Lepote multikulturnosti 2

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stricodstrica

Fizikalc
17. dec 2011
140
43
28
Matej, vsak otrok prinese tudi žlico s seboj. :D

Kaj te je tega strah?
To je blo včasih. Glavno ga preživet, do kruha spravit kot so rekli. Kaj ga čaka potem? do smrti v najemu? Kruha, ki bi mu omogočil življenje pod lastno streho je vedno manj.
Pa tudi....zakaj bi se odrekal vsemu in mučil z otroci, da bodo potem za druge, ki jih nimajo, delali in jih preživljali, poleg pa še za svoje starše plačevali dom upokojencev, ker so dolžni skrbeti za starše. Zgubam narave brez otrok bo pa občina z denarjem teh otrok plačevala.
Temeljito je treba te zadeve spremenit. Najprej davek na zgube narave v temelje zaliti, potem pa nadgraditi, da bo starševstvo nagrajeno ne pa ,,kaznovano,,

I

Izbrisan uporabnik #15304

To je blo včasih. Glavno ga preživet, do kruha spravit kot so rekli. Kaj ga čaka potem? do smrti v najemu? Kruha, ki bi mu omogočil življenje pod lastno streho je vedno manj.
Pa tudi....zakaj bi se odrekal vsemu in mučil z otroci, da bodo potem za druge, ki jih nimajo, delali in jih preživljali, poleg pa še za svoje starše plačevali dom upokojencev, ker so dolžni skrbeti za starše. Zgubam narave brez otrok bo pa občina z denarjem teh otrok plačevala.
Temeljito je treba te zadeve spremenit. Najprej davek na zgube narave v temelje zaliti, potem pa nadgraditi, da bo starševstvo nagrajeno ne pa ,,kaznovano,,
Capl, tisto z zgubami narave brez otrok lahko mogoče kdaj tudi izpustiš. Nekomu ki otrok ne more imeti ali pa ki mu je otrok umrl, mogoče ni fajn tega brati.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Danes ni problem otroka preživet in gor spravit. Seveda je v začetku logistični zalogaj - pa ne preveč velik.
Ja, ko pride otrok v bajto, pride v bajto tudi življenje! :D

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.719
15.770
113
In kaj je drugače oz. slabše kot recimo leta 80, 90, 00 ipd? samo bolj presrani ste, nič drugega..
In kaj recimo tebi fali, če se že gremo? star si preko 30, imaš stanovanje, dobre avtomobile, ok službo? jajca manjkajo, a ne? pa ne mislim zdaj, da je treba imeti "par" otrok, eden je dovolj..
Drgač pa, kakor vam paše--konec koncev je tema o tem, kako nas bodo boge slovenčke izrinili migronti ..;)

Marsikaj je drugače. Pa ni poanta v meni (jaz sem čist ok btw), tebi, Denisu ampak debata o otrocih na splošno, konec koncev je to globalen problem moderne družbe in to se pa ne pojavi kar tako brez razloga oz. zato ker bi nas bilo ene par bolj presranih, se ti ne zdi? :)

In ne, ta tema nikakor ne gre o tem, kako nas bo kdorkoli kjerkoli izrinil temveč se izpostavlja "lepote" (realno pluse in minuse) multikulturnih družb. Da ne spadaš slučajno ti med tiste funkcionalno nepismene na temu forumu, ki jih tako zelo rad omenjaš zadnje čase v svojih prispevkih :fredi::evil:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

stricodstrica

Fizikalc
17. dec 2011
140
43
28
Capl, tisto z zgubami narave brez otrok lahko mogoče kdaj tudi izpustiš. Nekomu ki otrok ne more imeti ali pa ki mu je otrok umrl, mogoče ni fajn tega brati.
Dobro veš da je mišljeno samo za luzerke, ki so namensko brez otrok. Pod namensko nočejo, spadajo tudi zblojenke, s katerimi zaradi prfuknjenosti ali zgonjenosti nihče noče ustvariti družine
dobro veš, ne se nevedne delat Pa loči že enkrat virtualo in realo in ju ne mešaj več

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.719
15.770
113
Matej, vsak otrok prinese tudi žlico s seboj. :D

Kaj te je tega strah?

Nč je ne prinese in je tudi nima, če mu je ne dam :fredi::evil:

Ne, ne, ni fora v tem ampak v splošni mentaliteti in načinu življenja (preživetja, kakor kje) kar potem tudi konkretno vpliva na število potomcev, ki jih lahko v nekem primeru nujno potrebuješ že za lažje lastno preživetje zdaj, kaj šele v prihodnosti, medtem pa v kakšnem drugem primeru lahko zvoziš super z 0, 1 ali dvema otrokoma. Je kar razlika ali na otroke gledaš kot na potomce, ki jih boš ti gor spravil in bodo nadaljevali civilizacijo ali pa jih imaš za potrošni material za dosego lastnih ciljev (urjenje za tatvine, višja socialna pomoč, nezakonit preboj državne meje, ...), kot so nekatere skupnosti že lepo demonstrirale oz. za omogočanje tvojega trenutnega preživetja.

Ni to simpl debata za 5 min :D

• Všeč mi je
Reactions: stricodstrica

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.043
5.652
113
Kje ti živiš? Ni samo tromostovje in stara Ljubljana Slovenija.

Služb je definitivno dovolj za tiste, ki ne izbirajo, tudi v Mariboru, kjer jaz živim (mogoče ne več za mojo generacijo, za tiste do 30 let pa). Delavniki so od 7h do 17h, vrtec prav tako (prva roka - center MB).

Sama komotnost in izgovori!
Srou pa letu ja....tko ti bom reku!
Službe so...ne skrbi....a ravno te ki jih ti opisuješ so take kot ti opisujem...

Delovnik od 8ih pa do X... En job nazaj je bil ta X poljubno...
Lahko je bil do 18...ali pa 19h...

Ob petkih tudi do 22h (po pravilu)
Včasih je bil X francija....drugič lahko Nemčija...če je bla sreča "samo" do Munchna...

Zdejsna je X ob 17+....stem da sem v Domžalah...vrtec ker sem iz Lj bi dobil v Lj....teleportacija?

Ti nekaj klobasaš o komotnosti....a vidi se ti da si še stara garda kar se službe tiče...zaplombiran na položaju z ugodnostmi (lahko greš prej iz šihta....dopust javiš dan prej ali pa celo na dan). In to brez da bi ti kdo lahko kaj pisnu...

Tega mlajše generacije ne poznamo...danes si...jutri nujno pride da rabiš 3dni dopusta nastane cela vojna kako ga dobit...stem da veš da je takoj podaljšanje pogodbe lahko pod vprašajem...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
BIMBO! Če bi se vsaj malo potrudil (in pogledal moje poste) bi vedel, da zadnjih 27 let delam na svoje, (z dvo-zimskim premorom ko sem upal da bom lahko kaj pri drugih premaknil) in ja sem si postlal kot mi paše, delam kolikor delam in imam plačo kot jo pač imam - noben nima zaradi tega manjše ali večje.

Leta so prinesla edino spremembo v razmišljanju, da se ne rabim lomit, da bo vsaki dve leti nov avto, da bo vedno več nepremičnin,... Imam pač srečo (ali pamet), da sta oba otroka pri kruhu (si lahko celo izbirata delodajalce) pa nisem nikoli nobenemu službe rihtal!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Matey, če sem falil tisto o temi se opravičujem..ker je že povsod tega klobasanja o migrontih, mora biti človek prav skoncentriran, da zadane temo..

Saj, drugače sem pa mnenja, da so nekateri že sami po sebi dovolj, ne , da se še razmnožujejo..:cool:

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nč je ne prinese in je tudi nima, če mu je ne dam :fredi::evil:

Ne, ne, ni fora v tem ampak v splošni mentaliteti in načinu življenja (preživetja, kakor kje) kar potem tudi konkretno vpliva na število potomcev, ki jih lahko v nekem primeru nujno potrebuješ že za lažje lastno preživetje zdaj, kaj šele v prihodnosti, medtem pa v kakšnem drugem primeru lahko zvoziš super z 0, 1 ali dvema otrokoma. Je kar razlika ali na otroke gledaš kot na potomce, ki jih boš ti gor spravil in bodo nadaljevali civilizacijo ali pa jih imaš za potrošni material za dosego lastnih ciljev (urjenje za tatvine, višja socialna pomoč, nezakonit preboj državne meje, ...), kot so nekatere skupnosti že lepo demonstrirale oz. za omogočanje tvojega trenutnega preživetja.

Ni to simpl debata za 5 min :D

Ne, meni pa tvoj zapis ni všeč.
Pa se boš spomnil ... čez kakšnih 10 let in boš presenečen nad seboj. Nič bati, spada v fantovsko življenje. Ko boš dobil prvega otroka, poročaj prosim, da se bomo vsi smejali. Ker - JE RAZLIKA. Na pozitivno, čeprav si prej mislil da je to problem itd. :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.719
15.770
113
Demz - tuki mam pa zdajle občutek, da nisi razumel kaj sem hotel povedati. Seveda, da je razlika v plus v kolikor imaš otroka ampak to zdaj ni point, vsaj pri meni ne.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pravljice gor ali dol, še celo otroci se nam režijo, ko jim pripovedujemo o Adamu in Evi. Še o čebelicah in črvivih češnjah točno vedo, da se zajebavaš. :p

Gre za splošno kulturo. Če je ne bi bilo (beri : ateizem), dobiš rusijo v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.
Neke uzde pa le morajo biti.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Pravljice gor ali dol, še celo otroci se nam režijo, ko jim pripovedujemo o Adamu in Evi. Še o čebelicah in črvivih češnjah točno vedo, da se zajebavaš. :p

Gre za splošno kulturo. Če je ne bi bilo (beri : ateizem), dobiš rusijo v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.
Neke uzde pa le morajo biti.
Kakor za koga.

I

Izbrisan uporabnik #9334

jest5 - Ja ... sej vem.
Ampak ne znam drugače povedat, da pa neke moralne vrednote je pa le treba gojiti. Čeprav skozi pravljice. Saj smo odrasli.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.928
-8.634
113
Te bodo že tisti, katerih uvoz zagovarjaš, ,,podučili,, pa boš drugače piskal.
Lej imbecil, kot prvo ne zagovarjam uvoza kogarkoli. Če sem proti nacionalistično-fašističnim kretenizmom, lažem, vzpodbujanju rasizma, nestrpnosti,..., to ne pomeni, da kogarkoli želim uvažati.

Kot drugo pa me nimajo kaj za naučiti

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.