Letna vinjeta 95 EUR

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Koliko že stane letna vinjeta na Madžarskem?
grims-1.gif

Ali si raje namerno spustil?
evil.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
In kolk oni porabjo za izgradnjo enega tunela...aja sej ne vejo kje bi ga sploh delal, k je sama ravnina.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
okol 130 € se mizdi,
sicer pa cena letne vinjete nima velik veze, kajti pogovarjamo se o tranzitu in obcasnih uporabnikih ACja

tu je srz debate
Jaz sem se tudi pogovarjal zgolj o tranzitu in občasnih uporabnikih pri tunelnini na taurnski avtocesti. Ampak to te ne moti, a ne?

Ali si že poslal mail?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
In kolk oni porabjo za izgradnjo enega tunela...aja sej ne vejo kje bi ga sploh delal, k je sama ravnina.
Madžarov to ne moti, pač delajo tunele na ravnini:

Očitno imajo tudi oni svoje Zidarje in Črnigoje.
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
okol 130 € se mizdi,
sicer pa cena letne vinjete nima velik veze, kajti pogovarjamo se o tranzitu in obcasnih uporabnikih ACja

tu je srz debate

občasni uporabnik je tudi nekdo, ki gre 2x na mesec na avtocesto, torej se mu bolj splača kupit letno, še posebej če gre enkrat na začetku in enkrat na sredini meseca!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
okol 130 € se mizdi,

tu je srz debate
Jaz sem se tudi pogovarjal zgolj o tranzitu in občasnih uporabnikih pri tunelnini na taurnski avtocesti. Ampak to te ne moti, a ne?

Ali si že poslal mail?

HU je precej prijaznejsa do obcasnih uporabnikov, primerjaj razmerje tedenska/letna

a ti pa ne znas maila poslat
confused-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Madžarov to ne moti, pač delajo tunele na ravnini:

Očitno imajo tudi oni svoje Zidarje in Črnigoje.
evil.gif

tega je velik tudi po AT,
to so ekotuneli al kak se jim ze rece

ti kot strokovnjak za niske gradnje bi pa mogu to vedet

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj jaz to kot strokovnjak za nizke gradnje dobro vem in to niso ekotuneli, kot jih imajo Avstrijci (seveda si pozabil omeniti, da jih imamo tudi v Sloveniji kar nekaj). To so klasični tuneli.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, ni čista ravnina, so pač neki blagi grički, ampak kje drugje v Evropi bi naredili navadne vkope. Saj se nekateri na Madžarskem pritožujejo nad nepotrebnostjo tako drage gradnje, ki jo je najverjetneje sforsiral Strabag, ampak politiki se ne dajo.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ti se kar valji po tleh, se vidi, da si gradbeni strokovnjak na nivoju
to je SCT, Primorje, Vegrad,...

daj povej zakaj je 10 kilometrski predor pod Gradcem, to je zato, da tisti, ki potujejo mimo ne onesnazujejo zraka,
sigurno jim bi bilo lazje nardit ring