Leclerc proti praskam

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
A za plastelin je potrebno, da uporabljaš še kakšno tekočino ali zgolj opereš avto in je to to?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Nope..rabiš še 'oljčka'..s katerim podmazuješ. Nekateri enostavno uporabijo močnejši koncentrat šapomona (za posodo) in vode.

Osebno se mi zdi ta 'clay' oz. plastelin multi predrag...če bi bil kakih 10 EUR s to tekočino vred, bi bilo vrh glave.

(pa običjano je ta oljček, tudi dodatek za večji lesk površine, tako da si bolj zadovoljen ali rečeno drugače...lak očistiš tujkov, pa premažeš s sredstvom za lesk...zato potem navdušenje nad tem).

Osebno bolj priporočam temeljito čiščenje + voskanje.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
tko sem tudi jst razmišlju predn sem sprobal plastelin. Zadeva res hudu deluje in je avto res v nulo gladek.

plastelin te pride 15€, za spricat das pa lahko tudi v skrajnem primeru šampon+vodo.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Kaj pa recimo za nove avtomobile? Ok, poliranje odpade. Kaj pa, da bi šel s plastelinom, potem pa povoskati? Zaradi zaščite laka?

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Kaj pa recimo za nove avtomobile? Ok, poliranje odpade. Kaj pa, da bi šel s plastelinom, potem pa povoskati? Zaradi zaščite laka?

LP

Poliraš vsekakro lahko nov avto! Zgolj uporabiš fino pasto. Saj če opazuješ na kakem Discoveryju ko delajo predelave avtov...grejo takoj po lakiranju še na poliranje, ker šele poliranje da laku pravi lesk (mislim da v MB-ju polirajo avtomobile predno grejo iz tovarne...zdaj če to drži za vse modele (tudi npr. A klasa) pa ne bi vedel).

Seveda lahko plastelin + voskanje.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
tekočina pride pa mislm da tudi tm okoi 15€, ki se jo uporablja tudi pri odstranjevanju suhe paste ter če hočeš na hitro osvežit povoskan avto

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
sveže polakirane avtomobile pri ličarjih se polira zato da se odstrani nepravilnosti od lakiranja kot so meglice, smeti,...

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Kako bi pa jaz recimo povoskal avto? Je rumene barve (sicer ni nic poskodovana ali kaj, ampak bi pac malo dodal "shina"), po boku ima crto iz mat folije, hauba je pa tudi mat (avto v profilu)... Bi moral folijo tudi prekriti? Ali pac samo zraven voskas?

lp Anze

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
za trotel ziher narediš (zaščitni selotejp za beljenje) zaščito po rabu matiranega dela...potem lahko mirne duše nanašaš vosek na gladko površino....lahko tudi brez, samo moraš delati s toliko večjo mero pazljivosti (pri nanosu voska).

(probajpa na kakemmestu potegnit z voskom tudi po matiranem delu...če se ne bojo videle lise povoskaj čez vse).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
trak, ki ga uporabiš za zaščito:

(sicer pripravljeno za poliranje..pa vseeno)
875994-PICT8531r.jpg

Priponke

• 875994-PICT8531r.jpg
    875994-PICT8531r.jpg
    68,2 KB · Ogledi: 164

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Ti mater. Spet bo šel kak dan po gobe
grin1.gif
. Torej, nabava voska, plastelina in tekočine, potem pa počakat na kakšen lep dan.
Bo treba ta male vključit, da bo prej fertik.
aplauz.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
matr js se tud vse pustim nasrat, sicer tiste tekočine mislim, da ne rabim, bom kar z vodo pa šamponom šprical

čeprav dvomim, da bo taka razlika kot zgor na laguni, ker je le samo 3 leta star avto

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
enako mam v mislih, napiši svoj shopping list sem
tongue-1.gif
Vosek, plastelin, tekočina za plastelin, krpica iz mikrovlaken. Plastelin pod nujno rabim, ker je avto totalno pocast od vsega sranja gor.
@vincent: kakšen je točen postopek za nanos voska. A se ga nanaša s krožnimi gibI? Pločevina mora biti topla ali bolje mrzla? Kako se ga potem odstrani? Tudi s krožnimi gibi?
Pa če lahko kdo še zapiše pravilen postopek za uporabo plastelina?
A ima morda kdo izkušnje s tem: meguiars/quik-clay-detailing-system Kolikor vidim je to komplet plastelin in tekočina (plastelin je en kos 50g in 450ml tekočine). A je to občutno manj kot dobiš, če kupiš posebej? Namreč rabim vsaj za 2 avta, pa dobro bi bilo, če bi ostalo še za eno rundo. A plastelin zdrži, ko ga enkrat odpreš ali se posuši?

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Pa še eno vprašanje. A je tole http://www.bilthamber.com/autobalm.html vosek ali neka druga alternativa? Ker učinek naj bi bil enak. S tem, da ga lahko uporabiš še za krom, platišča, itd...
Aja, pa sedaj sem pomislil še na alternativo za plastelin. Luka51 mi je predlagal http://www.bilthamber.com/autoclay.html. Lahko uporabiš kar vodo za sprejanje in pa količina je 200g za cca. 15 EUR. Po testih je pa tudi najboljši.
Ti mater, zdej sem pa že tako zrajcan ko punce, ko dobijo nova ličila in kremice.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
matr js se tud vse pustim nasrat, sicer tiste tekočine mislim, da ne rabim, bom kar z vodo pa šamponom šprical

čeprav dvomim, da bo taka razlika kot zgor na laguni, ker je le samo 3 leta star avto

glej brez poliranja ne boš spravil praske stran

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
točno tak paket smo mi imeli, samo so ga nehal tržiti, tako da sedaj prodajamo posebaj.

vosek nanaš s krožnimi gibi in avto ore biti nujno ohlajen. pa ne smeš pustit da se ti vosek preveč posuši, ker se praši in ga je težji dol dat.

aja še glede plastelina, plastelin gneteš in je dobr za več kot 2 avtomobila, seveda videš kdaj je že ves umazan in takrat je pač za zamenjavo. Hraniš pa plastelin v kakem lončku kjer imaš notri vodo+milnica da ne ostane suh.

Nazadnje urejeno: