Kure pod oknom

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj kompliciraš, fentaj jih, speci, mi pridemo pojesti, pa še za kakšno kapljico damo. Tu gor je kar nekaj požeruhov.
evil.gif

Tibos molil za odpuscanje greha

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Direkt pod okno(sicer njegova zemlja) je kmet pripeljal cca 30 kur in 2 petelina. Ima tak box na kolesih, da so ponoči noter. Zjutraj pa grejo ven.
Skratka - petelina se vsak k.... dan začneta dret okol 4ih zjutraj in me itak zbudita. In to res nagravžen zvok. Ne tipično petelin, ampak kar nekaj rjuje u pm. Itak so ob tej zgodnji uri še zaprti v tistem boxu, tako da ga tudi z vodo ne morem polit al nekaj. Potem malo pavze do 5.30 in potem jovo na novo.

Najbrž na lepo besedo itak ne bo šlo - da se pač reče kmetu, če jih lahko nakem drugam prestavi.
A dejansko nimaš kaj naredit, če se ti ob 4ih začne dret, ali obstaja tudi kakšna pravna podlaga, ki mu to prepoveduje?

https://www.alter.si/tabla/show...0&fpart=all

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Direkt pod okno(sicer njegova zemlja) je kmet pripeljal cca 30 kur in 2 petelina. Ima tak box na kolesih, da so ponoči noter. Zjutraj pa grejo ven.
Skratka - petelina se vsak k.... dan začneta dret okol 4ih zjutraj in me itak zbudita. In to res nagravžen zvok. Ne tipično petelin, ampak kar nekaj rjuje u pm. Itak so ob tej zgodnji uri še zaprti v tistem boxu, tako da ga tudi z vodo ne morem polit al nekaj. Potem malo pavze do 5.30 in potem jovo na novo.

Najbrž na lepo besedo itak ne bo šlo - da se pač reče kmetu, če jih lahko nakem drugam prestavi.
A dejansko nimaš kaj naredit, če se ti ob 4ih začne dret, ali obstaja tudi kakšna pravna podlaga, ki mu to prepoveduje?

pri meni se derejo goske,race ,kure ovce ,koze nazadnje pa še dva psa vse od soseda ima cel živalski vrt
pa grem še kaj kda k njemu na pijačo in jedačo -dober sosed nimaš kaj.
imam pa srečo da je od moje bajte pa do njegove zadosti velik razmak da se tako ne čuje.
kaj češ smo pač doma na vasi.

pozdrav.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.431
2.529
113
SV SLO
Saj jutro ni za spati. Lako počneš kaj pametnega s partnerko recimo. Najprej ob 4 potem pa še enkrat ob 5:30 in si hvaležen sosedu in njegovima petelinoma za prijetne minute, ure zjutraj.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Saj jutro ni za spati. Lako počneš kaj pametnega s partnerko recimo. Najprej ob 4 potem pa še enkrat ob 5:30 in si hvaležen sosedu in njegovima petelinoma za prijetne minute, ure zjutraj.
...
hysterical-1.gif
povej sosedu, da mu prideš njegovo babo Na_nategnit ob 4.00 in 5,30. Kr tako... ker se ti ob petelinjem kikirikanju pač vstane.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:

A si se slučajno preselil na podeželje? Potem je čas, da se nazaj izseliš v mesto, oz tam, kjer si prej bil.
wink-1.gif
Privadi se, da tako na podeželju je, še posebej če si obdan s kmeti.
Mi smo tudi nekdaj meli kure doma, oz jih še majo, pa tudi se mi je kokot včasih drl ob 4h zjutraj, takrat je začel, pa sem se tak privadil in potem ga več nisem nikoli slišal. Privadi se. En cajt bo trajalo, ampak bo.

Kokot ... zakaj pa oni nič ne jamrajo, ki so ob cerkvah doma, ko jim na turnu vsake četrt ure zvonci ružijo, ali pa tisti, ki jim cug pelje vsak dan po parkrat mimo hiše, ko se cela hiša trosi, kot da bi bil potres? Vse se enkrat navadiš.

Sicer pa, če se s sosedom razumeš, se zaradi enega petelina ni vredno kregati. En prepir pomeni večno sovraštvo, ali da prijateljsto več nikoli ni takšno kot je nekdaj bilo.

Ampak verjetno nisi en od tistih, ki so se (pri nas) iz mesta na podeželje preselili, potem pa jim je občina dala zakon, da kaznujejo lastnike, če se jim bodo ponoči cucki drli okoli voglov, petelini pa kure, krave itd, ker mestjanarski prišleki ne morejo spati ... saj verjetno vsi veste kaj mislim, samo se ne spomnim za kateri kraj je šlo to.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.087
503
113
tam ko se terc po tori rola
Se boš navadil, verjami. Jaz sem bil v vojski v Mostarju. Tam veš, da je bila vojna letalska akademija. Migi so začeli ob zori in do mraka niso nehali žvižgati po nebu. Jih sčasoma sploh nisem več registriral. Lani smo bili tam z motorji, pa zjutraj slišim onega tuleža na špicu mošeje. Vprašam, od kdaj pa je to.. Ja, ves čas, stoletja in stoletja. Saj pravim, človek se navadi.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Seveda se privadiš. Tu kjer stanujeva z mojo, avti, tovornjaki in motorji vse dneve lečejo mimo s polno brzino. Nisem se še čisto navadil, ampak bo pa počasi, vedno boljše spim. Vse terja svoj čas. Malo potrpljenja in trme, pa ti lahko vse uspe.

Tam kjer je moja doma, majo eni sosedi pavijana ... to je pa res zadnje kar si želiš imeti ob hiši ... Ta vrag se tak dere, da te zbudi. Dere pa se ob vseh mogočih nočnih urah. Si misliš, vragu bi šel kar glavo odšraufat (kot je rekla Ingrid s TV Dober dan), ampak na koncu pomisliš ... žival tudi more nekaj pravice imeti do svobode izražanja. Tak kot človek ... ko se mularija smrtno pijana sprehaja ponoči po ulicah, pa se derejo, kot da so sami na tem planetu.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No, danes me je šele ob 5ih zbudil
hysterical-1.gif

Možno, da se bom privadil. Se mi pa zdi vseeno glupo, da ima X zemlje in ravno pod okno nastavi to. (To je res dobesedno pod okno. Jim tudi kakšne bučke vržem dol za pojest ali pa posušen kruh
smile-1.gif
) Ima na drugi strani, kjer ima on spalne prostore ogromen travnik tik ob hiši, kjer so ponavadi bile kure.
Ajde v redu, da se hrupa privadim - samo me je včeraj, ko je bilo sonce še ena stvar prešinila. In sicer je že začelo smrdet malo, ko sem nekaj čistil pri odprtem oknu. Si ne upam predstavljati kako bo poleti, ko imam zvečer okna odprta
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Smrad je veliko večji problem kot pa hrup, verjami...
Pri nas je samo ob napovedi padavin cela horda kmetavzov (ker pravi kmetje so točno 4 na vasi) z cisternami in gnojevko po svojih krpah zemlje leta, svinja cesto (ker njih revčke se že ne bo zajebavalo, gum pa ne bodo čistili)... Tako da če nisi dovolj previden ti cela žehta smrdi po gnojevki in lahko še enkrat pereš...
Kokoti so pa najmanjši problem...