LED Trak

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
345
83
34
To bo mel pa naslednji tv, samo tole kar noče crknt.
evil.gif

dominus

Zelenc'
7. sep 2013
1
0
1
Kdo mi zna povedat ali je bolj primeren alu profil s prozornim ali mat pokrovom. Rabim pa za osvetlitev kuhinjskega pulta.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
kje bi dobil trak cca. 1m dolg, z napajlnikom in senzorjem gibanja, da se vključi ko prideš do kuhinjskega pulta?

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

Živjo,

v planu imam opremiti dnevno sobo z indirektno svelobo (knauf kaskade, na slikci) s pomočjo led trakov. Namen imam dati tri linije po ~4m, se pravi skupaj ~12m. Ideja je, da se da RGB trak in da se pač vse skupaj upravlja preko daljinca. Vendar, jaz bi rad vse tri linije naenkrat dimmal oziroma izbiral barvo, ne vsako linijo posebej. Je to možno narediti, oziorma kaj točno bi potreboval? Trak bi bil pomojem nek 5050, daljinec pa verjetno nekaj v tem smislu 44 Key IR Remote - čeprav sem zraven prebral, da je tale dober samo do 5m traku, jaz ga imam pa v bistvu 12m?

hvala za pomoč,

Lp
1923003-svetloba.JPG

Priponke

• 1923003-svetloba.JPG
    1923003-svetloba.JPG
    23,2 KB · Ogledi: 273

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Ja to se da naredit rabiš pa močnejši kontroler (dobiš na ebayu) in ojačevalec signala. Tudi sam delam podobno zadevo sicer skupne dolžine nekje 16 metrov. Na youtube recimo najdeš kako se to naredi in kaj točno rabiš npr: https://www.youtube.com/watch?v=_kPQXzV_74M

impre

Pripravnik
19. apr 2008
331
7
18
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
Ta trak za 40 evrov, ki je danes v hoferju, je ves komplet z daljincem?
V eni Hoverjevi trgovini sem ga videl zadnjič za 25€ in verjetno za ta denar se pa res že splača nabavit ali se dobi kje še cenejšo varjanto? Ga ima mogoce kdo in ali vse štima na njem?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
še en moj izdelek...sicer je mal dolgo trajalo preden je bil dokončan, predvsem na račun počasne kitajske pošte.

v ogledalu je 5m LED traku 5630 (nature white), spodaj v stekleni polici pa 2m RGB LED traku 5050, kateremu lahko poljubno nastavljam barvo in svetilnost.
1945539-DSC03707.JPG

Priponke

• 1945539-DSC03707.JPG
    1945539-DSC03707.JPG
    101,5 KB · Ogledi: 219

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa si končno obesu ta špegu:))
dej še kako slikco od zadaj oz med nastajanjem, da vidmo kako si potem rešil.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
sej je bil obešen že prej, sam sem imel probleme s slabo kvaliteto ledic, pa z napačnimi naročenimi ledicami ki so še prišli brez kontrolerja, pa s slabimi kontakti, pa čakat da pridejo adapterji, pa težave s slabo zasnovanim nosilcem za ledice... parkrat je blo treba špegu dol snet da sm izboljšal pomankljivosti, vmes sem pa enkrat ogledalo počil na robu da sem ga moral nest na novo obrezat....pa vsakič ko je blo treba čakat kitajce je trajalo 1 mesec. Skratka katastrofa...ampak ta trenutek zdej vem kako bi naredil od začetka do konca in katere materiale bi uporabil.

Bom poiskal vmesne slike, nimam jih veliko, niti nisem slikal celega postopka.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
še en moj izdelek...sicer je mal dolgo trajalo preden je bil dokončan, predvsem na račun počasne kitajske pošte.
v ogledalu je 5m LED traku 5630 (nature white), spodaj v stekleni polici pa 2m RGB LED traku 5050, kateremu lahko poljubno nastavljam barvo in svetilnost.

Super zgleda.
Ali lahko prosim opišeš malo kako imaš napeljano? Ali imaš 2 napajalnika in na enemu še dodaten RGB krmilnik ali samo en močnejši napajalnik na zunanjem stikalu in nato v kopalnici dve veji ter na eni od njih RGB kontroler?

Ali mogoče lahko kdo razloži prednosti 12V oz 24V in ali ima kdo mogoče izkušnje še s kakšnim WIFI kontrolerjem (upravljanje preko GSM) za RGB?

Vnaprej hvala.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Napeljana imam dva 6A adapterja, en adapter za lučke na ogledalu in en adapter za lučke v polički (ta adapter seveda ni niti polovično izkoriščen ker je na njem samo 2metra traku).

Lučke na ogledalu nimajo kontrolerja, lučke v polički pa ima RGB kontroler na daljinca (44 tipk).

Poudaril bi da so te lučke na ogledalu 5630 in imajo precej višjo svetilnost (1500-1800 lumens per meter) kakor pa 5050. Poleg tega pa ima tudi lepo dnevno svetlobo (ni rumenkasta in niti modrikasta). Tega sem se najbolj bal, da ne bom spet dobil slabe barvne temperature, ampak se je potem izkazalo da je odlična za to (4300K).

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Sam tudi gledam kako zadevo montirati v dnevno sobo. Rad bi, da sta dva RGB led trakova, čim večje svetilnosti, ki bi nadomestila osvetlitev na eni strani sobe, 2,5m na eni strani in 2,5m na drugi strani vezana vzporedno preko istega stikala za vklop in upravljana preko telefona (wifi kontroler). Oba bi "skril" v aluminjasta profila.
V Sloveniji sem dobil ponudbo preko 300€, ki mi je trenutno nedosegljiva in gledam za cenejšimi alternativami. Predvsem je drag wifi kontroler, ki predstavlja polovico zneska.
Na spletu sem našel npr. takšen kit http://www.wifiledlamp.com/applamp-wifi-kit-rgbw-led-strip-colorwarm-white-36-4702068.html, ki bi za moje pojme zadostil tem potrebam. Dokupil bi le 2 alu profila. Ali mislite, da bi to zadostovalo ali bi moral kupiti dva napajalnika in jih montirati tik preden prideta led trakova?

edit: ali pa takšno kombinacijo:
- http://www.digitshop.si/izdelek_LED-trak-DIGITLIGHT-DI-SMD5050-60RG-F
- http://www.digitshop.si/izdelek_NAPAJALNIK-120-12
- http://www.digitshop.si/izdelek_BREZZICNI-KOTROLER-RGB-LED-SW-RC-WIFI-V3

Nazadnje urejeno:

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Dragi moji poznavalci Led tehnike imam en problem in sicer namen mam povezat 18 metrov 5050 rgb traka skupaj. Imam napajalnik ki ima nekaj čez 300W moči kar je več kot dovolj, rgb kontroler 24A ter par ojačevalcev signala 12A. Sedaj pa k opisu problema naredil sem vezavo takole: napajalnik + rgb kontroler + led trak (5m) + led trak (4m) + ojačevalec (napajanje dobi direkt iz napajalnika) + led trak (5m) + led trak (4m) do tukaj vse ok ampak opazil sem da se prvi Led trak ki je povezan direkt na kontroler za moje pojme preveč segreva. Kaj mi je storiti? Je možno, da je kontroler enostavno premočen in se zato trak greje?