Tole bi se moral vprašat, ko si kupoval avto in slepo verjel da boš kdaj videl te gume.Fak it, a se Slovenci res ne znamo postavit zase?
Zdaj lahko napišeš samo:
Fak it, a Slovenci res znamo samo zvonit po toči ko je prepozno?
Tole bi se moral vprašat, ko si kupoval avto in slepo verjel da boš kdaj videl te gume.Fak it, a se Slovenci res ne znamo postavit zase?
Še enkrat: avto nisem kupil jaz, ampak moj sorodnik. Seveda pa bom svojim manj ukim in manj spretnim ali bolj naivnim sorodnikom pomagal po svojih močeh.Tole bi se moral vprašat, ko si kupoval avto in slepo verjel da boš kdaj videl te gume.
Zdaj lahko napišeš samo:
Fak it, a Slovenci res znamo samo zvonit po toči ko je prepozno?
Kakor vem je na delovni vizi ja in upam, da ga prijazen opomnik spomni na to.Če je v SLO na začasni vizi, bi mu potencialna kazenska ovadba verjetno otežila podaljšanje vize....
Mogoče mu z drugega profila na FB napisi nekaj v tej smeri, pa se mogoče kej zbudi....
ne se jezit no. Sej marsikdo marsikaj sprašuje sam za prjatla.Še enkrat: avto nisem kupil jaz, ampak moj sorodnik. Seveda pa bom svojim manj ukim in manj spretnim ali bolj naivnim sorodnikom pomagal po svojih močeh.
Fak kake neumne sodbe. Sej pa obstaja kolikor toliko pravna država, ne?
Vse OK, nič nisem jezen.ne se jezit no. Sej marsikdo marsikaj sprašuje sam za prjatla.
JBG... bil si zraven, kot si opisal. Tak da opis tvojih sorodnikov leti tud mal nate.
Samo, da ti nekdo obljubi rabljene gume, ki jih ima v Makedoniji, da jih boš res dobil je dovolj velik alarm, da gum NE BO.
Ti pa želim, da mu stopiš na prste ja.
PS Pravna država? Pravna je tolk, kolk so ljudje pošteni.
Glede na velikost platišč in starost gum po besedah (nategunskega) prodajalca ocenjujem to na vrednost vsaj okrog 200 eur, glede na cene na avto.net.Kak veš da je to vredno 200 evrov?
Kak ste se zmenil, gume so kater DOT, platišča so jeklena/lita in kolk col?
Take platišča/feltne ponavadi dajejo poleg gratis
Goljufija do 500 eur se steje za t.i. bagatelno dejanje. Je kaznivo in vse ampak se obdela po skrajsanem postopku (sploh na PU Ljubljana).Hehe, še malo mu utrujaj, pa že 10x je napisal, da ni on. Poleg tega je bilo le eno vprašanje, na katerega pa še vedno ni odgovora in sicer ali bo policija reagirala, če prijavi goljufijo. Morda bo Apollo8 kaj na to temo povedal.
Če bi meni to kdo naredil in če ovadba kaj pomaga, bi jaz ovadil. Za 200 EUR mi dol visi, ampak da bi me ravno vsak nategnil pa, ne vem no. Če bi pa še začasno vizo izgubil, pa še toliko bolje. Take smeti (pa naj bodo tujci ali slovenci) si ne zaslužijo niti trohice sočutja.
Dec jaz nisem ziher a se ti delas neumnega al si nepismen?In zakaj ne? Vseskozi pišeš, ko se tolče čez velike barabe, češ da se vse začne pri majhnih in je tam treba začeti pucati. Tukaj pa kar naenkrat ploščo obrneš.
Predvsem so pravna pravila abstraktna. Kar pomeni da lahko gre za penzijo upokojenca al pa mal drazjo vecerjo.Dejansko je žalostno, da se zavarovalniško goljufijo, ki bi pomenila manj kot promil profita zavarovalnice preganja z vsemi od države plačanimi topovi, ko pa upokojencu na spodnji meji preživetja ukradejo denimo eno pokojnino, torej skoraj desetino letnih prihodkov, pa je to pravno gledano bagatelno dejanje, ki se resno ne raziskuje.
Ampak tako je, pravo imajo samo koren besede enak kot pravica. Ni pa tukaj nobene neposredne povezave.
vprašam za prijatelja...si pozabil dodatNe vem kakšen naslov dam temi, ampak zgodba gre takole:
sorodnik je lani septembra na drugem koncu Slovenije (ni preko Trojan) kupil rabljen avto. V kupoprodajno pogodbo se je zraven napisalo, da so v ceni vozila tudi 4 zimske pnevmatike na svojih platiščih. Mesec po nakupu je bil v Sloveniji lock-down, prodajalec je že od prodaji vozila rekel, da ima ta komplet v Makedoniji, ampak da velja napisano in da ga bo pripeljal v Slovenijo.
No, pred kratim je sorodnik kontaktiral prodajalca (telefonska ne obstaja več) preko Facebooka, da bi rad prišel po ta komplet pnevmatik in platišč. Prodajalec ga je preko FB zablokiral, kar pomeni, da sorodnik na lep način verjetno ne bo prišel do obljubljenega.
Prodajalec je res makedonskega porekla, lastnik avta je bil kar nekaj let, avto je imel seveda slovenske tablice, prodajalec tudi ni bil videt tipičen švercer, zgodovina avta je bila čista, v enem letu avto tudi ni imel večjih napak.
(Ta kvazi-dejstva in opažanja so moja, ker sem bil ob nakupu zraven.)
Mu pravno sorodnik sploh lahko kaj more ali naj pozabi tistih 200 € kolikor je vreden komplet pnevmatik in platišč?
Da bi šel nekomu težit ali grozit na dom zaradi take vsote mu ne pade na pamet.
Lej... prjatu. Lepo da hočeš nateguna mal po prstih in tukaj te podpiramo. 110%!!Glede na velikost platišč in starost gum po besedah (nategunskega) prodajalca ocenjujem to na vrednost vsaj okrog 200 eur, glede na cene na avto.net.
OK, lahko je zaradi mene tudi gratis, v pogodbi je pač zapisano, da to spada zraven.
OK, recimo da ... čeprav sodeč po moji zgodbi (in zagotovo je bila hujša, kot ta opisana), policija ne bo storila veliko. Meni so rekli: zmenite se sami. Toliko o tem.
In, ko pa bodo zvedeli, da gre za 200€, pa sploh ne vidim več kake pretirane zagnanosti s strani policije.
Kaj sem vam rekelUporabnik Apollo8 je napisal:
Goljufija do 500 eur se steje za t.i. bagatelno dejanje. Je kaznivo in vse ampak se obdela po skrajsanem postopku (sploh na PU Ljubljana).
Obstaja tudi velika verjetnost da tozilec ali zavrze zadevo (nesorazmernost skode in stroskov postopka - sploh ker gre za cloveka iz makedonije) ali pa da sodiscu predlaga kaznovalni nalog.