Bravo naši orli |||

henkl

Majstr
18. nov 2019
520
327
63
1743360590980.png

Ponosni ata v ozadju.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.821
-4.742
113
Kaj mislite, ali ima norveško goljufanje tudi kaj zraven pri novem planiškem rekordu?
V smislu, da so se norvežani zamerili FIS-u in žiriji in je za kazen žirija v Planici skakalce spuščalo iz malce višjih naletov kot ponavadi, v želji, da norvežani izgubijo rekord?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.443
2.785
113
Domnov polet pa je bil res perfekten, odriv, le en mali odločen popravek z roko, meni je vse skupaj zgledalo kot da bi bil fly by wire, in stabilno do dna. Poezija v gibanju.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.116
469
83
45
dolenska
Kaj mislite, ali ima norveško goljufanje tudi kaj zraven pri novem planiškem rekordu?
V smislu, da so se norvežani zamerili FIS-u in žiriji in je za kazen žirija v Planici skakalce spuščalo iz malce višjih naletov kot ponavadi, v želji, da norvežani izgubijo rekord?
Torej nisi gledal skoke in komentiraš mal čez uč? So postopoma nižal, ker drugače bi zadna peterica priletela z lahkoto na ravnino.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.372
3.173
113
ON:
Seveda in vsi smo videli, da je tam meril Prevčev fotr, ki je seveda pod vplivom planiških substanc gledal navzkriž in sigurno za kaka 2 metra skrajšal Domnov polet.
Aja pa to da se je Domen v resnici vsedel na kahlo zato da bi Anže za ziher zmagal, pa še podrsal je s prevelikim dresom, k sreči od vsega skakanja in veselja tega vseh 5 sodnikov ni videlo!
OFF!

Čas bi bil da vas vikend spusti! :rolleyes:

• Všeč mi je
Reactions: roCkY in aljoman

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.336
4.286
113
Meni je bolj zanimivo da so celo sezono ves čas dobivali (vsi) diskvalifikacije zaradi dresov, v planici so pa mižali na 3 očesa očitno. Sem siguren da so tako naši kot drugi spet bili v sivi coni ali pa celo črni, samo je kontrola dobila navodila naj se ne vpleta v tole.

Drugače da bo padel rekord se je vedelo že prej ker so namensko naredili kucelj tak da se podaljša "teoretična" dolžina skakalnice na nivo kjer je možen rekord, to je itak zmenjeno, kucelj za rekord trenutno lahko naredijo vsaj 3 skakalnice v evropi in zagotovo ga delajo usklajeno s FISom.

• Haha
Reactions: aljoman

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.372
3.173
113
S tem glih ne kažeš svojega poznavanja.

Kot vsi vemo so po "aferi norveška" morali skakalci oddati po dva dresa - en skakalni za uporabo in en rezervni, v primeru, da se prvi nepovratno poškoduje. Te drese dobijo nekaj pred tekmo, sicer so pod ključem. Pa kljub temu je prišlo tudi v Planici do diskvalifikacije zaradi dresa, ker si je en moker dres preveč raztegnil.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in mosseero

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.336
4.286
113
Glede dresov kar praviš je ena od enot površina, tu pač so norvežane dobili goljufat. Prepustnost dresa je pa drug tip goljufanja, tu so pa pravila še vedno ista in sem skoraj 100% da so si vsi glavni "nalakirali" drese pred skokom in da se tega ni ugotavljalo nikjer, čeprav se ve za to prakso.

• Všeč mi je
Reactions: Zwergschnauzer

jello

Guru
22. sep 2008
10.467
3.997
113
Če so vsi lakirali, goljufali in je bilo vse zmenjeno z žirijo, merilci, kontrolorji, starim tepešem in huanom antonijom samarančem in če je tako enostavno zakaj jih ni vsaj 8 letelo čez 250m, vsi ostali pa vsaj 240?

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.966
1.066
113
Glede dresov kar praviš je ena od enot površina, tu pač so norvežane dobili goljufat. Prepustnost dresa je pa drug tip goljufanja, tu so pa pravila še vedno ista in sem skoraj 100% da so si vsi glavni "nalakirali" drese pred skokom in da se tega ni ugotavljalo nikjer, čeprav se ve za to prakso.

Dej se utisej k se blamiras. Al pejt pa skoct k je tako simpl. Lahko gresta s snecerjem, pridem kokice jest, ko pristaneta pa se za rundo dam.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in mosseero