Kurjenje kalorij v dnevni sobi?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Katero fitness napravo se "splača" nabaviti za vadbo doma? Orbitrek, sobno kolo itd.?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Preden kupuješ bodi ziher, da boš uporabljal. Ker praksa je, da se neki uporablja prvih par tednov, potem pa obleke gor odlaga.
grin1.gif

+ koliko prostora imaš za napravo v stanovanju

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Prostora je bolj malo, za kakšno kolo ali orbitrek bi se še našlo, za kaj večjega pa težko.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Meni osebno je orbitrek boljši kot sobno kolo. Doma imamo sicer sobno kolo, ki ga uporabljam večina pozimi in če je slabo vreme. Moraš imeti pa veliko volje, da te zadeve uporabljaš, ker je zelooo dolgočna. Jaz si na TV dam nadaljevanko in potem moram tolk časa goniti kot je nadaljevanka, ponavadi 45 minut. Sem pa jaz edina v hiši, ki ga uporabljam.

Fajn je, da imaš še merilec za srčni utrip, da ne goniš premalo intenzivno, jaz uporabljam kr tega na uri. Sem pa jaz po 45 minut čist premočena.

lp

Betka

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če ti še jst mal posolim pamet, da te naprave so res zanimive samo na začetku:). In cenejša ko je, prej se jo naveličaš, ker začnejo škripat, cvilit... In cela vaja gor je zelo monotona. Jst sem probal orbitrek en mal dražji in sobno kolo pa mi nič ne sede-geometrija in način vadbe. Kolo v naravi pa rula:) Pa še zrak pozimi v stanovanu vrjetno ni najboljši, da se zadihaš, če pa okno odpreš je pa skor enako kot če bi šel v naravo.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Tudi jaz imam v dnevni sobi Orbitrek. Čez poletje je res da počival, ampak prihajajo dnevi, ko bo več v uporabi. To da se ga naveličaš, je samo še eden izmed izgovorov tistih, ki se jim ne da telovaditi... Zvečer namesto da TV gledaš iz fotelja, jo gledaš iz Orbitreka (samo glasnost TVja moraš malo povečati
grin1.gif
). Pri nas se res kar pogosto uporablja, če ne drugega se gremo zvečer malo pogret gor, če nas zebe. Potem pa zraven potrebuješ še neko blazino in po možnosti kakšne uteži in se lahko kar fino zmigaš...

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
NIČ

Namreč karkoli boš kupil bo namesto obešalnika ali pa bo nabiralec praha. No ja prvi mesec boš ves zagnan potem pa.....

Če hočeš kaj narediti pojdi ven teči ali pa si kupi kolo ter kolesari zunaj v naravi. Razni izgovori o zimi itd. lahko zadržiš zase
smirk-1.gif

Do -5 se da bp teči...opremo rabiš pravo ampak če je volja se vse da...dež tudi ni ovira...

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
jaz prakticiram sobno kolo in film na TVju. 1 ura mine kot blisk. Orbitrek mi ni bil po godu, saj se na njem dvigaš gor in dol in mi moti pogled na TV, pri kolesu imaš pa zgornji del na miru in je OK. Seveda pa kuriš manj kalorij,a v eni uri oz 1,5h jih gre iz tebe čisto dovolj.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
NIČ

Namreč karkoli boš kupil bo namesto obešalnika ali pa bo nabiralec praha. No ja prvi mesec boš ves zagnan potem pa.....

Če hočeš kaj narediti pojdi ven teči ali pa si kupi kolo ter kolesari zunaj v naravi. Razni izgovori o zimi itd. lahko zadržiš zase
smirk-1.gif

Do -5 se da bp teči...opremo rabiš pravo ampak če je volja se vse da...dež tudi ni ovira...

meni je dež popolna ovira, meni je cilj da sem moker od švica ne od deža

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Imam sobno kolo od Energetics, tako z magnetno zavoro. Odlična zadeva za takrat, ko nimam časa it ven ali v telovadnico.

Na TV preklopiš na kako zanimivo oddajo, zraven goniš kolo in 45 minut mine, še preden se zaveš. Kolo imam zdaj slabe 3 leta in mi odlično služi. Je bilo pa malo dražje od "povprečnih" sobnih koles.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Pomoje je boljš proga. Boljš je za kolena pa še zloži se pa zavzame manj placa kot kolo ali orbitrek.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Sobno kolo, zjutraj na tešče, 1 urica, na TV pa kak šport, nadaljevanko ali film... samo volja je potrebna, tako kot za vse ostale stvari...

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
To je sam izgovor za zimo. Pri 5 stopinjah na kolesu ob primernih oblačilih ne čutiš nič. Tečeš lahko tudi pri - 10 saj jaz sem in nisem zbolel. Ko prideš domov en zeleni čaj, pa je stvar rešena.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Katero fitness napravo se "splača" nabaviti za vadbo doma? Orbitrek, sobno kolo itd.?

jaz ti posodim mojo mašino za veslat, jo mam že eno leto pod postlo
wink-1.gif