Fajonka je čist iz sebe ker so ji ljubljenčka ustrelili.
Fanonino pisanje? Kutra?
Kura?Hitro tipkanje in manjko lektorja, lol. Hvala za opombo, sem popravil.
Ta teden je minilo 70 let od sprejetja splošne deklaracije človekovih pravic.
Še po sedemdesetih letih zveni utopično.
In še po 700 letih bo utopično... Žal...
Že zadnjič sva debatirala o tem, pa je bilo izbrisano. Osnovne človekove pravice so kot nekakšen enak startni položaj za vse ljudi. Kar je na žalost res vedno večja utopija.Prav zares ja, predvsem za Islam & muslimane, sploh tiste ta bolj radikalne
Drugače se meni in brez najmanjšega dvoma še marsikomu drugemu zdijo te pravice povsem OK že kar nekaj časa (zase lahko rečem da odkar vem za to deklaracijo) tako da je malo preveč nakladaško napisano, da bodo utopične še čez 700 let v kolikor ni bolj točne definicije kje in/ali komu. Moram pa še dodati da se tako kot vedno v zadnjem času povsem preveč poudarja zgolj pravice in popolnoma zapostavlja dolžnosti, ki glede na okoliščine spadajo zraven.
Prav zares ja, predvsem za Islam & muslimane, sploh tiste ta bolj radikalne
Drugače se meni in brez najmanjšega dvoma še marsikomu drugemu zdijo te pravice povsem OK že kar nekaj časa (zase lahko rečem da odkar vem za to deklaracijo) tako da je malo preveč nakladaško napisano, da bodo utopične še čez 700 let v kolikor ni bolj točne definicije kje in/ali komu. Moram pa še dodati da se tako kot vedno v zadnjem času povsem preveč poudarja zgolj pravice in popolnoma zapostavlja dolžnosti, ki glede na okoliščine spadajo zraven.
Ta teden je minilo 70 let od sprejetja splošne deklaracije človekovih pravic.
Še po sedemdesetih letih zveni utopično.
Že zadnjič sva debatirala o tem, pa je bilo izbrisano. Osnovne človekove pravice so kot nekakšen enak startni položaj za vse ljudi. Kar je na žalost res vedno večja utopija.
To pomeni kaj? Da boš iz deklaracije izvzel ljudi iz posamične države in tiste določene rase in vere?Tisti, ki ne spoštuje osnovnih pravic drugih (celo do življenja, da o ideologiji ne govorimo) ni vreden, da se spoštuje njegove pravice. Spoštovanje pravic je namreč dvosmerno, ne more eden spoštovati pravic drugih, ta pa ne pravic prvega.
Nisi en post višje govoril o muslimanih? Ok, torej so oni enakopravni. Me veseli.A sem kje omenjal raso ali vero??? Zapisal sem samo, da mora biti spoštovanje pravic obojestransko, sicer je nesmiselno.
V tej zgodbi nam marsikaj prikrivajo se mi zdi. Ja so ga koknili, da nebi slišali še druge plati resnice.maročana so koknili.
Nisi en post višje govoril o muslimanih? Ok, torej so oni enakopravni. Me veseli.
Koga si torej imel v mislih?