Leclerc proti praskam

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz uporabljam Perlesovo (ker je bila najcenejša)..je pa zato malček težja..samo nič ne de (sem jo pa kupil v Bauhausu)

Onih za 50 EUR se izogibaj...so pa zdaj nekje od 230 EUR dalje...ne vem..Makita...pa saj ima vsak resen proizvajalec v programu tudi polirni stroj (obrati pa kot rečeno...grejo (Morajo it) od nekje 800 do 3.000)

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
tko kot je že @sad povedal, plastelin. Zato ga tolk hvalim, ker je res super zadeva. Ko ga enkrat probaš ga hočeš vedno.

glede mašinc pa imam jst od MTS polirko, ki je kopija Makite. Drugače mamo pa v službi CP polirke.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
CP je ime firme ali je to kakšna okrajšava firme? kakšni tehnični podatki?

nimam pojma če je to dobra polirka ali ni (mislim za ta denar)
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kaj zdaj..si se že kaj lotil plehovja?

Jaz bil v petek pri Cresh-u pa kupil Quick Detailer (od Meguiarsa) in seveda ni dala duša miru, zato sem ga danes po pranju hitro sprobal (sicer pleh imam obupen..pod nujno bo treba polirat)..samo ni bilo potrpljenja za čakat.

Tale sprejček je res super stvar...porabiš 10 minut pa si čez cel avto. Zanimivo pa je to, da ko nasprejaš in obrišeš skoraj ni razlike...potem čez kako uro (zgleda da mora stvar dobro 'prijeti) pa kar debelo pogledaš...okej no..
d055.gif
)

Tak da..je vreden dinarčkov!

(moram še sprobat vosek + čez še quick detailer).

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Jutri je dan D, sem že cel teden napaljen.
grin1.gif
.
V glavnem, šiba cela zgodba: plastelin, poliranje (ročno žal) in potem še vosek čez.
Glede na tvoj opis pa bo treba še po Quick detailer skočit... Mater, če bo šlo tako naprej mi bo žena pobrala ves denar, ker ga preveč mečem v to.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
cresh - a potem mam dost, če kupim plastelin + vosek + UQD?

šampon mam od armor all heavy duty, poliral pa na roko ne bom, pa tud avto je star 3 leta, še ne rabi komplet poliranja

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

šampon mam od armor all heavy duty, poliral pa na roko ne bom, pa tud avto je star 3 leta, še ne rabi komplet poliranja

grin1.gif

avtomobili, ko pridejo iz tovarne že rabijo poliranje, ker jih je kakšen strokovnjak opral z (umazano) gobo
grims-1.gif

pa mislim da na bmwslo forumu da je en uporabnik dal polirati čisto nov avtomobil v topfiniš, ker je imel pomarančasto barvo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Evo, misija uspela, vsaj upam.
grin1.gif
Namreč, končal sem zvečer, tako da na soncu še nisem videl učinka.
Torej, gremo po korakih:
1.) Plastelin: zadeva je odlična in je pobrala vse sranje dol, problem je bil le ta, da v filmčku vse skupaj traja par minut, jaz sem rabil 4 ured, da sem ga poštimal. Namreč, ko se lotiš in pogledaš od blizu vidiš, da ni le par pikic temveč je dobesedno cel avto nasran od tega. Celo na zadnji havbi je bilo vse posrano. Poleg tega je v filmčku plastelin čisto mehek in zgolj malo pritisneš. No, ni držalo, sem moral kar pritisnit, da je pobral nekatero sranje dol. Je pa res, da 2 stopinji nad nulo verjetno niso optimalna temperatura za plastelin
grin1.gif
. Po plastelinanju sem ga še enkrat opral.
2.) Poliranje je trajalo kakšni 2 uri, skupaj z zaščito. Izredno zadovoljen sem, da mi je precej odrgnin odstranilo.
cheer.gif

3.) Voskanje kakšno urco. Pa ta faking vosek je tako dišal po jagodah, da bi ga kmalu pojedel.
grin1.gif
In potem cel avto tudi.

V glavnem: avto je sedaj čist svinjarije in ga spet lahko normalno pogledam. Tudi zvečer je bil odsev odličen (v primerjavi s prej). Se pa verjetno ne bom več lotil te zadeve ročno, namreč tipkam zelo počasi, ker se mi roka ravno še drži telesa in boli hudičevo.
grin1.gif
Tako da, bo treba it v lov za polirko.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

grin1.gif

avtomobili, ko pridejo iz tovarne že rabijo poliranje, ker jih je kakšen strokovnjak opral z (umazano) gobo
grims-1.gif

pa mislim da na bmwslo forumu da je en uporabnik dal polirati čisto nov avtomobil v topfiniš, ker je imel pomarančasto barvo.

vsi novi avti imajo pomarančast lak,ker se sedaj tako lakira.
poglej katerkoli novejši temnejši avto, pa boš videl koliko je pomaranče.

pa pomarančo boš težko dobil dol samo s poliranjem ampak bo treba še brusit prej
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Očitno pa moram prit še po UQD.
rolleyes-1.gif

Če imaš temen lak obvezno (jaz imam temnomodrega...pa je mmmm)..res pride dobro do izraza (na povsem sklumpanem plehu)..tudi sam sem včeraj z njim obdelal še 2 avta - fotrovega in ženinega
grin1.gif

Glede pomarančaste barve...mislim da to tako je, in tudi ne boš spravil ven s poliranjem..ker nedolgo nazaj sem jo 'opazoval' na Porschu..kjer dvomim, da bi dopustili 'malo slabše lakiranje'.

Slike ne boš nobene pripopal?
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Hm, pri meni so bolj svetli avti. Koliko pa sploh pride ta UQD?
Sicer sem pa sedaj s tistim ''voskom'' namazal še litke in zadeva je čisto gladka. Roka kar zdrsi po litki, prej pa se je kar ustavila. Tako da, upam da bo tole malo preprečilo umazaniji, da se takoj prime gor.

PS: S čim spravite dol umazanijo iz litke? Namreč par pikic mi ne gre proč. Tudi plastelin, kolikor sem na hitro probal ne pomaga.

Še slikca, kaj vse je plastelin pobral dol v celoti (je pa tega sranja, ko gledaš na 10cm, po celi površini enormno; tele ta večje sicer vidiš že s cca. enega metra, ostalo pa res šele od blizu):

892222-slikca.jpg

Priponke

• 892222-slikca.jpg
    892222-slikca.jpg
    27,4 KB · Ogledi: 184