Letošnji 2. maj delovni dan?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Sem gledal, pricakovano, sem ze v politiki napisal zakaj.
A si nisem mislil, da ze letos.
Mislim, da tudi C. Norris ne more v tako kratkem casu spremeniti razporeda delovnih dni.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
http://www.prazniki.eu/praznik/c/Slovenija/y/2012/
Primerjava...
evil.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Čisto primerljivo... avstrijci, hrvati in italijani imajo dan manj...
S tem, da primer za avstrijo:

Citat:
Employees have a minimum entitlement to paid annual leave of five weeks in each working year. In terms of working days, you are entitled to 30 days’ leave, which includes Saturdays, in each working year.

Nj povečajo pol številno dni letnega dopusta, če že ukinjajo dela proste dneve!

Isaac

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
43
Se še samo smejem vsem norim idejam voditeljev v Slo in po svetu. Kak bo to še počilo. Tudi "raji" bo enkrat odklenkalo in se bodo uprli. Upam da kmalu.

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Čaki, nekaj pa mi ni jasno. Pri Družinskem zakoniku bi šli naprej z EU, pri dopustih pa bi obstali, al kaj?
Meni je poteza pričakovana, sicer bo sprožila slabo voljo pri raji, a kaj češ.
Bolje čimprej zarezat z žago, kot čez leta z motorko ...

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Se strinjam, klinc, ne vem kaj so čakali in kaj so delali do sedaj. Če bi že prej (prejšnja vlada) kakšne ukrepe sprejeli, ne bi bilo treba tako na trdo zdaj. Treba pa je, gotovo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Čisto primerljivo... avstrijci, hrvati in italijani imajo dan manj...

Ni res. Glede na tisti link imajo italijani res en dan manj, avstrijci in hrvati pa isto. Odvisno pač na kateri dan v tednu cepne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Jaz tudi da se kmalu odklopi in da se gremo upreti.
Tvoj upor čakamo že nekaj let. Pa nekako ostajaš le pri hujskanju drugih. Jajca muca popapala?

Nazadnje uredil moderator:

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
V "svinčenih časih" je bilo še bolj radodarno s tovrstnimi extended prazniki. Se spomnim, da je na koledarjih pisalo nekaj v stilu "Novo leto, Praznik dela in Dan republike se praznujejo po dva dni, ne računajoč na nedelje". Kar je pomenilo, da v primeru, ko je na 1. ali 2. dan bila nedelja, je bil dodan še en ekstra prost dan.
evil.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ksz...
mene ne moti če vzamejo praznike in da bo to čemu doprineslo.sicer bi lahko vzeli namesto blok praznikov monopraznike.prvo bi lahko skenslali 15 avgust(marijino vnebovzetje),ker da imamo praznik po nekom ki je šel v "nebesa" je skoraj isto kot da bi imel dan batmana ali supermana

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Btw..

V avstriji ni dobenih 30 dni dpusta
smile-1.gif
25 je lepo za vse, vsaj tukaj ko jaz delam.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ja pa še en kup cerkvenih praznikov. Res da ni 02.01 in 02.05, so pa 06.01, pa Binkošti, pa še kar nekaj cerkvenih praznikov, ki jih v SLO ni. Če bosta dva dneva pomagala iz krize takoj podpišem. Samo se bojim da to ni to.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ker da imamo praznik po nekom ki je šel v "nebesa" je skoraj isto kot da bi imel dan batmana ali supermana

hysterical-1.gif

Kaj češ, Marička je zavetnica vseh dežel od Bavarske do severnega Jadrana.
rolleyes-1.gif

Mene sicer najbolj motijo "kampanjski" prazniki ali počitnice. To, da obstaja paradigma "čas dopustov" oz. da meji na čredni nagon (in se recimo okrog Božiča ali julija čas malodane ustavi). Največja skrajnost na tem področju italijanski Ferragosto.
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...
mene ne moti če vzamejo praznike in da bo to čemu doprineslo.sicer bi lahko vzeli namesto blok praznikov monopraznike.prvo bi lahko skenslali 15 avgust(marijino vnebovzetje),ker da imamo praznik po nekom ki je šel v "nebesa" je skoraj isto kot da bi imel dan batmana ali supermana

Sem prištej še Velikonočni ponedeljek in Božič. Veš kako se morajo pripadniki drugih veroizpovedi počutit diskriminirane...