jaz pravim, da so naši bioenergetiki uporabili pretanko folijo za energetsko blokado, že dvojna plast folija da neprimerno boljše rezultate:
no pred par tedni sva bila z ženo pri eni taki bioenergetičarki. dobila sva brezplačno seanso, pa sva rekla, da greva za štos probat. žena ima namreč neke hormonske težave, katere naši zdravniki niso uspeli rešiti (pošiljali so jo naokoli od endokrinologa, tirologa, ginekologa) in so jo šele na neki zasebni kliniki v tujini znali poštimati.
najprej je bila na vrsti žena. bioenergetičarka jo pregleda in postavi diagnozo. najprej klasične zadeve: stres, pomanjkanje spanca, zakisanost. tukaj nimaš kaj faliti, namreč danes smo vsi pod nekim stresom, vsi premalo spimo, o zakisanosti se pa nobenemu ne sanja (je pa to zelo moderna reč). potem še nekaj specifičnih zadev, pri katerih je čisto falila, jaz pa cmok v grlu, ker so se pravzaprav ujemalo z mojimi težavami. nič pa ženinih težavah s hormoni. terapija? en čajček za boljšo prebavo, pa nek prah z vitamini in himalajska sol z 80 minerali.
potem sem prišel na vrsto jaz. spet klasična diagnoza: stres, pomanjkanje spanca, neuravnotežena črevesna flora (preveč "slabih" bakterij, ki zavzemajo prostor "dobrim" bakterijam v mojem debelem črevesu). nekaj je omenila težave s kisikom, vendar ko sem rekel, da so mi kot nekadilcu in bivšemu športniku še lani na zdravniškem pregledu potrdili nadpovprečno pljučno kapaciteto, je svoje ugotovitve hitro popravila v "sprejemljive". naj bi imel težave z elastičnostjo kože (wtf?) ter neke težave z glivicami na koži (ajde, to še sprejmem, ker se mi občasno pojavi srbeča rdeča koža na prsih). terapija? enak čajček kot za ženo, pa tista himalajska sol bi mi tudi koristila. najprej je namreč ugotovila, da premalo pijem, pa ko sem rekel, da spijem 4-5 litrov tekočine dnevno, je potem ugotovila, da gre voda prehitro skozi mene in bi mi himalajska sol pri tem koristila.
na koncu nama je pa hotela prodati še bakreno ploščo za 50EUR. pri obema je namreč ugotovila motnje v spancu zaradi elektromagnetnih valovanj. ker imam router v dnevni sobi, mobitele in tablico polnimo v kuhinji, zraven postelje nimam radioure, ampak zgolj budilko na baterije, je na koncu ugotovila, da je zagotovo kriva vodna postelja. dosti njenih strank je namreč začelo bolje spati, ko so ob vzglavje njihovih vodnih postelj namestili take plošče, ki negativne energije pretvarjajo v koristne.
skratka bilo je zabavno. mogoče kje v svetu obstaja kaj zdravilec ali kaj podobnega, ampak ta ženska je definitivno prodajala meglo.