LCD: LED/LCD

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Plasme so davno out. ali ne? LED mora biti!! pa ne bomo no zastarele plazme kupovali

Sicer pa zanimivo, da je cca. 2000 LCD/LCD na trgu in cca. 200 plasem. Pa je večina top produktov med slednjimi. Folk pa nonstop v juhi z 2000 LCD/LED ribari.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Plasme so davno out. ali ne? LED mora biti!! pa ne bomo no zastarele plazme kupovali

Sicer pa zanimivo, da je cca. 2000 LCD/LCD na trgu in cca. 200 plasem. Pa je večina top produktov med slednjimi. Folk pa nonstop v juhi z 2000 LCD/LED ribari.

Kakopak, kdo pa se kupuje plasme. Totalno gnila slika, ki jo je povozil cas. Pa se bankrotiras s 15€ vec na leto pri elektriki. Zacuda je Pioneerjeva Kuro plasma se vedno referenca vrhunskega TV-ja, ampak LED je le LED.

Marketing pac. Najprej je bil LCD toptoptop, ko so se izpeli, so zaceli najedati s HD Ready, potem Full HD, zdaj z LED, folk pa pac kupi kar ma najvec nalepk (ces, ce ima ogromno nalepk ima sigurno ogromno funkcij - se pravi je spica) in kar jim pade v oci. V vecini blinkblink faktor z 4139 ledicami in nobel ohisjem. Veliko pa pomagajo se antitalenti od prodajalcev, ki tiscijo tiste TV-je, katerih je najvec na zalogi.

Nazadnje urejeno:

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Če je 32" maximum, pol mu drugega res ne preostane - mi je pa po 6. mesecih pošteno žal, zakaj sem si za spalnico nabavil le 32" LCD
( razdalja gledanja je 3 m ). Bo pač ta TV šel na morje, v spalnico pa pride večji.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik predator pravi:
A ne išče fant 32" TV? Obstaja plazma v tej velikosti?

Nop. Se 37" so nehal delat, afaik. Bo treba ali omaro zamenjat ali pa prilagodit
grin1.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Mah dajte no, ostanimo pri 32 no 37 col maximum.
Kako deluje smart tv? Mislim tv in predvajanje določenih internetnih vsebin?
Se to izplača? Meni bi kar pasalo, da vklopim tv in predvajam kaki video iz yt.

mr53k

Zelenc'
5. sep 2011
14
0
1
Mislim da imaš pri Samsungih od serij D5500 naprej možnost gledat Youtube. Ne moreš pa polno brskat po netu.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Pejt na servis kak pogledat...pa ti bo jasno

To mi nič ne pove oprosti... Bolj vse skupaj po načelu baba čula baba rekla... Slišiš neke neumnosti in jih trosiš po forumu...
Konkretne dokaze prosim...
bonk.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ne vem kaj ti vidiš... Tudi PHILIPS ima verjetno polne servise, čeprav sam po sebi ni znan da bi se ekstra kvaril...
smile-1.gif

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
NIč ne slišim, vidim!!
Iz tega odgovora sklepam, da delaš nekje na servisu. Če je to nek splošen servis za vse firme, potem bi se lahko malo bolj razpisal, glede okvar različnih TVejev.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ce taki fantje delajo na servisih, pol pa ne vem. Najboljs, da ob okvari posljem TV direkt v Nemcijo.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Glej, ne se razburjat. Naslov teme je led/lcd in v tej smeri se išče. Če bi samo kvaliteta slike bila v igri, bi bila plazma prva v izboru.
Meni je bolj važno, da tv v globino zavzame čimmanj prostora in tu pride v igro led.
Glede philipsa: se kvari in to je iz prve roke, zato ga ni v izboru.
Še kakšen predlog?
Dajte kaj povedat o smart tv.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Glej, ne se razburjat. Naslov teme je led/lcd in v tej smeri se išče. Če bi samo kvaliteta slike bila v igri, bi bila plazma prva v izboru.
Meni je bolj važno, da tv v globino zavzame čimmanj prostora in tu pride v igro led.
Glede philipsa: se kvari in to je iz prve roke, zato ga ni v izboru.
Še kakšen predlog?
Dajte kaj povedat o smart tv.

Ja ne vem, pol pa vzami Toshibo SL serijo ali pa Panasonica 37", D25 al pa EN33..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.608
6.684
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:

Kakopak, kdo pa se kupuje plasme. Totalno gnila slika, ki jo je povozil cas. Pa se bankrotiras s 15€ vec na leto pri elektriki. Zacuda je Pioneerjeva Kuro plasma se vedno referenca vrhunskega TV-ja, ampak LED je le LED.

Marketing pac. Najprej je bil LCD toptoptop, ko so se izpeli, so zaceli najedati s HD Ready, potem Full HD, zdaj z LED, folk pa pac kupi kar ma najvec nalepk (ces, ce ima ogromno nalepk ima sigurno ogromno funkcij - se pravi je spica) in kar jim pade v oci. V vecini blinkblink faktor z 4139 ledicami in nobel ohisjem. Veliko pa pomagajo se antitalenti od prodajalcev, ki tiscijo tiste TV-je, katerih je najvec na zalogi.
in potem kupim nek povprečen LCD in ugotovim da mi je žal tistih 400 evrov za njega. Raje bi dal 40 evrov za crt in bi imel PIP, pa PAP, pa v delčku sekunde bi prestavil med kanali in ne v 4 sekundah in podobno.
Sicer pa lcd lg 32" žre od 35-90 W. odvisno kako "energijsko" varčno monitor naštimaš.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Za preklop med kanali in nedelovanje PIP z dvema signaloma od tunerja ni kriva tehnologija ekrana (LCD vs. CRT), temvec tunerja in prenosa slike. Tukaj noben CRT ne bi pomagal, ce ni vec analognega signala (tega imajo le se ljudje na kabelski).