Mala litoželezna sredinska rešetka za steak, da dobiš tisti karo vzorec....Ne vem, jo imam že nekaj let namen vzeti, bolj zaradi firbca, če se ta searing res toliko bolj pozna pri okusu....
Kot sem samo zaradi firbca vzel
tole. Sredinski valj lahko odstraniš. In na tej zadevi sem v treh letih ravno enkrat pekel tega famoznega piščanca na pirovski piksni. Seveda ni na piksni, pivo vliješ v ta valj na sredini...Zraven sem pekel še zelenjavo in krompir, ker je ta pekač pač velik...In na koncu ugotoviš, da vsi dobri sokovi od mesa in zelenjave gredo v nič. Neuporabno, je pa dober za peko kostanja....
Ne nasedaj gourmet BBQ systemu glede rešetke ( kjer lahko odstraniš sredinsko rešetko, da namestiš BBQ system dodatke ), ker vse te dodatke lahko daš na navadno rešetko...Ni nobene razlike pri žarih na oglje. Mogoče je razlika pri žarih na plin, ker je rešetka drugačna.
Je pa priporočljivo, da ima rešetka ob strani dvižni sistem, da pri daljših pekah lahko dodaš oglje / brikete....