Kupujmo domace! Italy edition

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Pustite preprosto potrošnikom, da vzamejo, kar želijo. Prerekati se in pametovati, kdo je butast in kdo ne, je vsaj nesramno. Potrebno je le zagotoviti izbiro. Ljudje, ki imajo dovolj v denarnici, morajo nekje zapraviti denar. Ne moreš kar najcenejših reči kupovati. Kako boš pa zapravil ves denar?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
.....
Torej, ko vidite naslednjic ogromen napis Made in Slovenia, se vprasajte zakaj imajo lahko Italijani Made in Italy robo pol cenejso.
....
[

Zato ker imajo (pa španci tudi) pogoje za zelenjavo ene prakrat boljše kot 90 % Slovenije. Poleg tega ima ceedevita prav, v obeh državah se grejo suženjstvo v času sezone. Ne vidiš domorodca pa da ga j..... na njivi, da bi obiral.
Res pa je,da pri nas pretiravajo s cenami, domače ali ne ....

Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
"bolj je na mestu vprašanje kako je to sploh folku užitno? "

To je pa tudi misterija.

V Savinjski dolini imajo vrhunske pogoje za pridelavo svetovno najboljšega hmelja in ječmena, voda je prav tako zelo kvalitetna, ampak kvaliteta zelenega piva pa res ne dohaja tega. Dopuščam pa možnost da uvažajo cenejše (in verjetno slabše) sestavine iz tujine. Ali pa niti ne rabijo delati na kvaliteti. Slovenski brezvretenčar bo spil, karkoli mu "domačega" serviraš

je blo neki časa nazaj, da gre povečini ves hmelj ven iz slo in da se menda kupuje Kitajksega...ja pufe je treba odplačat. Hmelj mam opa tak da kapo dol. Sam žal ne konča na pravem koncu
frown-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
"bolj je na mestu vprašanje kako je to sploh folku užitno? "

To je pa tudi misterija.

V Savinjski dolini imajo vrhunske pogoje za pridelavo svetovno najboljšega hmelja in ječmena, voda je prav tako zelo kvalitetna, ampak kvaliteta zelenega piva pa res ne dohaja tega. Dopuščam pa možnost da uvažajo cenejše (in verjetno slabše) sestavine iz tujine. Ali pa niti ne rabijo delati na kvaliteti. Slovenski brezvretenčar bo spil, karkoli mu "domačega" serviraš

Slovenski hmelj gre lepo v tujino (ko sredi Londona kupiš pivo, kjer se hvalijo s Styrian Golding Hops from Slovenia), naši pa uporabljajo razne ekstrakte in koncentrate.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Slabo razmerje med kvaliteto/ ceno naših dveh najbolj komercialnih piv, ter visoke trošarine glede na sosednje države, so le še razlog več da sem se tudi sam lotil varjenja hmeljene domačice, ko preračunaš koliko daš državi z vsako pločevinko piva, se zamisliš, visoke temperature pa še dodatno spodbudijo porabo
smile-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.533
897
113
Moder berkonig = proizvedeno v Laškem

Prodajajo pa za polovično ceno zelenega Laškega...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
sicer nisem preverjal proizvajalca, ampak mi je pa vsaj jasno zakaj je zeleni boljši

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
.....
Torej, ko vidite naslednjic ogromen napis Made in Slovenia, se vprasajte zakaj imajo lahko Italijani Made in Italy robo pol cenejso.
....
[

Zato ker imajo (pa španci tudi) pogoje za zelenjavo ene prakrat boljše kot 90 % Slovenije. Poleg tega ima ceedevita prav, v obeh državah se grejo suženjstvo v času sezone. Ne vidiš domorodca pa da ga j..... na njivi, da bi obiral.
Res pa je,da pri nas pretiravajo s cenami, domače ali ne ....

Prosim ne nakladaj in prodajaj pravljic. Vsaka drzava v eu ima doloceno minimalno placilo, ki je v obeh visje kot v slo. Oz po tvoji teoriji oni delajo za 1€, mi pa domorodce placujemo po 8€ in se potem tolazimo od kot perverzne cene?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
A ne dela ta hoferjevega zelenega ravno Laško?

Hoferjevega tatemno modrega dela laško... ampak je hoferjev tazelen boljši, pa tudi občutno cenejši od slovenskih piv.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Lust je za moje pojme marketinski mastermind nateg. Vsaka cast tistemu ki se je tega spomnil. Sicer pa ded se je samo odzval na medijsko oprano rajo glede domacega in ponudil to kar zahtevajo in so vsi srecni
smile-1.gif
jaz se se vedno drzim nacela da ko vidim besede domace, slovensko ipd se zgrabim za denarnico in letim dalec stran
Se še živo spomnim kako so na RTV-ju kazali kako to čmrlji ali čebelice letajo in ne vem kaj še vse. Čisto domače, a noter v šoti, če se prav spomnim.
grims-1.gif

No ja, očitno mu gre. Pa če se prav spomnim je še EU sredstva lepo pobasal za investicijo. Kdor zna zna.

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
...
bolj je na mestu vprašanje kako je to sploh folku užitno?

To se sam sprašujem vsakič, ko vidim nekoga piti pivo... Ampak OK, jaz sem "poseben".

ON: imajo podobne težave tudi sosedi; zadnjič na dopustu slučajno videl naslov: Zakaj so grške fige 15 HRK, hrvaško grozdje pa 30HRK?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Lust je za moje pojme marketinski mastermind nateg. Vsaka cast tistemu ki se je tega spomnil. Sicer pa ded se je samo odzval na medijsko oprano rajo glede domacega in ponudil to kar zahtevajo in so vsi srecni
smile-1.gif
jaz se se vedno drzim nacela da ko vidim besede domace, slovensko ipd se zgrabim za denarnico in letim dalec stran
Se še živo spomnim kako so na RTV-ju kazali kako to čmrlji ali čebelice letajo in ne vem kaj še vse. Čisto domače, a noter v šoti, če se prav spomnim.
grims-1.gif

No ja, očitno mu gre. Pa če se prav spomnim je še EU sredstva lepo pobasal za investicijo. Kdor zna zna.

Pa še mogoče zamižiš na eno oko, dokler je paradajz dober, kar je tudi bil prva 3 leta.... zdaj je po okusu ista plastika, samo da je enkrat dražja od ostalih
smile-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Stroški poslovanja trgovca, oz. marže so tiste, ki nabijejo ceno, bo tud pri nas paradižnik po 80 centov in manj, sploh letos ga imamo vsi doma, ki vrtnarmo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Laško....za pol manj cene kot v zeleni pločevinki...pa še boljši je ker je manj grenak
wink-1.gif