Legalizacija marihuane

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
me da se mi iskat okoli. samo preprosto razlago. očitno drogi, očitno rasteta v naravi... kje, kako... take reči.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.132
16.370
113
Da bi to zvedel to preprosto razlago, bi moral v Google ali Wikipedio vtipkat manj črk, kot pa tule na Alterju v že samo prvem postu.....

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če ne veš me ne nadleguj s svojimi nasveti. lahko pa vse brebereš in mi potem s svojimi kratkimi besedami povej kaj je to.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Obe sta rastlini, guarana ni hardcore droga, saj vsebuje kofein (uporablja se za stimulacijo, dodatek energije - skratka Red Bull). Datura pa vsebuje halucionogene snovi in je v prevelikih količinah strupena - je pa legalna.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
hvala. zgleda da nista dovolj priljubljeni za prepoved.
sicer tudi mak ni bil vedno prepovedan. angleži so veselo trgovali z opijem. kokain so mislim da prepovedali nekje v 30-ih prejšnjega stoletja, še prej so ga menda celo nosečnicam priporočali proti bolečinam.

za kokin čaj pa pravijo da zelo pomaga proti višinski bolezni. ga menda turisti po andih kar precej požlempajo...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Samo ne vidim logike, da prepoveš substanco, ki je družbeno popolnoma sprejemljiva in v splošni uporabi ... To je ekvivalentno prepovedi alkohola - ki jo imamo btw tudi v Sloveniji, saj odrasla oseba ob 20:58 lahko kupi pivo, ob 21:01 pa država meni, da to ni več v redu (razen seveda v gostilni). Skratka, zakone, ki niso logični, je potrebno spremeniti.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
tudi zloraba alkohola je nelogična. nič ti ne prinese in veliko odnese. račen če se hočeš iti trenutno družbeno popolnoma nesprejemljivo evolucijo in oskrbiš da najšibkejši odletijo...

tak zakon ni nelogičen. večina takih ki hočejo alkohol ne planira za 5 minut naprej in ne bodo že opoldne naredili zaloge za zvečer ampak bodo hoteli nekaj takoj sedaj. in ko ob desetih ne bodo prišli do poceni pijače (v gostilni je dražja) bodo manj spli in naredili manj škode sebi. je seveda ta logika nepopolna - spili bodo enako samo več denarja bodo porabili za alkohol...

ko a govoriš o družbeno sprejemljiv... saj tudi v času nacizma je bilo družbeno spremljivo preganajt žite. pa nisem prerpičan, da je bilo tudi pravilno.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Samo fora je, da ni naloga države, da špila varuško - potemtakem prepovej še hrano, ker debelost in z njo povezane bolezni proračunu odnese precej več denarja kot marihuana. Odgovoren si sam zase, nihče ne bo odgovoren namesto tebe.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.132
16.370
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če ne veš me ne nadleguj s svojimi nasveti. lahko pa vse brebereš in mi potem s svojimi kratkimi besedami povej kaj je to.

hysterical-1.gif

In jaz pač slučajno vem kaj je to angelska zvončnica (datura) ampak sem ti namesto laičnega mnenja nalepil link s točnimi podatki, očitno preveč zate za sprocesirat.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
seveda je. ker se ljudje ne znamo paziti in ker zdravi ljudje plačajo več davkov je naloga države biti varuška.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tukaj se pač naša mnenja razlikujejo - ker v resnici tudi sedaj država ni varuška, zgolj ustvarja se takšen vtis. Dvomim, da se je število alkoholikov zmanjšalo zaradi Kebrovega zakona - edino, kar se je spremenilo, je to, da so alkiči spremenili svoj urnik, 99 % prebivalstva pa ne more normalno kupiti pira.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
dobro če ti zapaše žurka ob dveh zjutraj pati zmanjka alkohola ej pa jeba. se strinjam. na bencinskih je drago pa tam po mojem mnenju sploh alkohol nima kaj iskat... druga tema...
država mora krmariti med biti varuška in pobrati davke. od alkohola in cigaret je veliko davkov. vseeno pa ljudje zaradi tega ne smejo preveč zboleti, ker bi država propadla. ne vem zakaj marihuane ne vedijo kot novega prihodka davkov. ljudje se ne bodo nič bolj omamljali kot sedaj. mogče malo bolj. ampak še vedno bi imelo to kar velik plus z davčne strani.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Samo ne vidim logike, da prepoveš substanco, ki je družbeno popolnoma sprejemljiva in v splošni uporabi ... To je ekvivalentno prepovedi alkohola - ki jo imamo btw tudi v Sloveniji, saj odrasla oseba ob 20:58 lahko kupi pivo, ob 21:01 pa država meni, da to ni več v redu (razen seveda v gostilni). Skratka, zakone, ki niso logični, je potrebno spremeniti.

Ja, pa da ne bo preveč dela šlo v nič se lahko istočasno uvede še 24h odprte trgovine ker se ve kaj je pri nas odprto 24h in pa kakšne so cene tam.

Čisto konkreten primer, pri nas imaš zabavo in moraš kupit 3x prteveč pijače da slučajno ne bo kaj zmanjkalo (ker bi to pomenilo slab žur). Itak da potem v kleni slovenski navadi moraš popit še več ker ravno je na voljo. Enako je s hrano.

Na slovaškem greš lepo ob 8h zvečer v štacuno in kupiš kar rabiš, če ob 2h zjutraj zmanjka greš v Tescota še po par six-packov (medtem ko nabaviš nekaj sveže pečenega kruha za lačne goste). Ne vem zakaj pri nas tole ne gre?
rolleyes-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113

Zanimiva zgodba dveh hipijev o njunih izkušnjah s kanabisom in razlogi, zakaj sta z njo prenehala.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
mislim da omamljeni vozniki z marihuano so dosti manjši problem kot pijanci, objesneži, speed freaki, adrenalin junkiji, štarejši ljudje.....
Seveda pa ne podpiram vožnje pod kakterikoli uplivom drog

Problem je ker so refleksi pretirano počasni in se ne morejo izognit v primeru česa kritičnega na cesti. Res pa je da so manj agresivni.
Trava za volan ne sodi enako kot alkohol.Pika.

Zame osebno je trava po škodljivosti na nivoju alkohola. Dokler tega ne zlorabljaš v namene rednega zadevanja, dokler tega ne uporabljaš redno za spanje in za beg pred svetom, je vse okej. Za moje pojme en občasen dim v dobri družbi kvečjemu dobro dene, kot kozarec ali dva rdečega vina. Za dušo.

In ja, trava lahko poslabša stanje depresije (oziroma jo potencira, če je depra šele v razvoju in je oseba niti ne zazna). Da bi kdo pristal na psihiatriji zaradi tega še nisem slišal. Mogoče je bilo še kaj drugega zraven, mogoče dedna bolezen na psihi.

Veliiiiko bolj nevarno kot trava je zadnje čase zmeraj bolj v porastu uporaba raznih pomirjeval in uspaval. Kako zelo se ga folk "zadeva" s tem in ne znajo več zaspat brez tega, to te kar zmrazi ko vidiš posledice na ljudeh. Pa so to čisto običajni vsakdanji ljudje za katere sicer ne bi mislil da imajo take težave. Vse od politikov, medicinski sester, zdravnikov, odvetnikov, ljudje za tekočim trakom....

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
... ki tablete pogosto dobijo kar na recept. Razne apaurine, lorame ipd. Pod bujnim očesom osebnega zdravnika ali psihiatra. My ass ... Odtegnitev pa hujša kot pri heroinu.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Hmm, torej po mnenju nekaterih je Colorado na poti Untergang-a in je le še vprašanje tednov, preden ga izbrišejo iz registra US držav?
wink-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ah zdravnikom in medicinskim sestram ni niti malo problem dobit Zolpidem (uspavalo). Če ga lahko svoji sodelavki na skoraj tedenski bazi predpiše ena otroška zobozdravnica v ZD Moste-Polje, potem si ga lahko tudi zdravnik sam zrihta. Predpisovanje teh tablet je brez prave kontrole, samo poznat moraš nekoga ki ga lahko zrihta. Trenutno poznam 4 medicinske sestre in 2 od njih se ga redno zadevata s tem. Dobra statistika.

Nekateri pa ga celo preprodajajo. Pred leti so čistilke v eni izmed naših tovarn zdravil kradle uspavala in so te tablete nekako prišle v roke LJ osnovnošolcem, ki so si ga delili kot bombone, nekateri pa preprodajali...dokler ni policija potem nekako posegla vmes.

Pomirjevala pa zdravniki še raje predpisujejo kot uspavala. Narod je že tako zelo pod stresom da mu žretje kemije ne predstavlja noben problem, je pa grozno nemoralno in grdo če se ga potem nekateri zadenejo s travo. Dvojna merila.

Nazadnje urejeno: