Citat:
Uporabnik Sipi pravi:
Kateri nadpilot je pa to situacijo rešilRes kapo dol.
Citat:
Uporabnik tony pravi:
ksz... Ima kdo link do posnetka drugega pristanka letala?
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
Ker je že glih tema o letalih me zanima nekaj.Je še kak nesrečnež tle,ki se boji višine in s tem posledično letenja
Kako se soočiti s tem problemom?
lp
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
Ker je že glih tema o letalih me zanima nekaj.Je še kak nesrečnež tle,ki se boji višine in s tem posledično letenja
Kako se soočiti s tem problemom?
lp
Citat:
Uporabnik BikZaRazplod pravi:
Potniška letala nikoli niso tako na knap z gorivom, da ne bi mogle preletet še nekaj sto kilometrov do varnejšega letališča. Da je pilot šel v takem vremenu pristajat, se mi zdi skrajno neodgovorno (debilno?). V takih viharjih (tudi ob manjših nevihtah) praktično vedno pride do strižnega vetra, v katerem je pristajanje ruska ruleta ne glede na velikost letala. Če je mislil, da je 100%, da bo veter s konstantno hitrostjo pihal le v eno smer in da bo zgolj rudderjem lepo pristal, je pa kratkomalo zabit. Sej možno bi bilo, vendar le v teoriji.
Ne vem no, res je, da je mojstrsko speljal zadevo, vendar pa se op mojem mnenju pilot, ki ima zadeve pošlihtane v glavi, ne bi smel sploh znajti v takšni situaciji, če res ne bi bilo nujno.
Neuspeli pristanek se je zgodil v soboto ob 13:55 po lokalnem času, gre pa za polet LH 044 (D-AIQP) iz Münchna (MUC).Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
to je bilo zdaj, ta vikend? datum objave je že 1. 3., kdaj je bilo posneto je pa tudi vprašanje...
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
letališča imajo veliko stez, malo čudno se mi zdi da ni šel na drugo vps ker veter se vsaj preko videa opazi da je konsantno pihal z določene smeri......
Ti si tut slikaCitat:
Uporabnik mitja pravi:
prvo kot prvo ga čaka disciplinska...in tam not ni množic ki ga opeva, ampak sami strokovnjaki ki ga bodo jebali in spraševali vsepovprek....
letališča imajo veliko stez, malo čudno se mi zdi da ni šel na drugo vps ker veter se vsaj preko videa opazi da je konsantno pihal z določene smeri......
tudi kontrola letenja je malce čudno reagirala......vsi so deloma krivi....
pilot je zgleda rojen pod srečno zvezdo.....tudi take rabimo