Letna vinjeta 95 EUR

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.004
10.754
113
kod Džej-Zija
Ne smiliš se mi, ker moraš po novem dvakrat na leto odštet po 15 € za vinjeto.
wink-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
seveda, place naj se ustrezno povisajo, s tem bo visja tudi osnova in posledicno tudi, recimo pokojnina

ne pa da, s temi neobdavcenimi akrobacijami navidezno visajo placo in mecejo pesek v oci postenim delovnim ljudem

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
aja, pa se to, upam, da v SLO cimprej ukinejo povracilo prevoza na delo,
to in stroski za prehrano so popolna anomalija, ki jo treba ukinat

Zdele jih boš pa slišal, kljub temu, da imaš prav...

... ampak dobro veš, da je to le neobdavčljiv obliž na našo, od priskledniške države obubožano plačo. Vsaj nekaj.

Jest sem takoj za, da stvar ukine, ampak obenem dohodnina butne na 20%, suma prispevkov na 15% in navzgor omeji v absolutnem znesku. Ampak v pravljice sem nehal verjet že dolgo tega...
rolleyes-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ne smiliš se mi, ker moraš po novem dvakrat na leto odštet po 15 € za vinjeto.
wink-1.gif
ne-ne-1.gif

poznam ceste in se brez problema prismukam, sicer 20min. kasnej, do zeljenega cilja
ko sn pa v SLO, sn pa tak na dopustu in se ne mudi, stranske ceste so povsem zadovoljive

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Evrokrat ne pozabi da si na balkanskem forumu kjer je tudi miselnost balkanska....kradi in dobro zivi na racun drugih......
Zelo sem zadovoljen da projekt vinjeta propada in upam v cimprejsnji povratek v prejsnje stanje.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
trenutno se vozimo zastojn.
namesto vozimo popravi v : se vozim,

ko bos dojel, da to tvojo zastonj voznjo financirajo obcasni uporabniki, tranzitni potniki in tudi taksni kot jaz, ki z avtom pride v SLO 2x do 3x letno, AC rabi od Sentilja do CE in nazaj......, potem bos razumel kaksen nateg so vinjete

Malo zamenjave položaja ne škodi, prej smo redni uporabniki financirali tiste ki jo ac uporabili samo enkrat letno za vožnjo do morja in nazaj, zdaj pa tisti ki prej niso prispevali praktično nič, financirajo nas, le da so ti zelo zelo glasni kako da je tak sistem hudo nepravičen, ker on hoče plačat točno toliko kot rpevozi in niti centa več, ne ozirajoč se na to da je morala biti ac prvo sploh zgrajena da jo lahko gopod uporabi 2x na leto, pa tudi vzdrževana mora biti vseh 365 dni v letu in se samo tista dva dni ko se on poelje po njej.

Drugače pa mislim da je popolnoma nepošteno da mi moj ponudnik interneta ne ponuja takšne optike kjer bi jo plačal samo za toliko časa kot jo uporabljam. Drugače ne visim dosti na netu, samo vsako prvo nedeljo v mesecu skočim gor za nekaj ur da spiratiziram nanovejše filme, igre, tv serije ter albume od britney spears za kar ob tej povezavi porabim samo nekaj ur, plačati pa moram vseeno za vse ostale dni v mesecu kar je zelo nepošteno! Sicer mi ponuja ponudnik drugačno povezavo, kjer plačam samo toliko kolikor dejansko porabim, a me če hočem spiratizirat isto količino podatkov kot prej to stane dosi več ker je ta povezava prav nemarno počasna in traja dlje časa da spiratiziram te filme, igre...kar pa spet ni pošteno! Sedaj sicer plačujem točno toliko kot porabim pa mi vseeno ni prav, le kaj mi ostane? Le vkup, le vkup uboga gmajna! Vile v roke in nad te smrdljive politike, ki samo goljufajo nas postene bogabojece drzavljanje! Sicer nisem povsem prpričan kako in kaj, ampak slutim v kolenu da se mi godi krivica in ni vraga da jo jaz in moje vile ne popravima.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kaj pa ko bo satelitsko cestninjenje?
grims-1.gif

se boš tudi najceneje vozil
sprasujem se.gif

takrat bo pa ti prodajal avto in se vozil s kolesom v LJ
evil.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.443
3.751
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
kaj pa ko bo satelitsko cestninjenje?
grims-1.gif

se boš tudi najceneje vozil
sprasujem se.gif

takrat bo pa ti prodajal avto in se vozil s kolesom v LJ
evil.gif
Takrat ga bodo pravnuki vozili okol in ga ne bo zanimala cena.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
KSZ

Kaj pa vem te vinjete
frown-1.gif
.
Jaz uporabljam AC 3x mogoče 4x iz dolenjske do lj ali do gorenjske. in to je to. Kaj se naj bunim. Če kupim letno, bom preplačal AC, da je groza. Kupujem 7 dnevne? Še več.
Ko je bil še star sistem, je bilo bolje pošlihtano. Tist, ki je redno uporabljal AC je imel ABC, ostali pa plačevali.
Se mi zdi, da se bodo letos kr dost zabasale regionalne stranske cste. Vsaj jaz bom šel v Bovec po tastarih. Bom mogoče oz verjetno kaj novega videl.
Mah tle pri nas ni pravičnosti, saj ne do navadenga človeka.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
KSZ

Trenutne vinjete se mi zdijo najbolj pravične, vse kar bi bilo potrebno dodati bi bilo 7 dni 10€ in to je to.
Volk sit, koza cela.

Sej sem uceri po radiu poslusal da so s temi vinjetami zasluzili več kot pa z prejsnjim cestninenjem. Sicer oni poudarjajo da so v izgubi,ampak saj so bili pri prejsnjem sistemu tudi. Sedaj so v manjsi izgubi,torej se izboljšuje stanje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Zasrali so že lani, ko so hoteli biti kao 'vseljudski' i češ...cene se ne bojo spremenile. Namesto da bi že lani (za letošnje vinjete) dvignili letno na 70 EUR...pa bi vsaj kaj denarja pokasirali.

Itak ni bilo druge, kot da se uvede krajše vinjete..ne vem kako so lahko tako naivni (smotano je le to, ker so to politiki ki vodijo državo).

kak bi bilo fino če bi pri nas kdo kdaj vsajen malček razmišljal v naprej.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Cestnine in ABC je treba nujno uvest nazaj!
Jaz imam še zdaj nekaj denarja na ABC kartici, cestninske postaje pa tud še zmeraj stojijo.
Te vinjete si pa v rt zatlačte! Saj jih še odlepit niste sposobni.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
NE,
v socializmu je zmisljena bedarija, da vsi nek pavsal placujejo in pol koristijo po potrebi

vsak naj placa tolk kot porabi

V socializmu smo placevali AC po odsekih.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
Citat:
o koliko izmed teh zastonj tunelov je daljsih kot 2 kilometra
sprasujem se.gif

men se zdi, da komaj kaksen
Da bomo natančni (to imate baje v Bruslju radi):
Predor Dekani - 4.365m
Jasovnik - 3.245
Kastelec - 4.532
Trojane - 5.771
Šentvid - 2.093
Ločica - 1.560
Pletovarje - 1.453
Golo rebro - 1.576
pa še cca 20 krajših.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Poleg tega bi lahko Trojanske šteli skupaj in zelo lepo zaračunali ta odsek, tako kot to počno npr. v Avstriji.

Cene so za slovensek razmere nekako realne in se nimamo kaj veliko pritiževat. Tisti, ki pa parkrat na leto uporabljajo avtocesto se bodo morali pa pač odločiti. Ali bodo preplačali avtocesto ali pa bodo uporabljali druge ceste. Vsak ima možnost odličitve.

Je pa Žerjav lepo povedal, da je odločitev pravilna in bi sam ukrepal enako. Tako da je tudi nekako priznal, da je bilo to predvolilno darilo iz strani prejšnje vlade. Ne vem kaj se JJ buni...