Letalo se skoraj zruši - vihar v Nemčiji

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Kateri nadpilot je pa to situacijo rešil
shocked-1.gif
Res kapo dol.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Zajebali pa bi naj na letališču, ker so ga poslali na napačno stezo... Je pol pristal na oni ko je drugače obrnjena...

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
En moj prijatelj, pilot potniškega letala je vedno rekel, da jih normalno preveč plačujejo za letenje. Ampak, ko pa izvleče letalo in potnike iz take ali podobne situacije, pa ni noben denar zadosti.

Zadnjič sem videl posnetek pristanka letala firme JetBlue, ki se mu je zataknilo prednje kolo v položaju pravokotno na smer pristanka. Pristanek je bil brezhiben, ko se je ustavil v dimu je posnetek pokazal oba sprednja obroča obdrsana do polovice osi, stal je pa 20 cm od osi pristajalne steze (sprednje kolo, oziroma kar je ostalo od njega). Ni ga denarja...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
V bistvu sem mislil drugega pristanka PRVEGA letal, ampak tudi tole je odbito do konca
shocked-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
Ker je že glih tema o letalih me zanima nekaj.Je še kak nesrečnež tle,ki se boji višine in s tem posledično letenja
redface-1.gif

Kako se soočiti s tem problemom?

lp

Misli na one hude stevardese, ki pod uniformo nosijo samostoječe nogavice in nič drugega
aplauz.gif

lp

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
Ker je že glih tema o letalih me zanima nekaj.Je še kak nesrečnež tle,ki se boji višine in s tem posledično letenja
redface-1.gif

Kako se soočiti s tem problemom?

lp

Jaz imam obupen strah pred višino, ampak letel sem pa enkrat v lepem vremenu in sem si ogledal celo pot od Trevisa do Charleroi-a ker je bilo čist hudo za videt alpe in potem nemčijo... Itak je letet bolj varno ko pa se po cesti peljat (statistično), pa me na cesti nič ne stiska (razen občasno ko kak stardec uleti proti meni po moji strani vozišča ampak do sedaj sem se izmazal brez večjih posledic).

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Ma sej sem z letalom prepotoval dosti sveta,za sabo imam tudi polete do ZDA.Ampak sem zaradi obupnega straha pred letenjem, zadnjič stopil na letalo pred 7 leti
redface-1.gif
.Ima mogoče kdo izkušnje s hipnozo?

BikZaRazplod

Zelenc'
24. dec 2007
22
0
1
Pohorje
Potniška letala nikoli niso tako na knap z gorivom, da ne bi mogle preletet še nekaj sto kilometrov do varnejšega letališča. Da je pilot šel v takem vremenu pristajat, se mi zdi skrajno neodgovorno (debilno?). V takih viharjih (tudi ob manjših nevihtah) praktično vedno pride do strižnega vetra, v katerem je pristajanje ruska ruleta ne glede na velikost letala. Če je mislil, da je 100%, da bo veter s konstantno hitrostjo pihal le v eno smer in da bo zgolj rudderjem lepo pristal, je pa kratkomalo zabit. Sej možno bi bilo, vendar le v teoriji.

Ne vem no, res je, da je mojstrsko speljal zadevo, vendar pa se op mojem mnenju pilot, ki ima zadeve pošlihtane v glavi, ne bi smel sploh znajti v takšni situaciji, če res ne bi bilo nujno.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
kaj pa bi? parkiral zgoraj za kake 2 dni in počakal da se veter umiri?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
^^ Se strinjam. Orkanski veter je pihal po celi zahodni Evropi.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
točno tak.... ko pogledam skozi moje okno in vidim da dežuje, potem dežuje po celi EU

grin1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik BikZaRazplod pravi:
Potniška letala nikoli niso tako na knap z gorivom, da ne bi mogle preletet še nekaj sto kilometrov do varnejšega letališča. Da je pilot šel v takem vremenu pristajat, se mi zdi skrajno neodgovorno (debilno?). V takih viharjih (tudi ob manjših nevihtah) praktično vedno pride do strižnega vetra, v katerem je pristajanje ruska ruleta ne glede na velikost letala. Če je mislil, da je 100%, da bo veter s konstantno hitrostjo pihal le v eno smer in da bo zgolj rudderjem lepo pristal, je pa kratkomalo zabit. Sej možno bi bilo, vendar le v teoriji.

Ne vem no, res je, da je mojstrsko speljal zadevo, vendar pa se op mojem mnenju pilot, ki ima zadeve pošlihtane v glavi, ne bi smel sploh znajti v takšni situaciji, če res ne bi bilo nujno.

Veter je bil v mejah. Zajebali so na letališču ker so ga poslali na napačno stezo.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
prvo kot prvo ga čaka disciplinska...in tam not ni množic ki ga opeva, ampak sami strokovnjaki ki ga bodo jebali in spraševali vsepovprek....
letališča imajo veliko stez, malo čudno se mi zdi da ni šel na drugo vps ker veter se vsaj preko videa opazi da je konsantno pihal z določene smeri......

tudi kontrola letenja je malce čudno reagirala......vsi so deloma krivi....
pilot je zgleda rojen pod srečno zvezdo.....tudi take rabimo :D

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
to je bilo zdaj, ta vikend? datum objave je že 1. 3., kdaj je bilo posneto je pa tudi vprašanje...
Neuspeli pristanek se je zgodil v soboto ob 13:55 po lokalnem času, gre pa za polet LH 044 (D-AIQP) iz Münchna (MUC).

Ob slabih vremenskih pogojih se menda ob letališču zbirajo radovedneži in snemajo pristanke v upanju na dober posnetek. Tokrat so bili zelo zadovoljni.
crazy1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
letališča imajo veliko stez, malo čudno se mi zdi da ni šel na drugo vps ker veter se vsaj preko videa opazi da je konsantno pihal z določene smeri......

Kaj ti misliš, da piloti izbirajo steze kar tako, kot jim paše? Svašta, kaj ne zveš tukaj.
bonk.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
prvo kot prvo ga čaka disciplinska...in tam not ni množic ki ga opeva, ampak sami strokovnjaki ki ga bodo jebali in spraševali vsepovprek....

tudi kontrola letenja je malce čudno reagirala......vsi so deloma krivi....
pilot je zgleda rojen pod srečno zvezdo.....tudi take rabimo :D
Ti si tut slika
crazy1.gif

A misliš, da pilot kar prosto po prešernu zbira, kje bo pristal? Na Brniku že mogoče
wink-1.gif
, ko gre 10 avionov na dan, pa sam ena steza je. Če mu kontrolni stolp reče runway 27 ma tja za it, ne pa "jebeštrga, tm je zanič asfalt, grem rajš na 18"... tam pa ravno en zalet jemlje...