Kupujem fotoaparat do XX eur, katerega priporočate ?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
To sta oba kompakta in oba 'delata' dobre fotke brez naknadne obdelave.
Nekaj malega pa bo moral sodelavec tudi prispevati k 'dobri' fotki - kompozicijo, pravilno nastavitev, ali pa vsaj izbiro scenskih prednastavitev.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Sem prebral zadnjih nekaj strani, ampak vseeno...kaj priporočate v rangu 400-500€ v razredu bridge fotoaparatov (se pravi nekaj med trotlco in DSLR-jem). Važna je predvsem optična kvaliteta, koristil pa bi tudi malo daljši zoom.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
eno vprašanje...

moram kupit enga kompakta pa se odločam med temi tremi -> Sony DSC-HX9v Vs Canon s100 Vs Panasonic Tz20 in me malo mučijo odgovori uporabnikov. Panasonic naj bi bil dober, ampak naj bi imel slabo kvaliteto fotografije, Canon nima HD ampak naj bi naredil lepe slike, sony ki se mi še najbolj dopade po teh specifikacijah pa naj nebi bil tako dober kot je s100
confused-1.gif

Rabim enega kompakta, ki bi naredil dobre posnetke brez nadaljne obdelave... mogoče predlagate še kateri drug model?

Pa še to, bil sem slučajno v merkatorju, kjer imajo sony-a, ampak DSC-Hx9vn in DSC-Hx9vb in se v ceni razlikujeta za 50eur. Mi zna kdo povedat kaj pomenita končnici n in b Mercator Tehnika

tnx

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
ksz

Evo, da še jaz malo povprašam stručkote, Iščem nekaj v rangu Canon .
Gledal sem tudi WB700, ki ga je omenil eden od predhodnikov, vendar kot sem videl nima možnosti menjave baterije, ampak moraš aparat, ko je baterija prazna priključiti direktno na polnilec.

V glavnem želja je "normalna velikost" in precejšen zoom. V tujini se sicer zasledil tudi Nikon S9100, ki naj bil bil boljši od S8200, vendar ga pri nas ne najdem.

Med brskanjem sem opazil, da je prišel na trg povsem nov S9300. Je vreden razlike v ceni proti S8200?

Če ima kdo kak dober predlog v tem rangu (cca 250 EUR), je vsekakor dobrodošel.

Nazadnje urejeno:

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Ma ni več tako velikih razlik me proizvajalci, na tisti brand k si navajen tisteg potem normalno furaš naprej! Meni je Canon zakon!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
modela Sony HX9V in Canon SX230 HS

Katerega izmed teh dveh mi priporočate in zakaj?

Ali ima Canon tudi verzijo brez GPSa- ker ga ne rabim?
Kako to, da je Canon kar nekaj cenejši od Sonyja, ali je toliko slabši? Ker razred naj bi bil isti razred, cena je pa najmanj 60eur višja pri Sonyju.

Če prav razumem Canon nima opcije panoramske slike (da avtomatično sestavi sliko v panoramo) kakor to naredi Sony?

In če prav razumem, se da Canona upgradati z novim firmwarom, ki naj bi imel nato več funkcij, baje tudi timelapse? Lahko kdo potrdi glede tega timelapsa? Ker to funkcijo si res želim.

Ali ima kdo od vas podobnega Sonyja, kako kaj hitro slika (z in brez fleša) ter ali že obstaja kakšen način, da se lepo pretvori sonyjev filmski format v kakega bolj normalnega (recimo mpeg, avi)?

Kako je z dodatno opremo za obe znamki, torej dodatne baterije in recimo ohišje za pod vodo?

Nazadnje urejeno:

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Kupujem fotoaparat do max. 300€. Uporabljal se bo večinoma za slikanje na morju in počitnicah....se pravi amatersko slikanje. Poleg tega pa bi se rad ponovem fotografiranju malo posvetil tako, da preizkusim ročne nastavitve in se naučim nekih osnov fotografiranja. Sedaj pa rabim malo pomoči pri nakupu in svetovanju. Naj bo nekako best buy (price/performance).

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Digitalc za okrog 120-150€. Katerega - in ja vem je povsod polno napisano ma je tolko teh digitalcev da pojma nimam kaj vzeti..

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
ixus 115hs 129,90
a2300 139,90
a4000 169,90
sx150+polnilnik 179,90
nikon s6200 149

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Iščem en relativno poceni digitalc, ki bo namenjen predvsem slikam teles oseb frontalno in iz profila (ne portreti).

Želje bi bile, da se enostavno poveže z računalnikom in prenese slike, ker to ni za mene. Morda prek wifija ali pa kakega docking stationa - kabla.

aja pa seveda se mora dat na kak stativ montirat

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Praktično vsi kompaktni digitalni aparati omogočajo montažo na stojalo in USB prenos podatkov na računalo. V nekaterih primerih dobiš poleg tudi kar malo preveč agresiven program, ki prične z prenašanjem novih posnetkov takoj, ko priklopiš aparat.
Tudi z brezžičnim prenosom jih je kar nekaj.
Poglej si Sony DSC-W630B, ki ni drag, verjamem da je zate popolnoma primeren. Posnetki iz njega so me prijetno presenetili.