Leclerc proti praskam

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
bolj trdovratno površino spraviš dol s polir pasto (s tem da drgneš na 'mokro'..pa ni za pretiravat s pritiskanjem..zgolj enakomeren pritisk, krožiš...pa gledaš kako bo pobirala umazanijo dol).

Quick detailer ni ravno poceni...27 EUR za flaškon pri Creshu (uradne cene
smirk-1.gif
). Samo je res dobra reč...(le res moraš počakat nekaj časa da pride do izraza..saj tudi v navodilih piše da rabi 12 ur, samo tisto sem jaz tretiral, da v tem času se veže zaščita...ne pa da pride videz do efekta)

Jaz litke vedno povsokam na začetkusezone...sicer uporabljam XY cvosek (stare, ki jih moram pokurit) se pa tudi pozna efekt.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Nazadnje urejeno:

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
če boš sam 2x na leto poliral je čist fajn. Izberi pa unga iz bolhe, čeprav ima samo od 900rpm, al pa si vzemi unega iz ebaya k je dost podobn temu iz bolhe.
Pa moje mnenje je da vse gobe, ki so nad fi 150mm prevelike.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ta z bolhe jemalo tak tak ker niti ne vidiš kaj lahko pričakuješ,

Ko sem jaz kupoval sem pogrešal zadeve, kot so pri ostalem el. orodju..torej ali (primer) Bosch el. vrtalnik za 120 EUR ali Einhell za 25 EUR.

Kot kaže se je to začelo pojavljati tudi med polirnimi stroji..in če gledam onega z ebaya mislim da za amatersko rabo nimaš kaj zgrešiti (edino ni mi jasno kaj je to mišljeno 6 stopenj hitrosti?...zgleda da obratov nima zveznim ampak koračno nastavljive..samo to (če seveda je to to) nima neke vloge)...pa mogoče se m zdi rahlo težek...pa spet za par avtov letno nima nikakršne veze.
Ta da..po moje ne boš nič zgrešil...nekaj garancije imajo, pa tudi če crkne ga z lahkim srcem vržeš stran..samo pri polirnikih ti bo prej crknil zaradi neuporabe, kot zaradi uporabe
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Evo, zdej sem se nekak nakuril in odločil za tole zadevo:
http://cgi.ebay.de/Neu-Profi-P...=item2eabce4ad6
Cena se vrti tam okrog 95 EUR vključno s poštnino, ima pa več ali manj vse kar bi potreboval. Ali se kaj motim?

Glede velikosti nad 15cm se pa strinjam. Bolje je manj. Razen, če imaš kakšne tovornjake ali pa ladjo za polirat.
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Saj pri polirnikih je vijak za montažo nastavka dimenzije M14..če ima ta istega lahko kasneje mirne duše dokupuješ nastavke (trde, pol trde, mehke) ter na njih popaš poljubne 'pence'.

Jaz imam poltrdi nastavek (premer okoli 14 cm) kupujem pa pene premera (okoli) 18 cm (saj nazadnje sem jih itak pri Creshu kupoval od 3M-a pa lahko on pove kaki premeri obstojajo..a so 16 ali 18).

Potem je edino kar še rabiš polirna pasta (pa kake tri kose mikro krpic)...spet s 3M nimaš kaj falit (jaz sem z njihovo z zelenim zamaškom super zadovoljen (za VAG lak)...za fino pa uporabljam od Menzerne ker jo pač imam.

Prihraniš pa na tak način že pri polirniku 200 EUR, kar pa ni ravno malo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
No ja, prihranil ne vem, če lih bom, ker vseeno to ne bo profi zadeva. No, morda bo pa le ok... Pustimo se presenetit.
cheer.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
od 3M je podložni disk 125mm, gobe za gor pa so 150mm.

Če je m14 navoj daš lahko podložni disk gor kater koli hočeš

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
A lahko še malo teorije dorečemo?
Kdaj uporabljaš bolj grobo polir pasto, katere gobice se uporablja na kateri pasti, a je potrebno po grobi pasti potegnit še z blago, itd.?
Se ''obdelava'' razlikuje glede na barvo (npr. temna, svetla, kovinska, navadna, ...)?
Zakaj in v kateri fazi se uporablja volnena krpa?

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Tisti k imate Ultimate Quik Detailer pa niste čisto zadovoljni z obstojnostjo, sedaj testiram tole zadevco:

G17516_UltiQuikWax1.jpg

Zaenkrat super zadeva, dosti bolj obstojna kot UQD, voda gre isto dol.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hm...

Ko sem bral detailing forum sploh pa tist guide sem kar hotel it v nabavo robe, sam še skoz ne vem če je smiselno met to pri vsaki drugi hiši.

Kolk je najcenejša dobra polirka?

Touge

Pripravnik
8. maj 2008
130
2
18
Kolk je smiseln nakup moraš sam presodit. Če si tip človeka, ki rad vsako stvar sam preizkusi je verjetno smiselno, ker je po končanem poliranju zlo dobr filing ko vidiš avto
grin1.gif

Glede polirk pa je moje mnenje, da je za domačo uporabo čist dovolj orbitalna (DA) polirka. Sam mam doma Kestrel DAS-6 in je sposobna čist dobre korekcije.
wink-1.gif
Je pa res da pri globjih praskah porabiš za korekcijo malo več časa kot z rotacijsko polirko, kar pa vsaj zame ni problem ker jo uprabljam samo na domačih avtih. Pa pri DA polirki je tudi manjša možnost da boš pustil kakšne holograme na laku....

just my 0.02$
smirk-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Cena? In pa morda še kakšna razlika z uqd?

cena je 21€+popust
grin1.gif

največja prednost je da je ta mnogo krat bolj obstojen kot UQD. Pa ta UQW lahko nanašaš na soncu. Moraš pa nanašat na čist avto.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Cena? In pa morda še kakšna razlika z uqd?

cena je 21€+popust
grin1.gif

največja prednost je da je ta mnogo krat bolj obstojen kot UQD. Pa ta UQW lahko nanašaš na soncu. Moraš pa nanašat na čist avto.

Cresh, ti delas v Glasotu Trzin, ne? Imate mogoce jutri odprto, ker bi rad kupil vosek meguiras NXT2.0. Pa se eno vprasanje. Zadnjic sem kupil od Turtle Wax Ice liquid polish, ki naj bi bil tudi za finish. Je ta UQW podobna stvar?