Kure pod oknom

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A teb bi tudi pasal, da ti dobesedno na dvorišče stresem šajtrgo gnoja, pa po njej gazi in tacaj, da prideš v hišo? No, na podoben način kmetavzi s svojimi polatraktorčinami počno... Pa ko vozijo pridelke in silažo iz njiv v jeseni imam tega sranja več jaz na dvorišču kot oni, ker morajo prikolice s kupčkom naložit, za cerado pa še niso slišal...
Sicer pa kot sem rekel, to počno pola-kmeti (kmetavzi), tisti 4 pravi kmetje (ki od kmetovanja živijo) imajo zadeve urejene... Navkljub vsemu se je potrebno nekih sprejetih družbenih norm držati...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Kmeti niso zame nikjer problematični ... problem se zna samo zgoditi, če ima kdo prašičjo farmo doma ali da ravno na najlepši dan oni najbolj vozijo gnojšnico. Takrat če se ti cote zunaj sušijo, še jih moreš dati po tem še enkrat prat. Najlepše pa je, če te doma ni sredi poletja, ti pa imaš najbolj okna na kip odprta, da se hiša lufta ... med tem časom pa oni gnojšnico zvozijo ... ko prideš v hišo, pa te skoraj na rit vrže ... Saj se smrada privadiš kar hitro ... ali začeti je težko.

Morete pa vsi tu vedeti nekaj ... keri sovražite kmete ... brez njih vi mesa ne bi nikoli jedli ... kdo pa bi živali fojtral? enako tudi kruha ne bi jedli itd ... Za pridelavo hrane so kmetje glavni.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.259
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Smrad je veliko večji problem kot pa hrup, verjami...
Pri nas je samo ob napovedi padavin cela horda kmetavzov (ker pravi kmetje so točno 4 na vasi) z cisternami in gnojevko po svojih krpah zemlje leta, svinja cesto (ker njih revčke se že ne bo zajebavalo, gum pa ne bodo čistili)... Tako da če nisi dovolj previden ti cela žehta smrdi po gnojevki in lahko še enkrat pereš...
Kokoti so pa najmanjši problem...

In to piše nekdo, kater se je rodil na kmetih, živi na kmetih...
bonk.gif
Vidiš taki ste najslebši, dobro ste vedeli, kje boste živeli, tam so stoletne kmetije, potem pa prišlek pametuje, ni čudno da smo v malori.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.670
3.179
113
v lokalni ostariji
roberto... kvaltete ne more proizvest nekdo ki se gre kvantiteto.

pri nas so profi veliko večji packi.. .samo morda ti tega ne opaziš ker imaš enostavno preveliko sovražtvo do malih... aja pa če mali nebi podelali svojih flikic jih taveliki tudi nebi... in bi imel zaraščene površine, pa samo nekvalitetno hrano...

drugače pa, avtor posta, a da bi se probu pa s sosedom pogovort pa izvedet ZAKAJ so kure kjer so pa ni variante? lepa beseda, kakšen literček itd naredijo čudeže!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Morda gre samo za domiselen način prodaje parcele, ki je padla vrednost, zaradi mestnih pritepencev. :D

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

drugače pa, avtor posta, a da bi se probu pa s sosedom pogovort pa izvedet ZAKAJ so kure kjer so pa ni variante? lepa beseda, kakšen literček itd naredijo čudeže!

Lepa beseda najbrž ne bo prišla v poštev. Zna biti, da so kure z razlogom na točno tisti lokaciji. Nikoli ne veš ....
grims-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.670
3.179
113
v lokalni ostariji
jah bi rekel da so z enim razlogom tam... zdej ali so zato ker je možakar bil kdaj pameten in ga je jebal pa prijavljal kakšnim miličarjem, inšpektorjem (Ali pa kdo izmed njegovih sostanovalcev)...

lahko pa da se je kmetu zdele ok rešitev pa ni mislil da bi znale koga motiti... in bo lepa beseda najdla lepo mesto pa bo premaknil kure..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sorry, ampak mali so povečini samozadostni. Kaj pa boš pričakoval od 3 krav in 2 pujsov v hlevu, njiv toliko da ima krompirja, koruze in zelja zase, travnikov toliko, da ima krmo zase? Tak še za prodajo sosedom ponavadi nima, pacek je pa največji. Žal, v moji vasi so dejstva taka.
Tisti taveliki, ki pa si pomagajo pretirano s kemijo, take pa tudi trg kmalu izloči...
Sovraštvo imam pa do packov in takih, ki vsiljujejo svoj prav in svojo neurejenost ostalim. Glede živali pa nimam nič proti njim. Tudi jaz bi se ob glažu pogovoril s sosedom kaj in kako glede dvomotork. Verjemi mi, da je veliko večji problem deponija kurjega ali zajčjega gnoja kot pa dvomotorke pod oknom...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Cena parcel se na vasi z navalom mestnih pritepencev samo veča... Konkretne izkušnje iz svoje okolice. Tako da bi taki mali kar prodali večino, če bi kdo hotel kupiti.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.670
3.179
113
v lokalni ostariji
1 krava in 1 pujs je samozadostno....

pri treh pa že nekaj obrne €

in nima veze velikost... lahko ti pokažem kmetijo s 80 glavami pa je pacek lahko pa s 3 pa je urejena v "piko"... je pa en problem pri malih kmetih... mali poleg kmetovanja hodijo še v službo... tako da so polno zasedeni in jim včasih ne znese kaj narediti tako kot bi si ti želel da bi izgledalo...

aja še nisem videl da bi kdorkoli pokrival silažo med transportom... pa sem veliiiikoooo prevozil le-te:)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, ampak jaz in sosedje ob cesti pa jo zato imamo po celem dvorišču do vrat, zamašene vse odtoke...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.670
3.179
113
v lokalni ostariji
potem pa cesto popravite da ne boste imeli toliko udarnih lukenjin se prikolice ne bodo toliko nagibale...

ker da bi se toliko silaža stresala... ni šans... edino če ti ne pretiravaš sedjle..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Recimo da živim ob lepi, gladki regionalki, kjer vsak traktorist tišči do konca in zračni tokovi veselo odnašajo zmleto koruzje, seno... Ma cesto in dvorišča. Ne verjameš? Ti ob prvi priložnosti poslikam.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
No, danes me je šele ob 5ih zbudil
hysterical-1.gif

Možno, da se bom privadil. Se mi pa zdi vseeno glupo, da ima X zemlje in ravno pod okno nastavi to . (To je res dobesedno pod okno. Jim tudi kakšne bučke vržem dol za pojest ali pa posušen kruh
smile-1.gif
) Ima na drugi strani, kjer ima on spalne prostore ogromen travnik tik ob hiši, kjer so ponavadi bile kure.
Ajde v redu, da se hrupa privadim - samo me je včeraj, ko je bilo sonce še ena stvar prešinila. In sicer je že začelo smrdet malo, ko sem nekaj čistil pri odprtem oknu. Si ne upam predstavljati kako bo poleti, ko imam zvečer okna odprta
tongue-1.gif

Predvidevam, da si že nabavil novo škodo pa ti je mal fouš
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Očitno mi res primanjkuje izobrazbe, ker tole razumet
confused-1.gif

-kure so zunaj samo preko dneva.......o.k.
-petelin se začne dret ob 4h zjutraj, ker petelini se pač derejo ob zori.......o.k.
-prispevek je napisan 30. 12.......30 decembra........
bonk.gif

aplauz.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
priden.gif
Oh ti ubogi, bogi, kaj vse mora tvoj občutljivi nosek prenašat,......joj, pa še seno veter raznaša okoli, ...joj, ...pa še zajček se userje in smrdi,......
uf-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A teb bi tudi pasal, da ti dobesedno na dvorišče stresem šajtrgo gnoja, pa po njej gazi in tacaj, da prideš v hišo? No, na podoben način kmetavzi s svojimi polatraktorčinami počno... Pa ko vozijo pridelke in silažo iz njiv v jeseni imam tega sranja več jaz na dvorišču kot oni, ker morajo prikolice s kupčkom naložit, za cerado pa še niso slišal...
Sicer pa kot sem rekel, to počno pola-kmeti (kmetavzi), tisti 4 pravi kmetje (ki od kmetovanja živijo) imajo zadeve urejene... Navkljub vsemu se je potrebno nekih sprejetih družbenih norm držati...
bonk.gif

če imaš dober gnoj, ga lahko pripelješ tudi eno prikolico pa ga streseš kam ti paše. ga bomo že odšauflali
evil.gif

zakaj pa si si postavil bajto tik ob meji, da imaš potem pod oknom gnoj, kure itd ?
a nisi prej vedel, da gre traktorska pot čez tvoje dvorišče ?

ponavadi je tako, da se prilagodi tisti, ki se je priselil, ne pa okolica.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
če se sam priseliš v bližino kmeta, sigurno da kmet ne bo prodaljal zemlje zarad nekega prišleka. Sam kolk sem razbral, je kmet izpod svojega okna prestavil pod sosedovo okno kure. (Al se motim? ) A je bil že prej kakšen spor?? Al pa imaš res novo Škodo??
wink-1.gif