Letos bom pa kar zimske zvozil

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nije nego BARUM
cheer.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj, lahko kupiš modele s konca lestvice testa.
In voziš z njimi.
Imajo pač slabše lastnosti.
Niso pa radioaktivni ali podobno...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz se vozim z zimkimi že celo poletje, gume so še vedno dobre s 6 mm profila , na zimo je avto pripravljen. Nobenih težav na cesti, so pa gume stare komaj 1 leto.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.006
976
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz se vozim z zimkimi že celo poletje, gume so še vedno dobre s 6 mm profila , na zimo je avto pripravljen. Nobenih težav na cesti, so pa gume stare komaj 1 leto.

Če si jih poštno zakuril ti bodo služile še dolgo časa.
smirk-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A da cehicke tudi delajo plastikfantastike ? Odkar je Goodyear pri nas, sem zelo mocno spustil svojo percepcijo "zahodne kvalitete" (Barum mislim da je tudi njihov), ampak se mi zdi kar neverjetno, da je jajc tako zelo trden, da se res ne obrablja toliko ... kar ima najbrz implikacije za oprijem. Furaj po pameti.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pa misliš, da je tako početje varno? Ker struktura zimske gume je drugačna kot poletne. Tako zaradi temperatur zraka kot asfalta...

Jaz pa na avto od zimskih gum ne dam drugega kot Continental TS.
cheer.gif
V zadnjem obdobju so se mi te gume na avtomobilih daleč najboljše obnesle.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Tudi moje zimske so sle rakom zvizgat. Naredila bulo na tekalni povrsini. Res pa da so bile stare ko zemlja. So ze nove letne contike ptemium contact gor kaksne dva mesca. Ugotavljam da skoraj ravno tako drsijo kot zimske po kakem mokrem BTC

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Sem šel pravkar preverit stanje mojih gum. Lansko leto oktobra sem kupil montero 3 in z njimi naredil do danes 12 000km. Spredaj je še vedno 7,5 zadaj pa 8mm toliko kot so imele nove. Je pa zanimivo, da je tastu enake gume pobralo za 1mm meni pa za 0,5mm čeprav je naredil samo 7 000km. Morda je krivo to, da on obrača volan, ko stoji na mestu jaz se pa malo premikam.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Morda je tastov avto težji, to je velik dejavnik pri papanju profila

raDIRKO: Barum je podfirma Continentala in nad telimi zimskimi Polaris sem bil res navdušen
zmaga.gif
ni mi jasno odkod taka mala obraba, v mokrem pa še kar držijo bp, itak bom najprej opazil na ovinkih in rondojih pa recimo v BTCju, ki je klizav kot 100mater....sicer sem pa Barumke dobil nove gor ob nakupu rabljenega vozila, sam se ne bi odločil za to firmo gum

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Končno poročilo
smile-1.gif

Zimske gume sem vozil celo poletje z namenom obrabitve, cca 10kkm, obrabil do indikatorjev jih nisem, sem jih pa uničil na drug način - postale so jajčaste; ena bolj, druge manj, tresenje se je čutilo tudi že na volanu.

Uspešno sem dokazal samemu sebi, da zimske niso primerne za poletje, sploh ne za visoke hitrosti po AC.

Moral sem probat pač
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Mocno dvomim da so samo zaradi poletja postale jajcaste. Meni sta dve naredili buli na tekalni povrsini(ena se spomladi ko sploh ni bilo vroce) pa zato ne krivim vrocine ampak samo starost gum.Starsot ne bom pisal ker me boste imeli za (samo) morilca.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mocno dvomim da so samo zaradi poletja postale jajcaste. Meni sta dve naredili buli na tekalni povrsini(ena se spomladi ko sploh ni bilo vroce) pa zato ne krivim vrocine ampak samo starost gum.Starsot ne bom pisal ker me boste imeli za (samo) morilca.
Poletne temperature (sploh ob visoki hitrostih ali drugih zahtevnih voznih razmerah) zimsko gumo uspešno uničijo in tudi zjajčajo. Iz prve roke
evil.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Končno poročilo
smile-1.gif

Zimske gume sem vozil celo poletje z namenom obrabitve, cca 10kkm, obrabil do indikatorjev jih nisem, sem jih pa uničil na drug način - postale so jajčaste; ena bolj, druge manj, tresenje se je čutilo tudi že na volanu.

Uspešno sem dokazal samemu sebi, da zimske niso primerne za poletje, sploh ne za visoke hitrosti po AC.

Moral sem probat pač
smile-1.gif
Čestitke za dokaz iz prve roke in da si še vedno živ
evil.gif
.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če sem pa take sorte da moram vse na lastni koži sprobat
evil.gif

Gume je verjetno dotolklo večkratno zaviranje na AC od 140 na nulo zaradi glupih Čehov in podobne sodrge

Moje zveste Barum Polaris, RIP
priden.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Poletne temperature (sploh ob visoki hitrostih ali drugih zahtevnih voznih razmerah) zimsko gumo uspešno uničijo in tudi zjajčajo. Iz prve roke
evil.gif
.
Sestava zimske gume bi naj bila takšna, da ob temperaturi, ki je višja od neke mejne, pospešeno uniči gumo in hkrati zmanjša varnost. Nisem nek strokovnjak, ampak ta mejna temperatura bi naj bila ok. 8°C... Se motim
sprasujem se.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kolk tle bullcrapa preberem ej...vsi doma in vsi ki jih poznam furajo zimske celo leto, po nevihtah in po 38 v senci pa še noben ni imel problemov. Zdej zarad zimskih in plohe kar rondoja ne moreš sfurat po ta novem...
hysterical-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pa misliš, da je tako početje varno? Ker struktura zimske gume je drugačna kot poletne. Tako zaradi temperatur zraka kot asfalta...

Jaz pa na avto od zimskih gum ne dam drugega kot Continental TS.
cheer.gif
V zadnjem obdobju so se mi te gume na avtomobilih daleč najboljše obnesle.

Ne, norc bo itak ob prvi plohi šel v graben sto posto, ker ima eno leto stare zimske gor. "Ker struktura zimske gume je drugačna kot poletne. Tako zaradi temperatur zraka kot asfalta... " Ti čist preveč F1 gledaš, je pa res da bi z letnimi bil na LJ ringu 0.436s hitrejši...
bonk.gif
Če nimaš v glavi ti tudi dobre letne ne pomagajo...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
A sem kaj narobe povedal?
Imam občutek, da tvoj avatar enostavno paše k tvoji... mhm.
tongue-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Not again this bullshit
frown-1.gif
. Itak se je bolj varno furat z zimskimi poleti in obratno. Ker [censored] pa menja gume kot je treba....