Letna vinjeta 95 EUR

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Tisti, ki pa parkrat na leto uporabljajo avtocesto se bodo morali pa pač odločiti. Ali bodo preplačali avtocesto ali pa bodo uporabljali druge ceste. Vsak ima možnost odličitve.
Kakšna možnost odločitve pa je to?
Namesto da bi bli tisti, ki cesto manj uničujejo nagrajeni, so kaznovani. Tisti, ki pa več uničujejo cesto so pa nagrajeni, namest da bi bli kaznovani.
Vinjete so svinjarija prve klase.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
Cestnine in ABC je treba nujno uvest nazaj!
Jaz imam še zdaj nekaj denarja na ABC kartici, cestninske postaje pa tud še zmeraj stojijo.
Te vinjete si pa v rt zatlačte! Saj jih še odlepit niste sposobni.
,

nesi na dars in ti vrnejo preostali denar pa, še za tablico boš kaj dobil!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
o koliko izmed teh zastonj tunelov je daljsih kot 2 kilometra
sprasujem se.gif

men se zdi, da komaj kaksen
Da bomo natančni (to imate baje v Bruslju radi):
Predor Dekani - 4.365m
Jasovnik - 3.245
Kastelec - 4.532
Trojane - 5.771
Šentvid - 2.093
Ločica - 1.560
Pletovarje - 1.453
Golo rebro - 1.576
pa še cca 20 krajših.

no evo in vsi so zaastonj oz. so všeti v ceno vinjete. To pomeni če na hitro malo izračunamo 9,50 stanejo avstrijski dodatno + vinjeta 7,90 je 17,4 na eno stran! pa da prideš še dmov je to 34,8! Pri nas si dal za tako vinjeto 35 evrov in si se pol leta lahko vozil po mili volji! A za turiste tisto ni drago pri nas pa je bilo ko je bilo 0,2 evra dražje?! Saj za tak izračun ne rabiš bit ekonomist! Da pa sploh ne pišem o hrvaških cestah kamor turisti zaidejo preko nas!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Tisti, ki pa parkrat na leto uporabljajo avtocesto se bodo morali pa pač odločiti. Ali bodo preplačali avtocesto ali pa bodo uporabljali druge ceste. Vsak ima možnost odličitve.
Kakšna možnost odločitve pa je to?
Namesto da bi bli tisti, ki cesto manj uničujejo, nagrajeni, so kaznovani. Tisti, ki pa več uničujejo cesto so pa nagrajeni, namest da bi bli kaznovani.
Vinjete so svinjarija prve klase.

A pol se ti sploh ne voziš po cestah? Možnost odločitve ima vsak nobenega se ne sili da kupi vinjeto! To da so vinjete svinjarija prve klase kot misliš ti zakaj jih potem večina držav sedaj uvaja oz. jih imajo?
sprasujem se.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Možnost odločitve ima vsak nobenega se ne sili da kupi vinjeto!
Hja, saj prej, ko so ble cestnine je tud imel vsak možnost odločitve. Al si šel na AC in plačal cestnino, al pa nisi šel na AC in ti ni blo treba plačat cestnine.
Citat:
To da so vinjete svinjarija prve klase kot misliš ti zakaj jih potem večina držav sedaj uvaja oz. jih imajo?
Ker imajo AC praktično že okol vsake vasi in se praktično ne vozijo drugje kot po AC.
Italijani nimajo vinjet.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
KSZ.
Men se pa zdi za motorje občutno predraga. Letos sem kupil letno, ker se mi je zdela cena 27,5€ še kar ok, 47,5€ jim pa vrjetno ne bom dal.
Avstrijci imajo lepše cene... LINK

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Možnost odločitve ima vsak nobenega se ne sili da kupi vinjeto!
Hja, saj prej, ko so ble cestnine je tud imel vsak možnost odločitve. Al si šel na AC in plačal cestnino, al pa nisi šel na AC in ti ni blo treba plačat cestnine.
Citat:
To da so vinjete svinjarija prve klase kot misliš ti zakaj jih potem večina držav sedaj uvaja oz. jih imajo?
Ker imajo AC praktično že okol vsake vasi in se praktično ne vozijo drugje kot po AC. Italijani nimajo vinjet.

Italijani jih nimajo malo poglej po netu, kje vse jih imajo! Je pa res tako kot si napisal odločitev je svobodna! Kupi si letalo al pa helikopter pa ne bo problemov z vinjetami, bodo samo letalike pristojbine!
cheer.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa kaj mislite da bo potem v sistemu cestninjenja v prostem toku (satelitsko) pa kaj ceneje? Koliko je že bila cestnina na km v SITih? Nekje 10SIT/km? Potem bo vsaj 5centov na km... torej bom sam, ki sem doma iz Vodic in imam do službe cca 20km AC in obroča zapravil 1EUR/dan za prevoz na delo in potem še 1 EUR v povratni smeri. 10 EUR na teden, dobrih 40 na mesec. Da ne omenjam še privatnih voženj. Vinjeta se mi v tem primeru povrne že v 2 mesecih...

Res je cenovni šok tale podražitev, vendar bodite prepričani, da je cena nastavljena na 95EUR z namenom... (psihološka meja 100EUR. press)
Je pa problem za tise, ki so se bili vajeni voziti zastonj (Ljubljančani, Grosupeljčani, Domžalčani...)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa kaj mislite da bo potem v sistemu cestninjenja v prostem toku (satelitsko) pa kaj ceneje? Koliko je že bila cestnina na km v SITih? Nekje 10SIT/km? Potem bo vsaj 5centov na km... torej bom sam, ki sem doma iz Vodic in imam do službe cca 20km AC in obroča zapravil 1EUR/dan za prevoz na delo in potem še 1 EUR v povratni smeri. 10 EUR na teden, dobrih 40 na mesec. Da ne omenjam še privatnih voženj. Vinjeta se mi v tem primeru povrne že v 2 mesecih...

Res je cenovni šok tale podražitev, vendar bodite prepričani, da je cena nastavljena na 95EUR z namenom... (psihološka meja 100EUR. press)
Je pa problem za tise, ki so se bili vajeni voziti zastonj (Ljubljančani, Grosupeljčani, Domžalčani...)

Problem je v tem, da moramo vedno slovenci popustiti in sprejeti, kar nekdo diktira. Ni problem v ceni, problem je v tem da italija konstantno krši kriterije in pravila zgodi se jim skoraj nič, njihov komisar za ceste pa tolče po nas!
Kar se tiče satelitskega cestninjenja pa so samo mokre sanje nekaterih! Upam se reči da vsaj 15 let še ne!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni se povrne vinjeta tudi z novo ceno v dobrem mesecu glede na prejšnje cene. Res pa prej nisem plačeval čisto nič, ker sem se ognil cestnini in peljal naokoli. Zdi pa se mi, da je promet zdaj lepše tekoč in bolj varen, tako nepoštenost zaradi pavšala nekoliko zbledi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zna pa to potegnit še eno zadevo. Več ljudi spet na navadnih cestah, ki so po letošnji zimi dokaj uničene, zna se poslabšat prometna varnost. To pa je ravno tisto o čemer sta se pred časom hvalila kresalova in vlačič!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
o koliko izmed teh zastonj tunelov je daljsih kot 2 kilometra
sprasujem se.gif

men se zdi, da komaj kaksen
Da bomo natančni (to imate baje v Bruslju radi):
Predor Dekani - 4.365m
Jasovnik - 3.245
Kastelec - 4.532
Trojane - 5.771
Šentvid - 2.093
Ločica - 1.560
Pletovarje - 1.453
Golo rebro - 1.576
pa še cca 20 krajših.
Kako si pa to meril? več tunelov skupaj al tja in nazaj pa še melo počez?
Ker kolikor vem je najdaljši karavanški , drugi pa trojanski, pa ima manj kot 3km.
V Avstriji noben tunel pod 3km ni plačljiv. Tako je tud pri nas, vsi tuneli nad 3 km so plačlivi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zaradi 95€ ne bo veliko več ljudi na navadnih cestah, to pa spet ni toliko več kot 55€. Recimo, če si se prej peljal dnevno na relaciji Nm - Lj te je to stalo malo manj kot 4€ dnevno. Na stotine!!! avtomobilov je zavijalo dol iz AC na Biču in nazaj v Ivančni gorici, da so se ognili cestnini. Kolone pa so se vile po tistih zjebanih, zavitih in spolzkih cestah dan na dan. Če mene vprašaš so že tukaj vinjete prihranile en kup pločevine in litre krvi ne glede na prejšnjo ali zdajšnjo ceno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Zaradi 95€ ne bo veliko več ljudi na navadnih cestah, to pa spet ni toliko več kot 55€. Recimo, če si se prej peljal dnevno na relaciji Nm - Lj te je to stalo malo manj kot 4€ dnevno. Na stotine!!! avtomobilov je zavijalo dol iz AC na Biču in nazaj v Ivančni gorici, da so se ognili cestnini. Kolone pa so se vile po tistih zjebanih, zavitih in spolzkih cestah dan na dan. Če mene vprašaš so že tukaj vinjete prihranile en kup pločevine in litre krvi ne glede na prejšnjo ali zdajšnjo ceno.
Že zdej je bilo dost takih, ki zaradi visoke cene niso kupili vinjete, So darsovci povedali, da je prodaja pod pričakovanji. Zdej ko bo vinjeta dražja bo takšnih še več, preusmerili pa se bodo na manj varne lokalne ceste.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Že zdej je bilo dost takih, ki zaradi visoke cene niso kupili vinjete, So darsovci povedali, da je prodaja pod pričakovanji. Zdej ko bo vinjeta dražja bo takšnih še več, preusmerili pa se bodo na manj varne lokalne ceste.

točno tako! V ravno pravem času znajo naši podraževat!
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kar nekaj so pokasirali tudi od kazni za tiste brez vinjet... Teh naj bi bilo od zacetka vinjetnega sistema ze okoli 20.000 ...

Nekje sem nasel tale podatek: Darsovi cestninski nadzorniki so ta mesec začeli intenzivneje pregledovati uporabo vinjet. Ugotovili so namreč, da precej voznikov letos ni kupilo nove nalepke. Tako se število izrečenih kazni ne zmanjšuje, temveč jih Darsovi nadzorniki vsak teden napišejo približno 600. Skupaj so jih letos napisali že 4394, od uvedbe vinjet pa dobrih 20.000.

Vir: http://www.delo.si/clanek/76629

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
mah.. manj varne lokalne ceste... to je relativno.
zato pa je na lokalnih cestah nižja predpisana hitrost da uravna to nevarnost
grin1.gif