Lg optimus one

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Pri telefonu se mi je pokvaril gps sprejemnik .Kkašna je smiselnost popravila me bi drago stalo? se splača. Za telefon sem dal 60 eur služi pa kot nadomestni telefon .

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Če je backup, potem je brez veze.

Jaz bom imel mojega samo za laufat. ( micoach)

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Ne glej ubistvu ga potrebujem , ker ga imam za sprehajati in za v hribe in mi gps pride zelo prav . Če veš mogoče okvirno ceno ali če se kdo ukvarja z popravilom bom zelo vesel .

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.142
4.122
113
Kaj točno se ti je pokvarilo? Kako veš da se je? Ne dobi nobene lokacije ali lovi zelo slabo?

Če gre za anteno (kontakti) se pač telefon odpre in popravi. Sam GPS senzor oz. čip je pa del motheboarda tako da dvomim da se da menjat posebej. Koliko je cena motherboarda si pa poglej na ebayu.

Alternativa je uporaba zunanjega GPS (bluetooth) sprejemnika.

Cenovno na splošno se ne splača nič od tega ker dobiš low segment rabljenega androida ki dela v vseh pogledih za manj kot 50 EUR.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Nevem ali je kriva antena ali kaj podobnega , preden mu je odpovedal gps je zelo dolgo trajalo ,da je dobil signal , lahko tudi do 15 min , pa še takrat ga včasih dobi včasih ne , ko pa enkrat zaklene satelite drži signal konstantno brez izpada signala. Potem sem nekaj s šestilom drsal mislim ,da je pod tem gps čip , in potem je ujel signal takoj cirka minuto je trajalo. Zdaj lahko ,da je antena kriva to nevem.Ampak sedaj je pa čisto odpovedal je praktično mrtev , Imam pa šeračun in gre za srednje razredni telefon to ni neka igračka la koki te se dobi po 50 eur mogoče.Označil sem morebitno gps anteno?.Ja ubistvu je pred tem imel signal samo zelo oslabljen tako da telefon ni mogel zakleniti satelite.

http://shrani.si/f/3h/jX/1Tje7NqE/optim.jpg

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.142
4.122
113
Glede na to da imaš vijake lepo odvij in odstrani glavno ploščo pa poglej kakšno je stanje s kontakti. Malce kontakt spreja če je kje kaj že oksidiralo bo pomagalo.

Telefon pa kar lepo spada za današnje razmere v "spodnji" segment zato sem pa omenil da se popravilo smotrno če ga lahko opraviš sam!

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
ja ok kje pa naj kupim mikro precizno orodje čim ceneje , oziroma potrebujem takšno da bo pasalo na vijake.Če bi imel orodje bi ga že odprl.Bo wd ok .

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Danes sem se lotil odprl telefon , in nisem našeč nič uporabnega kar bi nakazovalo na gps sprejemnik . Edino če je pod tem srebrnim aluminijem . To pa nevem če bi tvegal , da ga snamem iz vezja. Se komu kaj sanja kje bi bil gps . spodnja stran je samo plastika.
confused-1.gif

http://shrani.si/f/16/8C/3PtVv5UL/dsc00205.jpg

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Gps sem usposobil pojavila pa se je predhodna težava . In to je vneto špricanje z wd-40
bonk.gif
sedaj sem sčistil kontakte in vezje z alkoholom in sedaj mi takoj dobi signal 8 črtic signala .