LCD: LED/LCD

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
bullshit, oversaturated LG za 400€ je se vedno top buy
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
1: aktivni 3D je praktično v vseh pogledih kvalitetnejši; začenši o polnem full hd gledanju; saj imamo full hd televizor ne?
2: svetlost slike je res manjša: ali to pomeni slabšo kvaliteto slike?? Neumnost na kvadrat. Svetla slika je morda res bolj prijetna na prvi pogled, da bi pa zaradi tega rekel kvalitetnejša pa še enkrat; traparija na kvadrat; še nekaj, svetla slika pomeni izguba na črnini, razen če imamo local/micro dimming:
3: aktivni 3d omogoča večjo udobje gledanja
4: omogoča tudi lahko t.i. Game mode ( Philips ) To pomeni, da vsak od igralcev gleda svojo (!) sliko .
5:možna regulacije 3d globine
6: boljša resolucija podnapisov; le ti niso izbočeni.
pa še bi se kaj našlo....
2.) Če je presvetlo, zmanjšaš brightness. Kje je problem?
3.) V kakem smislu?
4.) To lahko komot z drugim setom očal narediš tudi pri pasivnih očalih.
5.) A pri pasivni pa to ne gre? Zakaj ne?

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
ksz:

dejmo o dejstvih in ne kar nekaj na pamet:

1: aktivni 3D je praktično v vseh pogledih kvalitetnejši; kateri so ti pogledi ? začenši o polnem full hd gledanju; saj imamo full hd televizor ne? to ti omogoča tudi pasivni 3D
2: svetlost slike je res manjša: svetlost slike je moteče temna ali to pomeni slabšo kvaliteto slike?? DA to pomeni slabšo kvaliteto slike. Neumnost na kvadrat. Kakor za koga. Že samo to je dovolj velik razlog, da nebi kupil TVeja z aktivnimi očali. Svetla slika je morda res bolj prijetna na prvi pogled, da bi pa zaradi tega rekel kvalitetnejša pa še enkrat; traparija na kvadrat; še nekaj, svetla slika pomeni izguba na črnini, razen če imamo local/micro dimming:
3: aktivni 3d omogoča večjo udobje gledanja ker so očala težja, ker imaš migetanje slike, ker ti med neko zanimivo oddajo crkne baterija, ker ni možen nagib glave, ker je manjši horizontalni kot gledanja.....
4: omogoča tudi lahko t.i. Game mode ( Philips ) To pomeni, da vsak od igralcev gleda svojo (!) sliko .

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
ksz:

1: aktivni 3D je praktično v vseh pogledih kvalitetnejši; začenši o polnem full hd gledanju; saj imamo full hd televizor ne?
2: svetlost slike je res manjša: ali to pomeni slabšo kvaliteto slike?? Neumnost na kvadrat. Svetla slika je morda res bolj prijetna na prvi pogled, da bi pa zaradi tega rekel kvalitetnejša pa še enkrat; traparija na kvadrat; še nekaj, svetla slika pomeni izguba na črnini, razen če imamo local/micro dimming:
3: aktivni 3d omogoča večjo udobje gledanja

3. utripajoča in težja očala omogočajo več udobja????
stupid-1.gif

4. Game Mode pri Philipsu je na voljo pri Easy 3D, ne pri Max 3D (aktivni)
5. regulacija 3D globine je možna tudi pri pasivnem sistemu (vsaj pri LG)

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
ksz:

1: aktivni 3D je praktično v vseh pogledih kvalitetnejši; kateri so ti pogledi ? začenši o polnem full hd gledanju; saj imamo full hd televizor ne? to ti omogoča tudi pasivni 3D
2: svetlost slike je res manjša: svetlost slike je moteče temna ali to pomeni slabšo kvaliteto slike?? DA to pomeni slabšo kvaliteto slike. Neumnost na kvadrat. Kakor za koga. Že samo to je dovolj velik razlog, da nebi kupil TVeja z aktivnimi očali. Svetla slika je morda res bolj prijetna na prvi pogled, da bi pa zaradi tega rekel kvalitetnejša pa še enkrat; traparija na kvadrat; še nekaj, svetla slika pomeni izguba na črnini, razen če imamo local/micro dimming:
3: aktivni 3d omogoča večjo udobje gledanja ker so očala težja, ker imaš migetanje slike, ker ti med neko zanimivo oddajo crkne baterija, ker ni možen nagib glave, ker je manjši horizontalni kot gledanja.....
hysterical-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
bol slaba je uživancija
vsebin je malo

tole je zato bolj kot ne debata o golobu na strehi

komur ustreza slika LG naj ga kupi, komur ne naj kupi kaj drugega (meni ni všečen 2D)
nekdo bo spet rekel, da je slika v glavi (podobno kot zvok - ultra dragi zvočniški kabli in tisti nekak cenovno sprejemljivi
verjetno nekaj res
nenazadnje razike v cenah so kar precejšnje

ena ali druga očala na nosu! nikakor ni razlike kot se jo tu opisuje
sicer se kaj dost ne spomim raznih 3D očal, ker aktivno sem zadevo po štacunah gledal pred kaim letom

Tista, ki so prišla zraven Panasonica VT30 so lahka vsakdanja. Kuhinska tehtnica pravi 39g. Sončna očala, ki jih dnevno nosim zaradi težav z migrenami in mi nekako najbolj ustrezajo od vsega kar sem probal tehtajo 38g. Skratka niti ne zavedam se da so 3D očala na nosu.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Niti ena, niti druga 3D slika mi ni všeč ( po pol ure gledanja me začne malo bolet glava ) zato sta obe tehnologiji po mojem mnenju za ku****
wink-1.gif

p.s. obe tehnologiji nategujeta tvoje možgane !

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
nategovanje?
nit ne, le pribljižek tistega kar je v realnem pogledu zaradi pozicij očes

Sam nimam prav nikakršnih težav, čeprav sem bil prepričan, da bom imel hude zaradi migren, ki jih sproža največkrat hitra sprememba svetlobe. Nekajkrat sem namenoma pogledal film, se nato spravil še za konzolo in po 3-4 urah ni bilo nič drugače kot ob gledanju 2D vsebin. Pač mal zmatrane oči.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
simon, ti kar uživaj z kvalitetnejšimi in udobnejšimi aktivnimi očali

Bom, če bom hotel. Ti pa ostani v "parlament" temi in zagovarjaj svojo idolico.
smile-1.gif

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
ti ij branitelji pa ste res zafrustrirani, da morate še po drugih temah morit s politiko in si drznete celo komandirat, kdo lahko piše v kateri temi

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ti modeli so zelo stari, mi pa tu v tej temi govorimo o čisto novih modelih... :bong:

Podobno kot pri AMD procesorjih, ki določene serije še niso imele termo varovala in so zgoreli dobesedno pri določenih okoliščinah.
Tega se danes ne omenja več.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ma dej ne sanjej, škoda da ti kaj govorim ker tupiš in tupiš, v glavnem kar kopuj še naprej sony-a, jaz od tega nimam nič več niti manj.

sem zaključil s to debato

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Tvoj problem je, da hočeš vedno met samo ti prav... Ti tupiš pa tupiš pa se tu na ene članke obešaš, ko so par let stari modeli. Od takrat se je spremenilo marsikaj med drugim tudi tehnologija proizvodnje. To so čisto začetni modeli in ni čudno, da je mogoče kje
prišlo do česa takega. Enako bi se lahko zgodilo PHILIPSU, LG-ju in ostalim.

Isto kot da se greš obešat na proizvodnjo CRT...
bonk.gif

Da se grem jaz podobno obnašat na podforumu za računalniško strojno opremo in šimfat AMD, zaradi tega, ker ZAČETNE serije niso mele termo varoval me ja folk tam raztrga... Čisto podobno se ti obnašaš tu...

Sicer pa ima vsak svoje izkušnje. Jaz sem pri Sonyu imel težave SAMO PRI njihovi CD enoti na glasbenem stolpu in discmanu. Je bilo že toliko popravil, da sem na koncu šel na Technicsa. Prejšnji CRT televizor, ki sem ga imel od Sonya pa je 13 LET deloval brez ene same napake ! Na koncu sem ga podaril eni gospodični.

Nazadnje urejeno: