoče. Kje piše da je sosedova zemlja njegova. Zakaj ne smem jaz postavit šotora na sosedovem?

Sej ga lahko, samo se moraš ''pustno napravt'' pa mal si potemnit kožo...