Kupujem UPS

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
zato vas prosim za pomoč

slučajno sem videl tega znižanega LINK in na kaj morem bit pažljiv pri nakupu
redface-1.gif

A bi mi priporočali kater drug UPS
sprasujem se.gif

hvala

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
prdvsem je odvisno od tega, ali bi rad delal še eno uro po izapdu elektrike ali bi rad samo varno zaustavil sistem. če slednje, potem bo en za 60€ dovolj dobr.

lp

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
aja točno :D

sem pozabil napisat....pravzaprav bi ga potreboval le zaradi občasnih nihanj v omrežju, ko za delček sekunde zmanjka elektrike in mi to resetiranje PCja gre pošteno na živce + seveda da lahko pri izpadu varno zaustavim sistem. To je to
smile-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
like i said. cheapest one is good enough. greš v trgovino, daš dobrega pedesetaka pa je. težji je, večjo avtonimijo ma, večjo baterija je not, pa seveda povezava z kompom mora obstajat, da maš možnost ugašanja preko skripte.

lp

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
like i said. cheapest one is good enough. greš v trgovino, daš dobrega pedesetaka pa je. težji je, večjo avtonimijo ma, večjo baterija je not, pa seveda povezava z kompom mora obstajat, da maš možnost ugašanja preko skripte.

lp

Pri večjih nihanjih poceni naprave odpovejo. Sem imel enega Musteka še za bivših 10k SIT in enega APCja za 250€. Enkrat je 2x zaporedoma v zelo kratkem času (manj kot sekundi) zmanjkalo elektrike in Mustek je odpovedal, APC pa ne.
(Mustek je zaznal izpad elektrike in preklopil na baterijo, potem pa je zaznal da je elektrika ponovno nazaj in je preklopil nazaj na omrežje, ampak ker je vmes spet zmanjkalo elektrike, je zadeva počepnila)

Moje mnenje je, da kupi vsaj firmo, če že ne misliš dati dosti za njega. APC in Belkin sta po mojem mnenju OK firmi, za ostale firme pa naj še ostali kaj napišejo.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
do sedaj sem jih kupil vsaj pet, od najcenejših pa do APCja, pa z nobeniom težave. se pa strinjam, da če kupiš znamko, dobiš zagotovo dober izdelek.

lp

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
ce te zanima UPS Imam nobega zapakiranega v garanciji za smesne pare. Dobil sem jih v zameno za kompenzacijo. Lahko vec na zasebno. pokriva pa vse tvoje potrebe opisane v temi.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, ampak ti izpadi "večkrat v manj ko sekundi" so sila redki...pa četudi mustek zajebe, pač ostaneš "na bateriji", kaj še vedno pomeni, da lahko normalno izklopiš PC in pač ponovno "zaženeš" musteka.

Evo enega poceni:

http://www.akcija.si/ups-mustek-powermust-636e-p-2562.aspx

Mislim, da se ceneje ne bo našlo.

zanimiva zadeva, ker drugače pa sem gledal tegale ---> http://www.mimovrste.com/artikel/1140383323/q=ups/brezprekinitveno-napajanje-ups-apc-back-350-va

drugače pa pri nas še nismo imeli tega, da bi večkrat zapored zmanjkalo za trenutek el., za ta enkraten izpad pa bi verjetno bil tudi ta Mustek ok?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
no jest sem ga že prodal... moj nasvet vzem najmanj 1500.... ker drgač je vseen če ga nimaš... razen za kake špice pobirat..

Apc maš powerchute, managable shutdown in wakeup, drži, da se spodobno vse ugasne, dela na linux, windows, esxu... Tile Musteki so pa kr neki, ko zmanjka ti odreže z štroma, kot bi ga zmanjkalo...

sploh pa če boš vzel jajca 350W..

moje mnenje....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
[qoute]
Tile Musteki so pa kr neki, ko zmanjka ti odreže z štroma, kot bi ga zmanjkalo...

[/QUOTE]

Kaj bi naj to pomenilo ?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Mogoče sem napisal čudno, glede nato da 350watnega kupuje, bo ups držal rečmo 3-5 minut nato pa puf... kot bi štrom kabl vn potegnu...

unmanage upsi so šit, vredno praktično nič. Razen če si predstavljamo, da v času powerlos stojimo za kompom in hitimo shutdownat mašine...

Sploh pr kakšnih raidih zna to bit zanimivo...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
aja točno :D

sem pozabil napisat....pravzaprav bi ga potreboval le zaradi občasnih nihanj v omrežju, ko za delček sekunde zmanjka elektrike

vedno lahko daš 100,200,500... on rabi neki za domačo rabo.

lp

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Mogoče sem napisal čudno, glede nato da 350watnega kupuje, bo ups držal rečmo 3-5 minut nato pa puf... kot bi štrom kabl vn potegnu...
Koliko W ima, je v principu totalno nepomembno, glede časa delovanja
smirk-1.gif

Koliko Ah imaš v akumulatorjih ti določa čas delovanja. W pa kakšna je max moč, ki jo je naprava sposobna oddajati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Ja kakšno porabo, toka, pa ima neka povprečen računalnik? Saj na UPS se poveže sam kišto, katera pa nekako ne more imeti več kot 100W ?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Odvisno kaka grafikula je notr.... apc 1500 je 18Ah, dočim za tale mlinček dvomim da jih ima 5ah... Bohnedej da še kakšen spodoben lcd gor obesiš...

skratka neuporabno...... za moje pojme, vsen če je prenapetostna zaščita, pa še ta je dražja, če je dobra...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Tole mi je vrglo ven:

Total Power (Watts): 242
Total Power (VA): 346
Total Thermal (BTU/hr): 826

Ampak ta test ni videt posodobljen, namreč manjkajo SSD diski, ki glede na navadne, kurijo veliko manj? Ampak vseeno, kaj bi naj pomenile te cifre?