lambda in poraba

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
Že lep čas mi ga serje lambda zakatalizatorjem.
Prižge se lučka za napako(lučka v obliki motorja) , po določenem času se zadeva sama sebe resetira in lučka ugasne.
Lučka se mi prižiga vedno bolj hitro, da se resetira pa rabi dalj časa (za oboje je govora v več tednih).
Od kar se mi to pojavlja (cca1 leto) imam cca0,5 l višjo porabo nisem pa prepričan ali je poraba povezana s to napako.
Nekih drugih hib nisem opazil, npr. dabi avto slabše vlekel itd.....

Torej ali nenormalne meritve same lambde lahko vplivajo na porabo in pa če kdo ve kaj je ponavadi vzrok za tako napako.
AVto je bencinar 160 000km, lambda(obe) , kataizator itd....vse original.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
Avto je že bil na testerju in pojavlja se vedno ista napaka.

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
Ne vem točno.
Zadevo je mehanik mimogrede prečekiral 2x v 1 letu ampak nikoli pa ni bilo časa se ukvarjat z napako.
Na vidiku imam redni servis pa se bo mehanik še s tem sproti poigral.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
ŠE 1 vprašanje.

Glede na napako in kako se mi pojavlja predvidevam , da se napaka le občasno pojavi , večino časa pa deluje OK(recimo občasno izgubi stik na ipd.,....).

Kolikor razumem gre računalnik ob napakah v zaslni/rezervni. program, ki pa ima za posledico bogatejšo mešanico in seveda večjo porabo goriva.
Ob napaki se seveda pojavi lučka za motor, kaj to pomeni:
ALi motor ob napaki deluje v "zasilninem" programu le ko je napaka detektirana ali pa v zasilnem prog. ostane dokler npr. ne resetiramo napake v računalniku (pa čeprav napake večinoma časa ni)?

Nazadnje urejeno: