Ni bil TAP, Air Transat je bil, pristali pa so na Azorih. Slabih 10 let nazaj, se mi zdi, morda malo manj. Pa niso edini, še ene par jih je jadralo. Konec koncev je jadral tudi tisti zadnjič pri NY.Citat:
Uporabnik cbb pravi:
da se kar daleč.... TAP je enkrat bil ob gorivo in je precej dolgo jadral in pristal na Madeiri se mi zdi... Sam u neurju, pa brez štroma pa bolj težko jadraš...
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
In zakai potniško letalo ne bi moglo jadrat?
Ker je pretežko glede na površino kril.
Jadranje ni ravno pravi izraz... "leti" nekako, ampak bolj proti tlem kot naravnost. Oziroma, da pilot brez motorja vzdržuje minimalni vzgon (hitrost) mora letalo zelo hitro spuščat proti tlem, temu pa ne moreš reči jadranje (). Sej kamen tudi leti, dokler ne pade na tla...
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni bil TAP, Air Transat je bil, pristali pa so na Azorih. Slabih 10 let nazaj, se mi zdi, morda malo manj. Pa niso edini, še ene par jih je jadralo. Konec koncev je jadral tudi tisti zadnjič pri NY.Citat:
Uporabnik cbb pravi:
da se kar daleč.... TAP je enkrat bil ob gorivo in je precej dolgo jadral in pristal na Madeiri se mi zdi... Sam u neurju, pa brez štroma pa bolj težko jadraš...
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Nad Atlantikom se težko pristane.
Verjetno je morje postalo njihov grob.
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Zdaj pišejo, da nekaterim, ki naj bi bili na tem letu, celo zvoni telefon. V prazno seveda.
Citat:
Možev mobitel še vedno zvoni
Na letalu je bil tudi soprog Patricie Coakley. Čeprav je večina že izgubila upanje, je Britanka prepričana, da je njen soprog živ – njegov mobilni telefon namreč še naprej zvoni. ''Po moji teoriji telefon ne more biti na dnu oceana, saj še vedno zvoni – in to je moje upanje,'' pravi Coakleyjeva.