LCD TV 48"

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Kaksen TV ima trenutno P/P najboljsi? Budget je cca 800 EUR. Ce ima kdo kaksno idejo, kar na dan z njo. Malo me zanima Panasonic TX48AS640e v Harvey Normanu za 700 EUR, pa me zanima, kaj b bilo boljsega. 3D me ne zanima. Gledalo se bo Telemach kabelsko, pretezno HD programi.

LP!

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Hvala, to nekako kar znam narediti. Bolj me zanimajo kake "live" izkusnje...

LP!

raners

Majstr
4. mar 2008
2.806
439
83
Meni se zdi, da je samsung 48h6400 odlicen nakup, pa ga dobis ze za dobrih 600 eur...

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
226
32
28
Štajerska
"Live" izkušnje bom lahko podal (upam) v prihajajočem tednu
cheer.gif

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
226
32
28
Štajerska
To je preko spleta naročeno, ker je 50 EUR ceneje kot v trgovini.
Prodajalec ni hotel slišati nič o kakem gotovinskem popustu, pa sem naročil prek spleta.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
To sem tudi jaz gledal. Le da mi je v trgovini rekel, da imam 5 let garancije, preko spleta, pa kot gledam, 2 leti.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Ketidu pravi:
Prodajalec ni hotel slišati nič o kakem gotovinskem popustu, pa sem naročil prek spleta.

Žal....

velik cloud efekt, velik light bleed pa še IPS ni....v glavenem srednja žalost ( za 700€ ).

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Imas mogoce kak predlog? Samsung 48h6400 je boljsi? Ali kaj drugega? Prehajam sicer z nekaj let starega Sony-a, ki je pa le HD Ready in mi ne prikazuje HD programov. Slika na njem pa je drugace zelo v redu...

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Ketidu pravi:

Žal....

velik cloud efekt, velik light bleed pa še IPS ni....v glavenem srednja žalost ( za 700€ ).

Kje si ugotovil,da ima cloud efekt?

Jaz ga imam doma in ni ne duha ne sluha o cloud efektu.

Angleški review:

https://www.avforums.com/review/panasonic-as640-tx-48-40-55-as640b-LED-TV-review.10436

V Angleškem omenjajo 50Hz zatikanje slike, vendar ga pri naših modelih TX48AS640e (e-europe) modelih ni, ker ga povzroča aplikacija freeview, ki je na voljo v Angleškem modelu.

Pa še en amaterski youtube review:
https://www.youtube.com/watch?v=tDV2gGZePb4

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Citat:
Katerega Sonya imaš?
Sony KDL40S3000. Na HD programih od Telemacha je le tema in napis, da video ni na voljo. Dela pa s kodirno kartico.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ugotovil, videl pri lastniku, ki ga (še) vedno ima. Pravilna nastavitev slike je sicer efekt znižala na solidno ( beri slika za gledanje 24p filme ). Neuporabno za gledanje čez dan, brez zatiranja zaves/žaluzij.

Tv ima ( tak kot velik % ne IPS panel ) zelo ozek pas optimalnega gledanja. Dejansko samo eden gleda tako, kot se zagre...

To je moje opažanje in moje mnenje, kar ne pomeni, da grajam oz. ponižujem ta model, samo izražam svoje mnjenje.
Sem pač zelo zahteven ori teh zadevah
smile-1.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Simon,
pa daj kak predlog za TV 48". Saj veš, vedno se najde nekaj, kar lahko kritiziramo, težko pa je dati dober predlog. Pa ni to samo TV, ampak čisto povsod. Torej, kateri 48" TV bi ti predlagal? Verjemi, da ga bom z veseljem kupil, če mi bo slika odgovarjala.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
Za 800€ boš težko našel kaj boljšega od Sony W828 , predvsem kar se tiče kvalitete slike. Samsung H6400 je dobra alternativa, nekoliko boljši na področju povezljivosti, multimedije, smart platforme, a ima žal velik procent Samsungovih panelov težave z uhajanjem svetlobe, odvisno od sreče ...

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
226
32
28
Štajerska
Citat:
Pravilna nastavitev slike je sicer efekt znižala na solidno ( beri slika za gledanje 24p filme ). Neuporabno za gledanje čez dan, brez zatiranja zaves/žaluzij.

Tv ima ( tak kot velik % ne IPS panel ) zelo ozek pas optimalnega gledanja. Dejansko samo eden gleda tako, kot se zagre...

Zdaj je že kar je (če res ne bo za zdržat, gre nazaj).

Kakšne nastavitve si uporabil, da si zmanjšal cloud efekt in light bleeding?
Kje se priporoča za kalibracijo?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Simon,
pa daj kak predlog za TV 48". Saj veš, vedno se najde nekaj, kar lahko kritiziramo, težko pa je dati dober predlog. Pa ni to samo TV, ampak čisto povsod. Torej, kateri 48" TV bi ti predlagal? Verjemi, da ga bom z veseljem kupil, če mi bo slika odgovarjala.

50w829(w828). Best buy, glede pravilnega prikaza, minimalni lag, minimalni bleed, odlična PAL slika ( nimamo vsi in nonstop samo HD programe ) soliden zvok.
Tudi končna izdelava je dobra.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.680
5.857
113
Citat:
Uporabnik Tomsonman pravi:
Za 800€ boš težko našel kaj boljšega od Sony W828 , predvsem kar se tiče kvalitete slike. Samsung H6400 je dobra alternativa, nekoliko boljši na področju povezljivosti, multimedije, smart platforme, a ima žal velik procent Samsungovih panelov težave z uhajanjem svetlobe, odvisno od sreče ...

Kaj pa je to uhajanje svetlobe? Pismo včasih diplomiram na kakem kosu elektronike, ampak za ta izraz še nisem slišal.

Nazadnje urejeno:

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik Tomsonman pravi:
Samsung H6400 je praktično osnovni model, z nič kaj posebnimi lastnostmi. To da mu "uhaja svetloba" mi pa ni jasno, kaj to pomeni.