Letna vinjeta 95 EUR

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Dejte nehat no pretiravat...
SLO : 7 dni 15€, en mesec predvidoma 30-35€, eno leto 95€ (sicer je to sele predlog)
AT: 10 dni 7.7€, dvomesecna 22€, letna dobrih 70€
CZ: 7 dni 8.5€, mesecna 12€, letna 35€

in gdo sedaj pretirava
sprasujem se.gif

pretirava nasa vlada in nekateri omejenci, ki jo neizmerno podpirate pri odiranju tujcev, kot tudi obcasnih domacih uporabnikov

to je zelo posebna slovenska (ne)razgledanost, ki pravi, kaj me briga kolk mam jest, glavno je le, da se ima sosed se slabse

ja, taksni ste, poglejte se v ogledalo in vprasajte se, kaksno misljenje bi imeli, ce bi bila v AT v veljavi samo letna vinjeta,

daleeec, daleccc, je za nekatere Evropa, nazalost

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Evropa, ki jo ti predstavljaš, je bolje, da je res zelo zelo daaaaleč.
zmaga.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če te prav razumem, bi bilo dobro če bi bila naša cca 150 evrov letna glede na razmerje z avstrijo?
sprasujem se.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Evropa, ki jo ti predstavljaš, je bolje, da je res zelo zelo daaaaleč.
zmaga.gif

dobro, pol se pa ne pritozujte zarad neevropskih plac, pokojnin,
zarad slabe kvalitete goriva, zaradi junk hrane v SLO trgovinah, zarad neucinkovitega zdravsve in neskoncnih cakalnih vrst

ja, pol pa zivite v svoji idili z najdrazjimi vinjetami, najvisjimi obdavcitvami, najdrazjim gorivom, najbogatesjsimi posamezniki glede na BDP, najboljsimi politiki,...

ja, tak je to, ste se mi smilili in sem pomagal, ampak ne vec, saj sami tak hocete
priden.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
malo off: Tista profesorica je bila blond, mlada in simpatična in je spoznala moj potencial ko mi je sporočila oceno matematike!
cheer.gif

Lej cene urejamo baje samo torej imamo tu proste roke, dobili ste kratkotrajne vinjete na ceno dražjih letnih vinjet torej, sedaj domači uporabniki plačamo več kot tuji?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Dejte nehat no pretiravat...
SLO : 7 dni 15€, en mesec predvidoma 30-35€, eno leto 95€ (sicer je to sele predlog)
AT: 10 dni 7.7€, dvomesecna 22€, letna dobrih 70€
CZ: 7 dni 8.5€, mesecna 12€, letna 35€

in gdo sedaj pretirava
sprasujem se.gif

pretirava nasa vlada in nekateri omejenci, ki jo neizmerno podpirate pri odiranju tujcev, kot tudi obcasnih domacih uporabnikov

to je zelo posebna slovenska (ne)razgledanost, ki pravi, kaj me briga kolk mam jest, glavno je le, da se ima sosed se slabse

ja, taksni ste, poglejte se v ogledalo in vprasajte se, kaksno misljenje bi imeli, ce bi bila v AT v veljavi samo letna vinjeta,

In kje tukaj vidis NEKAJKRAT? Napisano je bilo tako, kot da bi drugje imeli ceno letne vinjete 30€, pri nas pa 150€ ...

Vidim pa, da komentiras le tisto, kar se tebi zdi... Tisto pa, ko vidis, da nimas prav, pa raje preskocis...
bonk.gif
... Ko sem ti dal izracun nekoga, ki prepotuje Slovenijo in ki prepotuje Avstrijo in koliko naj bi placal.. tisto pa je brezveze ane? In kje je sedaj tista diskriminatornost do tistih, ki se le enkrat peljejo po AC?

Eh... brezveze...
crazy1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ko sem ti dal izracun nekoga, ki prepotuje Slovenijo in ki prepotuje Avstrijo in koliko naj bi placal.. tisto pa je brezveze ane? In kje je sedaj tista diskriminatornost do tistih, ki se le enkrat peljejo po AC?
Eh... brezveze...
crazy1.gif

dej se ceno za prevozen km
aja, pa kolk ACja manjak v SLO

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:

Par km v Mariboru. Pa še to samo do poletja.
km cestnine za šleparja v Avstriji je 40 centov.
km cestnine za šleparja v Sloveniji bo po podražitvi 30 centov.

Računica je zelo enostavna. Samo ne za vas Belgijce, ko še teh stvari ne znate poiskat, pa vsak Romun prec najde.
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za šleparja je precej vseeno, ali je AC mimo Trebnjega končana ali ne. Bo pa tudi fertik v roku enega leta.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, 3 km dolg dvopasovni odsek pri Podtaboru. Če se prav spomnim od nekje, tudi v Avstriji manjka kar nekaj štiripasovnih odsekov, za katere pa celo dodatno plačaš.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
dej se ceno za prevozen km

Za isto situacijo kot prej...

Brezice - Karavanke = 178 km (21,5 / 178 = 0,12€/km)
Karavanke - Salzburg = 199 km (33,2 / 199 = 0,16 €/km)

Seveda se bo nasel kdo drug in izracunal drugacno situacijo... ampak pravicno za vse, ne bo nikoli...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> kolko ACja manjka na tej relaciji v SLO?,
V Sloveniji 17, v Avstriji 7 (odštejmo Karavanke, ker bo na obeh straneh isti šmorn še vsaj 10 let)

>>> ce se vracas po enem tednu je cena v AT kaksna??
0,13 €/km, torej še vedno večja kot v Sloveniji.
(vprašaj, kolikšna je cena, če se vračaš po dveh tednih)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
khmm, khmm,

kolko ACja manjka na tej relaciji v SLO?,
ce se vracas po enem tednu je cena v AT kaksna??

OK... manjka ene 15 km tam pri Trebnjem... potem pa naj bo 150 km AC... in je potem cena 0,143€/km ... se vedno manj kot v A v konkretnem primeru...

Kaj pa ce se vracas po dveh tednih? In ce racunas po danasnjih cenah vinjet? ... Teh ČE-jev je lahko ogromno...
bonk.gif