Kvazi ksenonski žarometi - kdaj bo akcija

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Naj bo v pravilniku sam pranje je pa bedarija....

Pranje stekel je zadnja stvar katero rabjo modeli, kateri vgrajujejo čip šhit kitajsko xenon sranje v njihove Golf dvojke.
stupid-1.gif

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Jop, pa full hudo zgleda, snežno bela svetloba ko blendneš.

Se strinjam. Malo je edino mogoče sistem pomanjkljiv če voziš na dnevnih lučeh in potem poblendaš, ker to ni zdravo za žarnico, da se prižiga za sekundo.

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kok je cena ko to crkne?

Crkne načeloma lahko samo žarnica zato (30€ na bolhi, 150€ na servisu). Saj od parih blinkanj ne bo nič narobe, na dolgi rok pa ziher škoduje in potem prej crkne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matrix pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Da te dopolnim. V tem članku je tudi razloženo zakaj so potrebne vse naštete pritikline pri ksenonu. Zanimiv članek.
Aja, še tole. V Motoreviji včasih orenk pihnejo mimo. Vendar verjetno ne bi bili tako neumni, da bi se sklicevali napačno na pravilnike.

Pravno podlago glede tega sem iskal že pred leti in potem objavil relevantne določbe na suxu. Če se prav spomnim gre za pravilnike ES in ne nacionalna podzakonska pravila. Sem pa takrat porabil par urc, da sem se do tega dokopal.
J že leta vse na netu:
http://www.dc.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/
na dnu.
Direkten link na TSe:
http://www.dc.gov.si/si/vozila/ugotavljanje_skladnosti/seznam_ts_za_motorna_in_priklopna_vozila/

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Okay, vse kar je prav, fejk xenon smo videli tudi že v skuterjih, na motociklih, kombijih, vozilih avto-šole - ampak danes v KR sem pa že od daleč videl zaslepljujoč fejk xenon v rumenem kombiju VW Transporter - ko pride bližje je bil pa -REŠILEC
bonk.gif

Mislm fak ane. Grem ga kupit tudi jaz. To je pa izbilo sodu dno.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Okay, vse kar je prav, fejk xenon smo videli tudi že v skuterjih, na motociklih, kombijih, vozilih avto-šole - ampak danes v KR sem pa že od daleč videl zaslepljujoč fejk xenon v rumenem kombiju VW Transporter - ko pride bližje je bil pa -REŠILEC
bonk.gif

Mislm fak ane. Grem ga kupit tudi jaz. To je pa izbilo sodu dno.

To pa sigurno ni bil fejk
smirk-1.gif
Ce so pa na servisu smotano zarnice nastimali so pa oni krivi.

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja seveda da ga. V ljubljani ga imajo resilci firme "herby". Nevem ce bi resevalci skupaj denar zbirali za xenon kit
smirk-1.gif

Firma pa tudi nevem ce bi ga placala.

Bo pa to mizerere najbolje vedel ker dela tam. Sem pa 99% da ni fake xenon.

LP

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Čakte mal, se mi zdi da je imel rešilec sprednjo tablico tamalo - italijansko
confused-1.gif

Pa zih je bil žaromet za žarnico H4, enojni, tolk se pa že spoznam, pa ni šel hitro mimo...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
KSZ.

mislm a še noben ni slišal za H7R???

posebej narejena za luči s parabolami da ne moti ostalih..cena je pa enaka H7

To so pravljice
cool-1.gif
(Čeprav bi bilo z D2S xenon lampo še vsaj 50% slabše!)

Xenon rabi točno zanj narejen žaromet+avt. regulacijo nivoja snopa (sploh blazno važno pri tovornih vozilih, ki so pogosto obtežena zadaj in potem žarometi svetijo v nebo)+pranje žarometov.

Transporter naših reševalcev? Ja valda...
hysterical-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
KSZ.

mislm a še noben ni slišal za H7R???

posebej narejena za luči s parabolami da ne moti ostalih..cena je pa enaka H7

To so pravljice
cool-1.gif
(Čeprav bi bilo z D2S xenon lampo še vsaj 50% slabše!)

Xenon rabi točno zanj narejen žaromet+avt. regulacijo nivoja snopa (sploh blazno važno pri tovornih vozilih, ki so pogosto obtežena zadaj in potem žarometi svetijo v nebo)+pranje žarometov.

Transporter naših reševalcev? Ja valda...
hysterical-1.gif

dejansko ni idealno...samo je dosti bolje

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Rešilec z italijanskimi tablicami je bil, srečal na Bleiweissovi v KR. Kaj dela IT rešilec v KR? Hav d fak šud aj nov?
confused-1.gif
Mogoče je zraven na Brdu. Mi je bilo takoj žal, da ga nisem fotknil...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48

Xenon rabi točno zanj narejen žaromet+avt. regulacijo nivoja snopa (sploh blazno važno pri tovornih vozilih, ki so pogosto obtežena zadaj in potem žarometi svetijo v nebo)+pranje žarometov

pri kamionih je najmanjsi problem ker so zaradi zracnega vzmetenja vedno poravnani