Ja za gledanje TV kanalov je 50hz čisto dovolj, ker so programi sami na 60hz (mislim, če ne še manj), tako da ti tistih 100 ali 200hz ne pomaga tukaj. Če pa gledaš filme, kot so dvd, blue ray itd... pa je čisto nekaj drugega.
Jaz osebno sem danes stestiral zadevo, preko usb kjučka sem predvajal filem, kije bil v FULL HD torej 1080 najprej na 100hz tv, slika je bila res FANTASTIČNA (konkretno je bil to LG 32LE650, kateri ima 100hz osveževanje).
Nato pa mi je prodajalec za foro svetoval, naj poskusim isti filem (torej moj iz USB KLJUČKA) predvajat na eni seriji višje (torej LG 42LE750, katera ima 200hz osveževanje) in to sem tudi storil, čeprav sem mu povedal, da mi je 100hz æisto dovolj.
Ostal sem šokiran, ko sem videl to razliko!! Ne morem verjeti, da je lahko tako očitno - vsaj jaz sem takoj zaznal razliko.
Pri 100hz je slika res lepa, čista in se ti zdi, da je to največ, kar lahko oko vidi.
Potem pa pogledaš 200hz in te 100hz sploh več ne zanima - to je tako čisto kristalno - kot kapljica vode
Prav oči se ti spočijejo, ko gledaš več herčno tv (se ne napenjajo).
In ja, zame je ta razlika preveč očitna...
Sicer pa sem tudi že sam bral po tujih forumih, da nekateri NE vidijo te razlike med 100 in 200hz, ne vem pa zakaj (pač).
Po vsej verjetnosti bom kar tega LG nabavil, samo velikost mi je malček prevelika
42" mi je too much, gledal bom iz 2,5m razdalje.