Letna vinjeta 95 EUR

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
SCT - Slabe Ceste in Tuneli d.o.o.

hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ob taki gradnji ostane vec zelenih povrsin in manj izpustov gre neposredno v zrak
Daj tole, sploh drugi del, forwardiraj še na 24kur in Svet na kanaluŽNJ...
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Koliko že stane letna vinjeta na Madžarskem?
grims-1.gif

Ali si raje namerno spustil?
evil.gif

135 EUR.
Nič ne skrivam.

Torej da so takratke vinjete pri nas nekajkrat dražje, smo razčistili ?

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
no, pri nizkih nadkritjih, kot so na zgornji slikci, se namesto predorov ponavadi izvedejo pokriti vkopi. izkoplješ do kote ceste, narediš zaprto galerijo in zasuješ nazaj do obstoječega terena. takšen način je hitrejši, cenejši in predvsem varnejši od predora

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj ti pa pomaga kratka vinjeta, npr. če greš na začetku pa pol sredi meseca ion potem še najmanj 2x na avtocesto (mogoče na morje) pa če skupaj potegneš kaj se ti bolj splača? Kratkotrajne so en k...!
Glede vinjet sem danes debatiral z enim nemcem, problem je rekel, da je v tem, ker ga preden pride v Slo že avstrijci oberejo, pol mi, na koncu še hrvat, ko gre na vikend!
bonk.gif
Ima letno slovensko, se je začuda bunil, zakaj smo letno tako podražili, da njemu in njegovim prijateljem je ta sistem ustrezal!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
kaj ti pa pomaga kratka vinjeta, npr. če greš na začetku pa pol sredi meseca ion potem še najmanj 2x na avtocesto (mogoče na morje) pa če skupaj potegneš kaj se ti bolj splača? Kratkotrajne so en k...!
Glede vinjet sem danes debatiral z enim nemcem, problem je rekel, da je v tem, ker ga preden pride v Slo že avstrijci oberejo, pol mi, na koncu še hrvat, ko gre na vikend!
bonk.gif
Ima letno slovensko, se je začuda bunil, zakaj smo letno tako podražili, da njemu in njegovim prijateljem je ta sistem ustrezal!

v tem tvojem sestavku si ga tolkrat pocitral, da ga veckrat nebi mogel
prvo, ce se vozis na morje 2x mesecno tega ne delas, recimo, pozimi, izven sezone
drugo, gdo vec uporablja AC? tisti, ki se gre 2x mesecno na obalo, recimo 200km v eno smer, to znese 800 km mesecno, ali tisti, ki se vsakodnevno vozi 10km v sluzbo kar mesecno nanese okol 450km

ce je Nemcu to ustrezalo ne razumem zakaj to ne sporoci na njegovo avtomotozvezo, enako naj naredijo njegovi prijatelji,....
pa se nacionalna avtomoto zdruzenja nebodo vec pritozevala, celo nasprotno, pohvaljene bodo te unikatno bedaste vinjete

e Vaginko, kot ti je ze strdec vecrat napisu, dober si ti pravljicar
priden.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Vložki pa za eno piz**.
Ampak se ne sekiram. Jih preprosto ne kupujem.
Zakaj drugi ne morejo enako, mi ni jasno.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz grem na morje tut pozimi zakaj ne? Zakaj bi na ADAC sporočal kaj, sam je več milijonov članov in vsak ima svoje mišljenje! Jaz sem samo napisal kaj mi je rekel, je pa njegovo stališče zelo blizu mojemu!

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
KSZ:

Do kdaj bodo v prodaji polletne vinjete? Od junija bom za nov avto potreboval vinjeto in upam da mi ne bodo uturili letne za 95 evrov...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
KSZ: kva lohk fotr nardi, na prejšnjem avtu ma še vinjeto gor na šipi, avto se pa zažgal in zdej je odjavljen?

Se pa fotr hval da ma še račun shranjen. A mora vinjeto dol odtrgat pa jim odnest al kako?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je baje zdaj že uradno.

Torej sledi novi krog "ker sami niso sposobni tega opazit, bodo tujci povedali, da sistem ni sprejemljiv; sledi leto dni "razmišljanja" in bog-ne-daj še en glupi predlog" ....

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ: kva lohk fotr nardi, na prejšnjem avtu ma še vinjeto gor na šipi, avto se pa zažgal in zdej je odjavljen?

Se pa fotr hval da ma še račun shranjen. A mora vinjeto dol odtrgat pa jim odnest al kako?
Citat:
Nadomestno vinjeto se izda v primerih, določenih v 15. členu Uredbe o cestninskih cestah in cestnini (Ur.l. 62/2008) ter sprejetih spremembah te uredbe (Ur.l. 70/2008):

* zaradi zamenjave vetrobranskega stekla, na katerem je bila nameščena vinjeta,
* zaradi uničenja ali zamenjave dela enoslednega vozila, na katerem je bila nameščena vinjeta in
* v primeru, da je bilo vozilo uničeno (totalka) ali predano v uničenje in zato izbrisano iz evidence registriranih vozil.

Za pridobitev nadomestne vinjete morate izpolniti vlogo in obvezno priložiti:

v prvih dveh primerih:

* odstranjeno vinjeto, ki je bila nameščena na vozilu. Pri odstranjeni polletni vinjeti mora biti razviden rok njene veljavnosti, v nasprotnem primeru je treba priložiti še račun o njenem nakupu in
* kopijo računa za zamenjavo vetrobranskega stekla oziroma kopijo računa za zamenjavo dela enoslednega vozila, ki ga je izdala delavnica, v kateri je bilo popravilo opravljeno;

v tretjem primeru pa:

* odstranjeno vinjeto, ki je bila nameščena na vozilu. Pri odstranjeni polletni vinjeti mora biti razviden rok njene veljavnosti, v nasprotnem primeru je treba priložiti še račun o njenem nakupu in
* potrdilo o uničenju vozila ali o predaji vozila v uničenje. Podatek o izbrisu vozila iz evidence registriranih vozil lahko pridobi tudi DARS.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
KSZ

Kaj kupit sedajle če rabim vinjeto?
Razmišljam o pol letni decembra pakupim letno 2010.
Vprašanje je ali lahko decembra 2009 že uporabljam vinjeto za 2010 in ali letna vinjeta, ki jo kupim 1.7.09 velja do 1.7.2010 ali ne?