Kupujmo domace! Italy edition

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.967
113
pri taščici
Dokler ima kupce za tako ceno, privoščim vsakemu.
Jaz pa kupujem pivo v leclercu. vsaj večino, pa zase ne slovenskega. Nekateri pa še kar podpirajo vojno union laško....

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
oh jest5 vem kaj je dunkel, lager itd itd
wink-1.gif

ja isti [cenzura] je... jaz bom naroču špricer z belim... en ki se pa dela finega pa deci jagodnega izbora...
Ni problema.
Jaz bom jedel zrezek, zate pustim pomije. Isti [cenzura], užitno je
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Dokler mu gre prodaja tako dobro, da komaj dohaja naročila, cena ne bo padla
wink-1.gif
Povpraševanje

Kaj pa okus? Recimo če ga kupim, a si ne bom rekel, da bi bilo bolje spit 4 flaške Hoferjevega Laščana.
Odvisno a piješ zaradi okusa, zaradi žeje, ali ker se ga hočeš naliti
grin1.gif

(Meni osebno sta 2 iz zbirke ok, samo več kot par flaš na leto ne bom kupil. Če ne bi delal svojega, bi jih verjetno kaj več)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
v bistvu ni isti k pomije in zrezek. kvečjem zrezek pa pohan sir...

eh ja... naj ti bo uživaj. imaš prav. union/laško je sranje, vse ostalo je vrhunsko in kdor pije laško/union pije scalnico... eh ja..

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:

eh ja... naj ti bo uživaj. imaš prav. union/laško je sranje, vse ostalo je vrhunsko in kdor pije laško/union pije scalnico... eh ja..
Ne dojameš
bonk.gif
Pa jebat ga, tudi taki morate obstajati.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.533
897
113
Citat:

union pa laško enačiš?
bonk.gif

po moje je čist vseeno kaj piješ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
jest5 jaz dojamem.. bodi brez skrbi...

postalo je moderno piti "tuje" "kvalitetno" pivo ne pa union/laško ker sta kao scalini (eno pivo bolj kot drugo). a v večini primerov je razlog samo v temu, da je bolj "fensi" moderno itd rečt da bi spil tuje pivo kot laško npr... a dojameš?

sam popijem tako tuja piva kot union laško... in slovenska piva so čisto solidna... v bistvu lažje spijem par unionov (po katerem me ne jebe zgaga, čeprav mi je laško po okusu bolj všeč)kot par staropramnov...

eni doživljajo/doživljate orgazme ko slišite TUJE!¨enako kot pri govedini. samo da je uvožena iz nevemkje je že 10000x boljša...

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:

postalo je moderno piti "tuje" "kvalitetno" pivo ne pa union/laško ker sta kao scalini (eno pivo bolj kot drugo). a v večini primerov je razlog samo v temu, da je bolj "fensi" moderno itd rečt da bi spil tuje pivo kot laško npr... a dojameš?

sam popijem tako tuja piva kot union laško... in slovenska piva so čisto solidna... v bistvu lažje spijem par unionov (po katerem me ne jebe zgaga, čeprav mi je laško po okusu bolj všeč)kot par staropramnov...

eni doživljajo/doživljate orgazme ko slišite TUJE!¨enako kot pri govedini. samo da je uvožena iz nevemkje je že 10000x boljša...

Oprosti, ampak obe slovenski vodilni pivovarni sta zeloooo povprečni, pri nadpovprečni ceni. Raje pijem Staropramen. Pa ne da bi se delal fensi, ampak ker je dejansko boljši in hkrati cenejši. Če pa že gledam kaj za ceno enega Laškega, pa potem raje dodam še 10 centov pa si nakupim Erdingerja na zalogo, ko je ugodna cena. Tudi balkanska piva so v povprečju boljša kot naši grenčici (karlovačko,nikšiæko). Pa to ni samo moje mnenje, ampak kar večine.

Laško je kot Clio, ki ga želijo prodati za 20k€, medtem ko dobim Golfa (Staropramen) za 15k€.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:

Daj ne bluzi, saj ne da je nase slabo, je pa cisto povprecno. In skoraj 1,2 za union enostavno ne dam pika amen. In tud ko je v mega akciji za 1, raje vzamem staropramen, ker je boljsi pa bilo kak obrnes.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Tukaj se spet tri strani kregate o brezveznih stvareh. Tale kvaliteta piva je neskončna debata, ker je vse stvar okusa. Meni osebno je laško pivo precej boljše kot staropramen, pa recimo kot jelen, karlovačko, ožujsko itd..., se pa recimo skrije proti točenemu PAN pivu.

In ja sem tolk slovenca da kupujem lušt paradajz, čeprav je 1€ dražji kot ostali v Hoferju.

Pa debata je enako brezplodna kot pri pleskavicah, ki jih sedaj moderno imenujete burgerji in se jajcate kater je boljši.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Dokler mu gre prodaja tako dobro, da komaj dohaja naročila, cena ne bo padla
wink-1.gif
Povpraševanje

Kaj pa okus? Recimo če ga kupim, a si ne bom rekel, da bi bilo bolje spit 4 flaške Hoferjevega Laščana.

Nisem probal čisto vseh, ampak niso bili po mojem okusu, pač nekaj posebnega so, ni to ravno pivo za piknik poplaknit. Zdaj če so dobri ali ne, sem imel občutek, da je to kot tisti iber dragi in stari viskiji, ki imajo nagravžen okus, ampak so vsi navdušeni nad njimi, ker so pač dragi
tongue-1.gif

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
A se da tega Bevoga sploh dobiti pri kakšnem od bolj znanih trgovcev? Ne bi rad se samo zaradi piva peljal 300km do avstrijske meje in nazaj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
dejan, končno nekdo ki razume...

škoda, za jest5 bi si mislil da ima več intelekta... večina je na žalsot itak tako naravnana, da če jim daš najcenejšo brozgo pakirano v fensi piksno (pa da ni made in slovenija se ve) bo to požrla kot nekaj najboljšega...

glede cene... ja pivo je res drago, se strinjam... samo a je kdo pomislil, da staropramen itd ima tako nizke cene zato da uspe porušit trg? ne? so samarianci, da zlato prodajajo daleč pod ceno?

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
"večina je na žalsot itak tako naravnana, da če jim daš najcenejšo brozgo pakirano v fensi piksno (pa da ni made in slovenija se ve) bo to požrla kot nekaj najboljšega"

Očitno smo vsi skupaj dojeli da ima vsak svoj okus in svoj budget ki ga misli nameniti za pivo.

Ampak kakokroli obrneš, Rdeči/Zeleni nista niti poceni, niti posebej okusna niti fancy....kljub vsej danosti narave v okolici in tradiciji...o tem sem že pisal nekaj postov nazaj.

Če pa že pijem povprečno pivo, bom pa vzel tistega za pol evra ne pa našega za 1,12€. Povprečno je oboje, če pa že stran denar mečem, ga bom pa vsaj za cenejšega. Tu patriotizem nima veze, gre se za to kaj dobim za svoj denar.