Kvaliteten baterijski vrtalnik

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
kolikor jaz vem, je Hilti špica, vendar je nekaj dražji. Makite naj bi bile dobre, kot tudi Bosch, vendar pri boschu moraš pazit, da je moder. Ker zelena linija je hoby.

Vem ko sem bil zaposlen v podjetju, se je kupovalo nekaj baterijskih vrtalnikov, vendar so kupili različne (ne vem zakaj). No, vsi zaposleni so se živalsko grebli za Hilti. Tist, ki ga ni dobil, je dobil kakšno od ostalih znamk, kjer ni bilo več grebatorstva.

Ne vem pa, kje v SLO prodajajo Hilti..

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
kolikor jaz vem, je Hilti špica, vendar je nekaj dražji. Makite naj bi bile dobre, kot tudi Bosch, vendar pri boschu moraš pazit, da je moder. Ker zelena linija je hoby.

Vem ko sem bil zaposlen v podjetju, se je kupovalo nekaj baterijskih vrtalnikov, vendar so kupili različne (ne vem zakaj). No, vsi zaposleni so se živalsko grebli za Hilti. Tist, ki ga ni dobil, je dobil kakšno od ostalih znamk, kjer ni bilo več grebatorstva.

Ne vem pa, kje v SLO prodajajo Hilti..

hilti dobiš pri HILTI SLOVENIJA

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jap, ni ga čez Hilti. Že če samo pogledaš njihovo garancijo proti drugim, vidiš da te mašina slej ko prej pride gratis (če si profi user in goniš zadevo vsak dan).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kaj pa ti baterijski vrtalniki za domačo uporabo? Enkrat sem dobil za rojstni dan neko Hofer varianto kjer se je seveda relativno hitro uničila baterija. Imeli smo prav tako doma Boscha, mislim da je bil zeleni in je tudi tam šla baterija zelo hitro k vragu. A se da dobit kaj dobrega ter da je relativno ugodno. Ni mi ravno 200€ metat za nek tak vrtalnik ki ga bom uporabil 3x letno...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Žal predrag za večino, če ravno ne misliš izvesti kakega projekta, kjer bi ga s svojim delom dobil 'zastonj' noter.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.073
113
Za domačo rabo imam jaz ryobi iz mercatorja. Takrat sem dokaj ugodno dobil dve bateriji (18V) v kompletu. Dela že nekaj let. V bateriji ostane nekaj elektrike tudi več mesecev, tako da ko rabim, vzamem v roke in nekaj lahko naredim. Jaz uporabljam bolj za vijačenje in vrtanje v kak les. V beton s to plastiko nima smisla poskušati.
Vedeti moraš, da ko sem enkrat nekaj malega delal z nekim dewaltom primerljive namembnosti, sem takoj vedel, kje je razlika v ceni in zakaj je.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Jaz imam eno "noname" baterijsko vrtalko. Prej je bila bolj boga, baterija vedno prazna, kadar si jo rabil, tudi polna ni bila za dolgo itd...
Potem sem pa na kitajskem kupil eno LiPo baterijo in zamenjal obstoječe NiCd in je čisto druga zgodba. Tudi, če mi stoji pol leta na polici, ko jo primem v roke, dela in dela. Tudi moči je bistveno več itd...
Povedati pa hočem, da je najbolj pomembno, kakšno baterijo ima. Drugega, kot LiPo (LiFe itd...) ne priporočam.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če je že debata v smeri kvalitete, potem morda nekaj mojih spoznanj:
Pred nekaj leti (1998-2005) sem po pogodbi testiral ročno električno orodje Iskra ERO in po spremembi imena Hidria-Perles.
Kar nekaj novih modelov, nekateri tudi takšni, ki jih ERO ni nikoli poslal na police so 'prestali' moja testiranja. To testiranje ni bilo laboratorijsko, bolj iz pogleda uporabnika.
Med ostalimi preskusi ki sem jih izvedel z posameznim modelom, je bila tudi vzdržljivost akumulatorja (takrat LIPo akumulatorjev še ni bilo). Meril sem število opravljenih obratov primerljivih vrtalnikov z enim polnjenjem akumulatorja. Razlike so bile tudi preko 300%, primerjava No-name vrtalnika, Iskra ERO in Makite, so pokazali rezultat 15000 : 32000 : 64000 obratov.
Vsak nov vrtalnik sem tudi odprl, pogledal kvaliteto elementov in že tukaj je bilo jasno, zakaj tolikšne razlike.
Rezultate nekaterih mojih testov sem v strokovnih revijah tudi objavljal, nekatere pa sem samo posredoval firmi.

Toliko o kvaliteti, kjer zelo zanesljivo velja: "nisem tako bogat, da bi poceni kupoval"

LP

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ksz...

Iščem kakšen akumulatorski vrtalnik tam do 200 EUR za heavy duty. Svoje čase je temu dobro služila ena Makita, ki pa je nekje 'izginila'. Karakteristik sploh ne poznam, ker je bila kupljena še v času tolarjev, bila pa je za par razredov boljša od recimo - na Iskrinem servisu hvaljenih - Perlesovih umotvorov, z višjimi nazivnimi karakteristikami.

Hočem povedati, da je bila v času nakupa Makite izbira dokaj majhna, sedaj pa je tega malo morje in nimam pojma kaj in kako. Jasno mi je, da z orenk firmami (Makita, Bosch, DeWalt...) itak ne morem zgrešiti, bi pa za svoj denar vseeno rad dobil največ, zato bi bil hvaležen kakšnega šnelkurza. LiPo baterij recimo po hitrem brskanju sploh nisem našel, tudi najdražji modeli 'premium' znamk imajo Li-Ion...

Zadeva bi se uporabljala pač za vrtanje, vrezovanje in podobne stvari, ki jih pač počneš z bormašino. Pred močjo je zaželjena nizka teža in vzdržljivost baterije, pa opcijsko 13mm glava.

Recimo kaj takega:

1808242.jpg

http://www.merkur.si/delavnica...dcd-735-c2.html

mogoče Hitachi?

443_small.gif

http://www.proficenter.si/ponudba/hitachi*/aaku-vrtalnik-vijacnik-ds14dsfl

Makita

akumulatorski_vrtalnik_vija_nik_makita_8271dwae.jpg

http://www.bfcshop.com/akumulatorski-vrtalnik-vijacnik-makita-8271dwae

V glavnem še v fazi brainstorminga... saj če bi imel vsak proizvajalec dva različna modela, bi se bilo precej lažje odločiti.
smile-1.gif

P.s. Kaj je fora Makteca? Kolikor sem uspel razbrati iz njihove češke spletne strani naj bi bili pod pokroviteljstvom Makite z enako kvaliteto in precej nižjo ceno. No, cene mi na pogled delujejo preverljive, o kvaliteti pa ne vem nič.
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogoče bi se bolj kot na performanse poglobil na servis in garancijo?
Mašince očitno ne boš imel za domač hobby program. Če ti pa med resnim delom crkne pa vrjetno tudi veš, kako je potem brez nje.
Mogoče gledaš kdo ima največ garancije, če se jo da kje še dokupit, če ti dajo v času popravila nadomestno, kako trdi so pri uveljavljanju garancije...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jest mam Metabo in dela ok že dolga leta. Edino baterijo sem enkrat vmes menjal.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Za Makito vem, da je ok servis v Ljubljani, za Bosch in DeWalt tudi ne bi smelo biti problemov... konec koncev so znamke, med katerimi gledam, renomirane in se mi zdi, da servisna mreža ne bi smela biti problematična. Pa kolikor imam izkušnje s profi line orodji, itak skoraj ni šanse, da karkoli crkne v prvih dveh letih, kot traja recimo podaljšana garancija...

Saj za backup se valja naokrog nekaj "low budget" vrtalnikov (narekovaji, ker je za 50 eur samo kvaliteta low, cena pa niti ne), tako da življenjsko nujno ni. Pa spet ni, da se to rabi 24/7, pridejo pa dnevi ko se mora vrteti 12 ur dnevno in takrat se pač rabi ena zanesljiva zadeva.
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
jaz imam baterijskega hitachija in pa milvakija, oba stabomba, pač več denarja več muzike, neke znanosti tu ni.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik igi pravi:
s 13mm glavo so zadeve vse nad 2kg.

Če rabiš več info lahko pa zasebno!

Tisti dewalt iz mojega prvega linka ima 1,6 kg in 13 mm glavo. Pa saj to niti ni pogoj, itak je 10 mm dovolj za ogromno večino stvari, včasih pa kakšnega svedra ne moreš vtakniti in si želiš še dodatnih par mm...
tongue-1.gif

Milwaukee mi je precejšnja neznanka. Vse kar sem slišal o njem, je na tem forumu, ampak glede na cene, verjamem, da je top roba. Ni pa nekaj, kar bi videval v rokah mojstrov, ki te stvari res zlorabljajo 7 dni na teden. Ne trdim, da je zato kaj narobe z njim, kvečjemu s slovenskim uvoznikom, da ima slab marketing...
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
s 13mm glavo so zadeve vse nad 2kg.

Če rabiš več info lahko pa zasebno!

Tisti dewalt iz mojega prvega linka ima 1,6 kg in 13 mm glavo. Pa saj to niti ni pogoj, itak je 10 mm dovolj za ogromno večino stvari, včasih pa kakšnega svedra ne moreš vtakniti in si želiš še dodatnih par mm...
tongue-1.gif

Milwaukee mi je precejšnja neznanka. Vse kar sem slišal o njem, je na tem forumu, ampak glede na cene, verjamem, da je top roba. Ni pa nekaj, kar bi videval v rokah mojstrov, ki te stvari res zlorabljajo 7 dni na teden. Ne trdim, da je zato kaj narobe z njim, kvečjemu s slovenskim uvoznikom, da ima slab marketing...
smile-1.gif

Jst sem zanj prvič slišal v tujini... potem pa sem šel mal teste prebirat in ko sem videl, da jih dosti firm uporablja v industriji so me prepričali tako, da sem skoraj vse svoje orodje zamenjal
smile-1.gif

Imel sem pač slabe izkušnje z Makito in ni bilo potrebno veliko. Je pa to res profi roba in imaš kr prav da je uvoznik malce len... No ko sem se zanimal za to opremo, mi je prišel s prezentacijskim kombijem zadeve predstaviti
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Kaj pa primerjava Hilti - Milwaukee?

Za Metabo tudi slišim, da je zadeva na nivoju.

Če bi jaz kupoval bi vzel Hilti, če bi želel prihraniti pa Perles