Kupujmo domace! Italy edition

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dejan, končno nekdo ki razume...

škoda, za jest5 bi si mislil da ima več intelekta... večina je na žalsot itak tako naravnana, da če jim daš najcenejšo brozgo pakirano v fensi piksno (pa da ni made in slovenija se ve) bo to požrla kot nekaj najboljšega...
To pravi nekdo, ki mu je lager enak dunklu, merlot enak pinotu in zrezek isti [cenzura] kot pohan sir
hysterical-1.gif

Ravno ti alko si eden od primerkov , ki jih opisuješ, le da v drugem smislu. Lahko ti dajo sranje v slovensko piksno, pa ga boš hvalil in pluval po ostalem.
Normalnim se pa gladko jebe za znamke, izvor in kaj si misli pepček za sosednjo mizo-kupujemo po okusu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
kje sem napisal da je enako? daleč od tega... primerjave si začel delati ti... kot "višji intelektualac"... pa sedaj kot si brcnil v temo jokaš...

ne, ne morejo mi dati sranja v slovensko piksno... kupim tisto kar ocenim kot kvalitetno. je pa dejstvo, da je slovensko meso v večini boljše kot uvoženo pa ga nekateri vseeno zanemarjajo... spoh zanimiva scena je pri vinu... slvoensko, katero je v večini ročno obrano itd je nižje pozicionirano kot uvoženo sranje katerega pijete pepčki "z okusom";))))

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Problem slovenske mentalitete je, da ne vidimo čez plot in enačimo pojem slovensko ali ½domače½ z kvaliteto. Slovenci smo precej zaplankani, kar se tiče vrhunske hrane in pijače. Posledica 50 let komunizma. Se pa stanje popravlja.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Problem slovenske mentalitete je, da ne vidimo čez plot in enačimo pojem slovensko ali ½domače½ z kvaliteto. Slovenci smo precej zaplankani, kar se tiče vrhunske hrane in pijače. Posledica 50 let komunizma. Se pa stanje popravlja.

Tu se strinjam, sploh mentaliteta okoli piva je pri nas takšna da je to za klošarje in pjance, le tisti ki gre sam variti pivo ve, da je potrebno kar nekaj znanja in truda da ti rata.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Prjatu slovensko in domače je kvalitetno, seveda pa ne vse kar dobiš pod roke.

Glede vrhunske hrane in pijače pa samo mojih 5 centov. V starih lepših časih ko še ni bilo krize smo kar dosti hodili po raznih poslovnih večerjah/kosilih, kjer je bilo včasih tudi recimo 6 hodov pa pri vsakem drugo vino itd..

To je eno samo preseravanje za moje pojme - sploh pri vinu. Ti servirajo flašo za neke strašne evre, posebni kozarci, celi postopki preden spiješ potem pa ena navadna žlobudra. Je marsikatero belo vino iz dolenjske zidanice boljše kot pa neke opevane uvožene buteljke.

Največji idiotizem mi je bil pa desertno vino - neka dva deci za ceno 150€ - okus pa kot nerazredčen malinovc - sam cukr da se vse paca po ustih.

Če je to vrhunska pijača, sem jest raje zaplankan kmet

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
cena predikata je načeloma tako visoka zaradi same tehnologije in zmožnosti pridelave (sploh jagodni izbori, ledeni jagodni izbor...) je pa stvar okusa... jaz sem ga pač lahko dost spil ni slab če imaš rad sladkobo... drugače pa recimo za špricer je odličen vin iz mercatorja za 2€...

ampak za hohstaplarja mora biti vse iz tujine. komar, ravno kontra je problem. govorite da domače ni dobro... pa kupujete zmrznjene zrezke za 100€/kg... a domačo plučno dobiš za 25-30 pa je vrhunska... aja ni fensi;)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Pozadnjih podatkih se precej italijanov seli tudi v slo.
wink-1.gif

Z njihovo penzijo? Tako kot bosanci z našo na stare godine v rodno njihovo da shajajo z 300euri....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
To je eno samo preseravanje za moje pojme - sploh pri vinu. Ti servirajo flašo za neke strašne evre, posebni kozarci, celi postopki preden spiješ potem pa ena navadna žlobudra. Je marsikatero belo vino iz dolenjske zidanice boljše kot pa neke opevane uvožene buteljke.

467716-post_slo.gif
ko se enkrat navadiš na prava domača slovenska vina....težko...ali pa redko najdeš okusno flaširano vino iz štacune!