V tem, da je s pantom zadeva bistveno nerodnejša.V čem pa je tak problem pantov da jih vsi po vrsti odsvetujete?
V tem, da je s pantom zadeva bistveno nerodnejša.V čem pa je tak problem pantov da jih vsi po vrsti odsvetujete?
Dobiš še tist difuzor za počasno peko, ki stane okoli 150€ in litoželezno sredinsko plato za stejke katera pa stane okoli 50€. Za 200€ dodatkov se splača naročit pri Majdiču. Imam 5750 pa sem mislil, da bom pogrešal pant, pa ga zdaj po 4ti peki nekot ne pogrešam več. Sem imel pokrov na pante na prejšnjem žaru.Odločitev je padla, namen imam kupiti
Weber Master-touch premium GBS E-5775.
Kolikor sem gledal je razlika v posodi za pepel in rešetkah med modeli? Je vreden tega denarja?
Najcenejše sem ga našel pri Madiču v Celovcu…
Hvala, lp
Pri webru se pokrov itak obesi na "ročaj" žara in ti vzame natanko 1 sekundo več, kot če bi imel pokrov na pantu, tako da so panti odvečna stvar sploh ko delaš veliko stvari kot klasičen "grill" (peka brez pokrova).Mah ta pant je tak, če ga ne bi blo bi blo čisto isto. pač pokrova ne dvigneš ampak umakneš. To ni neki gejmčejnđer. Bolj tisti dodatki ki so zraven, če jih potrebuješ. Samo zaradi panta se ziher ne splača dat več.
Jaz bi bolj priporočal cenejši 5750 iz naslednih razlogov:Odločitev je padla, namen imam kupiti
Weber Master-touch premium GBS E-5775.
Kolikor sem gledal je razlika v posodi za pepel in rešetkah med modeli? Je vreden tega denarja?
Najcenejše sem ga našel pri Madiču v Celovcu…
Hvala, lp
Zanimivo, da je pri meni popolnoma uporabn že mnoga leta. Oziroma imam ta žar samo za peko s tem difuzorjem.- deflektor je totalno neuporaben in če ga ob prvi peki ne zaščitiš s folijo ga je nemogoče očistit. Posledično začne plesnivit.
OK, razumem, zdej je keramika moderna pa je treba zagovarjat pa zelo se strinjam, da je keramika v marsičem v prednosti, samo piroliza? A pri Webru pa ne morš nardit pirolize?Jaz bi bolj priporočal cenejši 5750 iz naslednih razlogov:
- način odpiranja pokrova je veliko bolj kompakten kot fedrce na 5775, prav tako če želiš na hitro prižgat žar s podtlakom (tako da pokrov malo zamakneš in se začne zrak vrtinčit), na 5775 tega ne moreš.
- deflektor je totalno neuporaben in če ga ob prvi peki ne zaščitiš s folijo ga je nemogoče očistit. Posledično začne plesnivit.
V kolikor pa ti cena ni problem pa bi ti priporočal Master-Touch Crafted E-6755 ker je res užitek pečt, če imaš 2 temperaturni coni in veliko prostora.
Drugače pa smo mi bolj fani keramike, ki je ful bolj šparavna z ogljem in se čisti s pirolizo.
LP Miha
Men je komplet ProQ splesnil, ker sem pozabil not vodo. Zakuril sem ga do amena pa je vse šlo v pepel, skratka naredil sem pirolizoZanimivo, da je pri meni popolnoma uporabn že mnoga leta. Oziroma imam ta žar samo za peko s tem difuzorjem.
Da splesni? Ni pikice plesni gor po teh letih. Niti ni zažgana maščoba nekaj na čemer bi plesn kaj preveč rada uspevala. Sploh, če je na suhem.
Ne moreš ga spucat? Špohtl pa gre vse dol. Razen, če bi rad mel sivega kot prvi dan.
bi od Kralja žara pričakoval, da ga dve tak preprosti stvari ne vržejo s tira, pa brez zamere.