LCD TV 48"

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ugotovil, videl pri lastniku, ki ga (še) vedno ima. Pravilna nastavitev slike je sicer efekt znižala na solidno ( beri slika za gledanje 24p filme ). Neuporabno za gledanje čez dan, brez zatiranja zaves/žaluzij.

Tv ima ( tak kot velik % ne IPS panel ) zelo ozek pas optimalnega gledanja. Dejansko samo eden gleda tako, kot se zagre...

To je moje opažanje in moje mnenje, kar ne pomeni, da grajam oz. ponižujem ta model, samo izražam svoje mnjenje.
Sem pač zelo zahteven ori teh zadevah
smile-1.gif

Jaz ga imam na steni nasproti okna, sicer ni direktno nasproti okno, ampak je diagonalno in čez dan čisto normalno lahko gledam.
Meni se zdi TV super ne glede na razne komentarje, če bi ponovno kupoval bi sicer malo pogledal za Sony-em W828, ker ga vsi hvalijo in bi se potem odločil katerega bi vzel.

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Citat:
Uporabnik Ketidu pravi:
Citat:
Pravilna nastavitev slike je sicer efekt znižala na solidno ( beri slika za gledanje 24p filme ). Neuporabno za gledanje čez dan, brez zatiranja zaves/žaluzij.

Tv ima ( tak kot velik % ne IPS panel ) zelo ozek pas optimalnega gledanja. Dejansko samo eden gleda tako, kot se zagre...

Zdaj je že kar je (če res ne bo za zdržat, gre nazaj).

Kakšne nastavitve si uporabil, da si zmanjšal cloud efekt in light bleeding?
Kje se priporoča za kalibracijo?

Nastavitve sem uporabil iz strani avforums:
https://www.avforums.com/threa...ttings.1888454/

Sicer meni ni čisto identičen, par rubrik manjka, verjetno zaradi manjše razlike UK in EU modela.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Izvoli lep primer t.i. Light bleed-a.

Tu je panela praktično zaprta, kar pomeni, ds bi morala biti slika črna. Vsaj v teoriji je tako.
Praksa pa pokaže drugače. Zelo, zelo malo je lcdjev, ki so imun na ta efekt.
2131026-C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_SavedImages_images(1).jpg

Priponke

• 2131026-C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_SavedImages_images(1).jpg
    2131026-C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_SavedImages_images(1).jpg
    2,1 KB · Ogledi: 114
Nazadnje urejeno:

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
To je iz današnjega prospekta, se pravi da od srede naprej. Je pa to "neto" cena. Plačaš nekaj več in ti gre potem na kartico.

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
Velja to za LJ in MB? Nikoli ne hodim v leclerc in ne vem kakšno poslovanje imajo. Kakšna pa je "bruto" cena? In pa do kdaj akcija velja?
Hvala za odgovore.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
To seveda ni res.
Dokaži svojo trditev.
Kolikor sem jaz do sedaj zasledil, prihaja pri tistih cenejših TVejih, ki imajo direct lit, do nekoliko večje zatemnitve robov v primeru, ko sliko močno zatemniš. Moraš pa biti kar pozoren, da to opaziš.

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
226
32
28
Štajerska
Torej: TV preizkušamo in se skušamo nekako privadit na to, da je slika super le če gledaš TV pravokotno na njo. Nastavitve so take, kot v linku, ki ga je djdanny prilepil.
Kakor hitro se prestaviš (npr. na drugo stran sedežne, postanejo barve bolj blede). Trenutno tudi uživamo v Telemachovem darilu in lahko gledamo programe v HD, ostali ne-HD programi so žalost.

Če nekako uspem prepričat boljšo polovico, da zadevo vrnemo, kaj bi bilo priporočljivo v razredu 47 ali 48''?

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Hvala vsem za prispevke v debati, nabavil sem kar Sony KDL-50W828. Zaenkrat je vse super, sploh slika
smile-1.gif