LCD TV

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Imam vprašanje za vas, ker sem jaz bolj laik v tem delu. Namreč doma menjamo tv in gledam tele TV in mi je skozi manj jasno...vem tudi to, da bomo imeli doma od 15.9. digitalni sprejem TV in da ne bo potrebno kasneje še kaj kupovati kakih decoderjev in podobno bi sedaj že kupil tak tv, da ne bi imel kasneje nobenih težav s tem. Povezavo imam Telemach, če to kaj pove.

Kupujemo pa od 40" do 46". Za kakšno vrednost bi šlo od nekje 1200€ do 1500€ nekje, tudi kaj več ampak v tem okvirnem razredu. Slišal sem, da je za Slovenijo dobro imeti tv, ki podpirajo MPEG 2 in 4, kao da če ima tv to, da bo definetivno delalo. Ampak mi nobeden ne zna tega povedati v trgovini, če tv ima to. Uglavnem, da ne zajadram iz smeri, da ima najvišjo možno resolucijo, Hz čim več in da ima čim več pikslov a kaj je to že.

Prosim za predloge, katere predlagate, da bi bili v redu ne samo za eno leto, ampak vsaj za par let....

Hvala

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
SONY KDL40W4000 je full HD, DVB-T, DVB-C tuner in mpeg4 dekoder. Pri nas stane 1499 EUR. Ostali TVji pri nas zaenkrat še ne ponujajo vsega tega. Edino en LG je sedaj na trgu z mpeg4, ampak baje(!) se pojavljajo težave (občasno cel TV freezne).

LP

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Hvala za odg....imam pa vprašanje, ali je ta tv, ki si jo napisal 100hz ali ne???? In kakšno funcijo imajo teli hz oz kakšna je razlika med 60 in 100hz....

Našel sem pa še eno Samsung LE-40F86BDX, če kdo pozna in če ima ta tv mpeg dekoder je...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Antonio pravi:
... oz kakšna je razlika med 60 in 100hz....

V hitrosti osveževanja ... višja frekvenca, hitrejše osveževanje, boljša slika (ob dobrem signalu, ob slabšem še slabša)

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Vzami sonyja pa neboš mel problemov, ker ma že vse možne tunere montirane not (tak kot bi tvji mogli met). Drugače boš mogo neke škatle zraven priklaplat, da boš lahko gladal digitalno kabelsko ali digitalni tv (preko antene na bajti).

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Sem jo že kupil to kdl 40w4000 in je v redu, so mi tudi na telemachu rekli, da ne bom rabil nobenih dekoderjev zraven...uglavnem, sem zadovoljen, sedaj samo počakam do 15.9. da mi priklopijo digitalno tv....sej mislim, da se bodo drugače kmalu razpasile tudi pri drugih firmah, ki bodo podpirale....

sem jo pa kupil pri mediamarketu in glede na druge cene je res ugodno...ampak kakor je razbrati cbb, delaš tam al kako in me zanima, ker nisem dobil zraven slovenskih navodil, pa me zanimajo, če obstajajo oz vsaj angleški, ker nemščina ni moj najboljši prijatelj....

kaj pa predlagate sedaj še kaki hišni kino, da bo že vse novo zraven...za zmerno ceno in da je v redu

hvala vsem

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Po ANG navodila za Sony pojdi na internet. SLO žal ne dobiš. Politika našega uvoznika!? Tudi na sony.si so nekje linki, kolikor se spomnim...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Edino pravilno. Slovenska navodila dobiš, če ga kupiš pri nas. Če si ga kupil v tujini imej tuja navodila.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Aparat je kupljen pri nas v obeh primerih! Na spletu dobiš navodila za morje jezikov le za SLO NE.
Gre le za politiko Sony, ki ožema potrošnike v žepni SLO. Zakaj recimo pri PS3 skorajda ni razlik v ceni? Za navodila plačat +20-25% v nekaterih primerih.

Ja so tako dobri da bodo dvignili cene. Kot pravi ena od reklam LJ prodajalca. Ko po naključju zaviješ v njihovo štacuno (po en bog špil, ki ga seveda še ni na zalogi), ki to oglašuje ugotoviš, da prodajalci niti ne vedo kaj prodajajo... in te gledajo kot da si iz marsa prlitel...

Le zakaj bi kupoval v SLO sploh po SLO uradnih cenah??

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Aja, ok nisem vedel, da je bilo kupljeno pri nas. Torej, če artikle kupi v sloveniji MORAŠ dobiti zraven navodila. Tak je zakon! Če pa ne pa prijava. Enostavno.
grin1.gif

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Sem ga kupil pri mediamarketu v kopru, nisem dobil slovenskih navodil, še slovenske garancije nisem dobil zraven, tako da to mi mogoče bodo poslali z računom, k sem ga naročil kar preko telefona...drugače sem pa našel navodila v slovenskem jeziku na sonyijevi strani, samo še stiskat jih morem....

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Aparat je kupljen pri nas v obeh primerih! Na spletu dobiš navodila za morje jezikov le za SLO NE.
Gre le za politiko Sony, ki ožema potrošnike v žepni SLO.

Oni nimajo razen problemov nič s slovenskim uvoznikom za sony, zato tudi nimajo naših navodil...
Uvažajo sami in prodajajo pod ceno. Prepovedali so jim recimo že prodajati Bose, ravno zaradi tega, ker so sami uvažali in zbijali ceno, ki jo je določil proizvajalec, sony pa tudi ni najbolj navdušen nad njimi...
Ko kupujete pri njih to nemško robo jih malo vprašajte kako je s servisom, saj slovenski pooblaščenci močno dvomim, da popravljajo robo kupljeno pri njih...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
S servisi v garnaciji kolker vem ni težav. Po garanciji pa v AT ali IT namesto v LJ, če servisu v SLO ni za zaslužek. Poleg tega pa vsaj v lanskem letu določenih vodilnih modelov TV prek SLO uradne verige sploh ni bilo mogoče dobiti. MM in par podobnih pa so jih dostavili za ceno, po kateri se aparati prodajo v AT in DE. Le zakaj bi kot državljan EU plačeval več za model, ki je sicer narejen v Španiji.

Ironija vsega pa je, da so uradni prodajali modele brez DVB-T mpeg4, serije W nekaterih dimenzij pa ne. Serija X pa je zasoljena in pomoje niti po cenah, ki veljajo na severu ni bila vredna razlike 300-400€. Govorim za modele 3000.

Sedaj so med modeli (W/X 4xxx) velike tehnične in cenovne razlike zaradi LED osvetljevanja 46"-52" serije X. Bodo cene za te modele pri nas 6000-7000€ glede na napovedi za DE??! Preplačilo kakih 2000€. Le zakaj??