Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Zato pa takšen pijani pristanek
Kaj sta le počenjala? Je narobno ročko držala
Lp
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Ha ha not funy statistike in študije kažejo, da so ženske pilotke veliko bolje obnesejo v stresnih situacijah kot pa moški piloti, ki se obnašajo mačistično in ne mislijo enako na posledice.
Ženska pa ponavadi najprej premisli in potem šele naredi.
BTW moja draga je pilotka in na lastne oči sem videl primerjavo moški vs ženska ona je isti problem rešila 1.2x hitreje in 20% bolj pravilno.
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Zato pa takšen pijani pristanek
Kaj sta le počenjala? Je narobno ročko držala
Citat:
BTW pilotirata oba in kadar koli lahko drugi prevzame kontrolo nad zrakoplovom.
Zato je pa vse dvojno (razen hrane&pijače to ima vsak drugačno).
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Katerih poročilih? Daj link ne nas samo rajcat tukaj z detajli
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Citat:
Ha ha not funy statistike in študije kažejo, da so ženske pilotke veliko bolje obnesejo v stresnih situacijah kot pa moški piloti, ki se obnašajo mačistično in ne mislijo enako na posledice.
BTW moja draga je pilotka in na lastne oči sem videl primerjavo moški vs ženska ona je isti problem rešila 1.2x hitreje in 20% bolj pravilno.
eee to pa narobe misliš.
Ženske naredijo točno tako kot so naučene. moški pa zmeraj poišče neko drugo opcijo. poleg tega pa se ženska v stresnih situacijah slabše obnese kot moški, ker so bol čustvene in niso toliko psihološko močne. ženska pade v jok, moški pa pošle vse nekam pa reši situacijo.
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
BTW pilotirata oba in kadar koli lahko drugi prevzame kontrolo nad zrakoplovom.
Zato je pa vse dvojno (razen hrane&pijače to ima vsak drugačno).
Res je, čeprav pristaja in vzleta pa po defaultu kapetan letala ...
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Res je, čeprav pristaja in vzleta pa po defaultu kapetan letala ...
To pa ni res.
Oba pocneta vse.
Zakaj pa sta pristajala na tisti pisto, ocitno ni nic kazalo na tako mocan sunek.
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:So pa kontrolorji leta nad vsemi in njihov ukaz je zadnji brez debate.
Citat:
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Citat:
eee to pa narobe misliš.
Ženske naredijo točno tako kot so naučene. moški pa zmeraj poišče neko drugo opcijo. poleg tega pa se ženska v stresnih situacijah slabše obnese kot moški, ker so bol čustvene in niso toliko psihološko močne. ženska pade v jok, moški pa pošle vse nekam pa reši situacijo.
ženske že doolgo niso več za štedilniki jih imaš v čisto moških poklicih npr v vojski, rudarstvu, naftnih ploščadih, ladji... zame je ženska enakovredna moškemu.
Kar pa se tiče jokanja bolje, da joka in se zaradi tega čustveno izlije kot pa da mi v krizi otrpne.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:So pa kontrolorji leta nad vsemi in njihov ukaz je zadnji brez debate.
Niti približno. Zadnjo besedo ima pilot (ravno tako kot kapitan ladje).
Mimogrede: pred leti je na nemško-švicarski meji kontrolor rekel gor, letalska elektronika (TCAS) pa dol. Pilot je ubogal kontrolorja - in ga (s kopico drugih ljudi) ni več med živimi. Lani ali predlani je pri Mexico cityju kontrolor rekel dol, Lufthansin pilot je pa raje poslušal TCAS (kot jih pri Lufthansi in celem kupu drugih letalskih družb tudi učijo) in je zato (skupaj s polnim jumbotom potnikov) še živ. In je bil potrepljan po rami, ker je naredil tako, kot je treba.