LCD TV

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri vsem je usekal mimo, razen osnovnega delovanja.

Da oči ne zaznajo nižjega kontrasta je pa skoraj tako bolna izjava, kot to, da iz plazme stalno pušča plin.
uf-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Živjo! Načeloma ima vsak pravico do svojega mnenja, in dokler se ne začnete obmetavati z prehudimi zadevami, se ment naprej. Da pa se zadeva ne zasvinja preko vsake mere, prilepi en prospekt od LCD-ja in enega od plazme, pa bodo vsi lahko primerjali podatke o svetilnosti ipd in razsodili kdo ima prav. Če bom našel čas, bom pa jaz poiskal podatke.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Razložim in najdem linke, v primeru da bo post izbrisan.

Take nebuloze ti samo znižajo standard foruma in to niso blodnje ali pa politika, da šteje MNENJE.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne bo zbrisan, sploh pa ne pred dokazi. Pravil ni kršil, torej ga nimam pravice sankcionirat. Upam pa da bo po dokazilih sam priznal svojo zmoto in morebiti celo popravil ali pa sam zbrisal svoj post.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
KSZ
Gledam doma 100hz tv in se mi zdi, da je čist uredu slika. Siol tv. Prek compa še ni. Drugo leto spomladi bomo kupovali nov tv. To temo sem pregledal po dolgem in po čes in sem ugotovu, da sem, al mal čorov al pa mal očesno zaostal. Kašne slike pol gledat, če je men ena kišta stara čist uredu? Ker tle, kaj kupujete je DOBESEDNO meni čista neznanka. Sem se kr usrov, nimam blage veze o tanovi tv. Izdelkov pa ni malo. Pa ta je dobr pa ta ni dober, ta je drag pa zanič. Če je malo denarja je malo muske, OK tle se načeloma strinajm. LCD ni to, plazma je in ni to pa to. Po tej temi so se mi prov zasmili ljudje, ki kupujejo tv v oferju, Quelle, Necermann,... Tle je res ponavad krš roba. A je spolh slika vidna na kakem od teh 600€ vrednit tv-jev. Al se sam okvir lepo vid in stend by lučka.
Je tle junak, ki zna nekak povedat narodu, kot sem jaz, npr: Pejd v trgovino in glej to poznako, pa to in te pa te priključke. Uf, to bodo muke, preden bom škatlo domov prinesel
cry12bpy.gif
.

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ha, jaz še vedno buljim v navaden CRt in še nekaj časa bom. Pri stvari je pa podobno kot pri marsikateri - stavim da 80% folka, ki je kupilo take tv v zadnjih 2 letih, ga ima priklopljenega na kabelsko + 2dvd-ja na leto pogledajo. Kljub temu mora imeti 63 vhodov in izhodov in nastavitev kot čezoceanka. Kar je manj je slabo, bedno in krš.
Odloči se kaj rabiš ali pa boš rabil v res bližnji prihodnosti, ker gledat za 5 let naprej je brez veze in škoda denarja. Ko veš kaj rabiš, pogledaš malo po podatkih, kjer naj bi načeloma večje cifre pomenile boljše (načeloma, ne pa pri porabi, sevanju, teži itd).

Nato greš v štacuno kjer jih imajo enih 15 različnih priklopljenih in pogledaš kaj ti povedo tvoje oči in ušesa. Si izbereše ena dva ali tri favorite in potem iščeš kje imajo takega najceneje.

Do sedaj še nikoli nisem drugače kupoval in še nikoli se nisem nasral.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede hofer robe:
prejšnji vikend sem bil v zagrebu pa sem mal pogledal tudi tv-je v enem centru.
na istem signalu so ble samsung, philips pa Quadro (hofer/lidl varjanta) pa vse enako velike in z razdalje 1,5m je imel ravno quadro najboljšo sliko. potem sem šel na razadljo 4-5m pa je bil morda samsung mal bolj v plus, vendar razlika v ceni je bla pa tolk velka, da ne bi kej velik razmišlju al samsung al quadro.

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Sem zbrisal sporočilo da bo mir. Lahko pa vseeno razložiš da bom vedel za v naprej, še posebej glede svetilnosti ker me malo motijo podatki (500 cd/m2 LCD, plazma 1500 cd/m2). Glede na to ima plazma po teh podatkih večjo svetilnost bi morala biti bolj primerna za svetlješe prostore. To sem sklepal po načinu delovanja naprav ki imajo senzor svetlobe in ob močnješi svetlobi okolice povečajo svetilnost zaslona, samo je zgleda moja logika zgrešena. No kakor koli že razloži malo to temo, ker mi ni težko priznai da sem motim.
Pa brez zamere.

Edit: Malo sem pobrskal na netu in najdu dobro razlago zakaj je plazma slabša v svetlejših prostorih. Narobe sem si razlagal stvari....
redface-1.gif
Sem brcnil v temo priznam.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
En primer podatkov za LCD TV (takega imam jaz):

http://www.eltus.si/pdf/37PFL9603.pdf

Ampak kot je že nekdo rekel....treba pogledat sliko (In zvok....no ja). MAlo denarja, malo muzike in obratno.

Največja neumnost, ki jo lahko prebereš, je ta, da nekdo prijavi da paneli so od tega in tega isti.....

Podobno kot bi rekel...kupujem diaprojektor, ampak ker platna dela zgolj en proizvajalec, je vseeno kater diaprojektor kupim
crazy1.gif
.

Panel je 'neumna reč'...prikaže zgolj tisto, kar mu je elektronika za njim sposobna prinesti na 'ledice'.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.327
9.553
113
EU
<Največja neumnost, ki jo lahko prebereš, je ta, da nekdo prijavi da paneli so od tega in tega isti...<
Trditev ni prav velika neumnost.
Podobno je pri formuli ena z novim predlogom, da bi vsi tekmovalci imeli enega dobavitelja motorjev.
V posameznih primerih je mogoče narediti boljši izdelek od konkurence, vendar ne več, kot ti dopušča motor.
ne-ne-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
'motor' TV-ja je elektronika zadaj (iz tega razloga imaš tudi praktično 2 svetovan proizvajalca panelov....dobesedno vsak TV - od modela do modela prikazuje drugačno sliko).

Pri formuli 1 bi kvečjemu veljalo, da imajo vsi iste gume....če se že skuša vleči paralelo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

da ne boste spet tople vode odkrival. Odgovora na vprašanje kaj je boljše LCD ali Plasma NI !! To je lahko samo hipotetično vprašanje, kot kaj je boljše avto na dizel/bencin, so lepše blonde ali črnke....za vsakega nekaj. Torej;
LCD in Plasma tehnologija je na trgu samo zato, DA (LAHKO) ZADOVOLJI VSAKEGA POTROŠNIKA, da ima potrošnik izbiro oz kupi tisto kar mu paše.
In dajte že prosim nehat s tem "kaj je boljše".... Kot sem napisal, vsakemu svoje; pojdi v trgovino in (s)preglej ponudbo.
p.s. če pa že kdo želi, mu lahko kaj več povem o tehnologiji, seveda objektivno.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Še sam pristavim piskerček.

Kupil bi LCD, omar ne bi menjal, prostora je za 32 inčnega (81 cm), razdalja za gledanje je okoli 2,5 m.

Prav škrtaril ne bi, kaj preveč pa tudi ne preplačeval, ker nisem kakšen obsedenec, da morajo biti vsi podatki v špici, lahko v Slo ali pa v tujini, če je smotrno.

Kabelska TV je UPC Telemachova, digitalna, imam tudi Philipsov DVD DVP 5980.

Gledamo vse (kar je zastonj), poročila, nadaljevanke in pa tudi kakšne filme. Torej vsega malo, razen športa ne preveč.

Z znamkami tudi nisem obseden. Ali po domače najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.

Bi bil ta vredu?
http://www.moj-tv.com/home.php...;___page=2#open

http://www.moj-tv.com/home.php...;___page=3#open

Nazadnje urejeno:

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Sam imam Philpsa enak model samo 42.
Zelo zadovoljen z njim, slika super , Ambilight itak, odzivni čas 5 ms.
Tako, da go for it
aplauz.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ta pa res izgleda super, ima vse kar potrebujem. 100 x hvala, sem brskal in brskal a njega nisem našel.
smile-1.gif

Kateri bi bil pa Philips, z takimi karakteristikami? Tisti, ki sem ga linkal v prvem postu ali kateri drugi?

In v čem bi bila razlika med Sonyjem in Philipsom?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Se pridružujem Goranu. Vzami rajši Philipsa, ponuja bolj naravno sliko, barve in resn naravno gibanje brez cukanja (natural motion). No, če sem iskren je Natural Motion funkcija, ki Philipsa izstreli v Premium znamke.
grin1.gif