Kupujem fotoaparat do XX eur, katerega priporočate ?

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
523
18
18
Pr nas bomo tud menal, zej smo pa še v fazi odločitve...

V ožjem izboru so:
-Nikon p500
-Nikon L120
-Panasonic DMC-TZ20

Rabil se bo za predvsem za snemanje mladine s tem da bo precej slik posnetih v stanovanju. Kateri dela boljše slike v slabših svetlobnih pogojih? Primerjava filmčkov? Kako se obnese litijeva baterija - skrbi me, da bo ravno takrat prazna, ko bom potreboval fotoaparat (l120 ma navadne baterije, ki so ves čas na zalogi)? Ali se mi splača vzet mal bl konkretn fotoaparat (nikon) al bo mojih pogojem zadostil že žepni panasonic?

Hvala za mnenja...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Iščem fotkiča ki naj ima vsaj 10x optičnega zooma in naj bo kompakten za v žep, za cca. 200eur.

Katerega mi svetujete ali odsvetujete?

Sam sem gledal reviewe na cameras.co.uk in po njihovih testih naj bi bili zame primerni naslednji:

Fuji finepix F80EXR

Sony DSC HX5

Fuji finepix F550EXR

Panasonic DMC TZ8

Panasonic DMC TZ20

Še najbolj me vleče Sony, ker Panasonica in Fujijev ne poznam...pa tudi Sony ima precej bombončkov in je zelo hiter... nasvet plz
nahrung002.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ja sem dojel potem ja, da je star model.

Zdaj sem se zagrel za Fuji samo ne vem kako so kaj kvalitetni? Ima kdo izkušnje?

Gledam FUJI F550EXR oziroma njegovega naslednika FUJI F600 EXR.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.057
113
FUJI F550EXR je dober kompromis, ampak je kompromis. Pač v ne preveč majhno ohišje stlačen velik objektiv z neko vmesno kvaliteto.

Ima pa po drugi strani Fuji od vedno unikatne prijeme pri fotkičih, ki so nekomu všeč drugemu pač ne. Kolikor vem imajo še vedno lastne senzorje (Super CCD, EXR), ki malce drugače obravnavajo svetlobo. Mene je pri temu fotkiču pritegnila podpora za HDR slikanje, pa jasno to da ima "manual mode", GPS, HDMI izhod ... ni da ni skratka, če bi kupoval zase bi zagotovo (spet) izbral spet Fujia!
evil.gif

Bil je v ožjem izboru za darilo, ampak sem potem zaradi (ne)dobavljivosti pri nas in enostavnosti izbral Nikona S6200 ki je jasno ocenejši pa v mnogih pogledih slabši od Fujija.

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Canon brez dvoma (Panny nima stabilizatorja slike, Sony ima pa samo el. stabilizator slike)

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.365
158
63
37
Canon imamo zdaj, pa nas je razočaral. Tko da sploh ne vem zakaj sem ga dal v izbor.
wink-1.gif
Tko da se zaenkrat najbolj nagibam k Sonyju.

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
kzs

Tudi jaz kupujem za boljšo polovico nek fotkič. Cena naj bi bila tam do ene 180€.
Malo gledam na mimovrste in sem našel tegale samsunga.
Tole bo vrjetno kar best buy za ta denar, glede na to da je znižan za 50%.

ALi mogoče kdo priporoča kaj drugega? Kakšne slabe izkušnje z samsungi?

Hvala!

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.776
221
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
FUJI F550EXR je dober kompromis, ampak je kompromis. Pač v ne preveč majhno ohišje stlačen velik objektiv z neko vmesno kvaliteto.

Ima pa po drugi strani Fuji od vedno unikatne prijeme pri fotkičih, ki so nekomu všeč drugemu pač ne. Kolikor vem imajo še vedno lastne senzorje (Super CCD, EXR), ki malce drugače obravnavajo svetlobo. Mene je pri temu fotkiču pritegnila podpora za HDR slikanje, pa jasno to da ima "manual mode", GPS, HDMI izhod ... ni da ni skratka, če bi kupoval zase bi zagotovo (spet) izbral spet Fujia!
evil.gif

Bil je v ožjem izboru za darilo, ampak sem potem zaradi (ne)dobavljivosti pri nas in enostavnosti izbral Nikona S6200 ki je jasno ocenejši pa v mnogih pogledih slabši od Fujija.

ker si ravno omenil fuji exr 550 ... kolega ga je kupil preko amzon.co.uk in je posteno razocaran (ali pa ga ne zna uporabljati
confused-1.gif
) slike so kot bi jih opral z vodo. blede, neizrazite barve.

se off topic ... pri nekaterih slikah so vidne crte, ki potekajo po celi sirini fotografije. baje je za to kriv senzor. ali lahko v sloveniji uveljavlja garancijo na fotoaparat fuji, ki je kupljen v UK?

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:

evil.gif

ker si ravno omenil fuji exr 550 ... kolega ga je kupil preko amzon.co.uk in je posteno razocaran (ali pa ga ne zna uporabljati
confused-1.gif

se off topic ... pri nekaterih slikah so vidne crte, ki potekajo po celi sirini fotografije. baje je za to kriv senzor. ali lahko v sloveniji uveljavlja garancijo na fotoaparat fuji, ki je kupljen v UK?

V Sloveniji ni uradnega servisa za Fuji.

22. jul 2007
13.379
1.638
113
124
Citat:
Uporabnik saiko pravi:
kzs

Tudi jaz kupujem za boljšo polovico nek fotkič. Cena naj bi bila tam do ene 180€.
Malo gledam na mimovrste in sem našel tegale samsunga.
Tole bo vrjetno kar best buy za ta denar, glede na to da je znižan za 50%.

ALi mogoče kdo priporoča kaj drugega? Kakšne slabe izkušnje z samsungi?

Hvala!
klik

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:

evil.gif

confused-1.gif

A je kolega že kaj ugotovil glede tega fotkiča? Baje ima precej zakompliciran meni in nastavitve samo ko pa enkrat pogruntaš kako se ga uporablja pa rata uporaba zelo dobra...vsaj tako so pisali nekateri v svojih reviewih.... Še vedno me ima da bi ga kupil ali pa naslednika Fuji 600 EXR

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Kaj je trenutno best buy za 400€? Najbolj pomembno je, da dela dobre fotke. Zoom ni tako pomemben.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Predvidevam, da kupuješ kompaktni aparat.
Potem Canon G12, ali pa če je velikost pomembna Canon s100
Pri nas nekaj čez 400€, sicer pa v Avstriji (ali na netu) malenkost ceneje

Nazadnje urejeno: