Lepote multikulturnosti 4

2. okt 2007
3.775
2.263
113
firma, ne jaz, koliko mi je znano pod 2k bruto še nobenemu. Je pa res, da moje dojemanje kaj je izkušen električar/šlosar se navadno razlikuje od kandidatovega mnenja.

dojemanje se tudi razlikuje, ko si pri stranki in jo potem vprašaš, če se na vse spozna, zakaj te je sploh klicala.... tako da, ni nujno, da je tvoje dojemanje vendo pravilno...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
firma, ne jaz, koliko mi je znano pod 2k bruto še nobenemu. Je pa res, da moje dojemanje kaj je izkušen električar/šlosar se navadno razlikuje od kandidatovega mnenja.
No, v tem grmu tiči zajec. 2k EUR bruto bo počas premal, ker je inflacija v zadnjih 10 letih na 33 procentih. Če želiš izkušenga električarja, pomen, da ga ne boš iskal na trgu, ampak ga boš moral enmu speljat, spet 2000 bruto že ma. Tamle na Litostroju jih na vratih čakajo Avstrijci in gre mularija (tasposobna, z nesposobnimi si ne morš pomagat) po opravljeni šoli direktno gor. Jest osebno sem že mal prestar, da bom šel za koga drugega kot zase ponovno v steno mlatit, sam če boš hotel v bodoče inteligentne mlade ljudi prepričat, da se rokodelstvo splača, bo 2k bruto minimum. Do takrat bo pa jamranje, da ni ljudi, pa javni sektor bo kriv in vse sorte drugega zraven.

Dokler se bo pa čakal pol leta nekoga, ki ti bo potegnil kablarijo za navadno centralno, kar naredi en srednje sposoben štromar v enem popoldnevu, bo pač tako, da bo tema kot praviš.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.820
2.058
113
Bolj kot zanimivost..
dopoldan po letu iz Jedde v Belgijo na mojo Disneyland (KSA) tel. št. dobim tole:

Screenshot_20230307_160023_com.google.android.apps.messaging_edit_558640134181944.jpg

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Takšna ureditev kot je, ni vzdržna. Koristi enega delavca so manjše kot problemi ki jih pripelje s seboj. Kdaj bo narod to dojel? Preden me kdo napade, da nimamo delavcev, bom samo omenil našo napihnjeno javno upravo. Nekako imam občutek da je tam ogroomno sposobnih kelnarjev in voznikov tovornjakov.
Trenutno je v Sloveniji polna zaposlenost in so na zavodu samo nezaposljivi. A ti bi jih pa na silo steral iz ene službe v drugo?

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Potem bi jih morali ukiniti tudi za vaše žene in otroke. Saj veš, enaka obravnava za vse. Vse drugo je protiustavno in tudi na ESČP odleti kot knof od gat.
Jaz sem slovenec, foter slovenec, mati slovenka, vsi smo in še bomo ustvarjali Slovenijo. Pridružujem si pravico da so moji otroci drugače tretirani kot oni od doL.

• Všeč mi je
Reactions: Morgoth

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.448
113
Tudi ce si ne. Cela tema je bila tle gor o tvojih balkanskih navadah izigravanja nasega socialnega sistema. Saj najbrž zato pa zagovarjaš, da je treba tebe tretirat drugace kot druge, ki pa delajo enako. Vsi pa tudi ne morjo, a ne?

• Všeč mi je
Reactions: bizi

pipo

Majstr
19. mar 2008
921
434
63
No, v tem grmu tiči zajec. 2k EUR bruto bo počas premal, ker je inflacija v zadnjih 10 letih na 33 procentih. Če želiš izkušenga električarja, pomen, da ga ne boš iskal na trgu, ampak ga boš moral enmu speljat, spet 2000 bruto že ma. Tamle na Litostroju jih na vratih čakajo Avstrijci in gre mularija (tasposobna, z nesposobnimi si ne morš pomagat) po opravljeni šoli direktno gor.

no, s tem se štarta v poizkusni dobi, dalje je stvar dogovora. Sigurno je tu na štajerskem pritisk s strani A, samo nisem najbolj ziher če si znajo fantje ki tako kujejo v nebo jodlare prav izračunat koliko dejansko zaslužijo.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

pipo

Majstr
19. mar 2008
921
434
63
dojemanje se tudi razlikuje, ko si pri stranki in jo potem vprašaš, če se na vse spozna, zakaj te je sploh klicala.... tako da, ni nujno, da je tvoje dojemanje vendo pravilno...
samo primer, ko pride dečko ki se pohvali da je 5-10 let delal v A,N,I itd, same velike projekte ala BMW linije... kot električar, navadno preko neke SLO firme... v 95% ni električar za moje pojme

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Jaz sem slovenec, foter slovenec, mati slovenka, vsi smo in še bomo ustvarjali Slovenijo. Pridružujem si pravico da so moji otroci drugače tretirani kot oni od doL.
Taki kot si ti pol dobijo kakega zetka od dol, al pa še bolj od dol, pa se jim usta zaprejo. Poznam enga k so ga bla cel lajf polna usta, zdej pa vnučka mulatka s ponosom prevaža po vasi.

• Všeč mi je
Reactions: bizi