kupiti delnice zdaj?

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
Razmišljam, da bi kupil nekaj delnic Petrola, Krke.... se mi zdi, da kaj hudo dol nebi več smelo it... kaj mislite?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik kimusabi pravi:
Razmišljam, da bi kupil nekaj delnic Petrola, Krke.... se mi zdi, da kaj hudo dol nebi več smelo it... kaj mislite?

Pravi trenutek si zamudil. Počakaj, da gre spet dol (kar se bo zgodilo s precejšnjo verjetnostjo). Odboj je sproduciran umetno in ni odraz ozdravitve trga.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Vsekakor bi bilo boljše, če bi delnice kupil v ponedeljek zjutraj. Tole bo verjetno spet malo padlo, ker je danes preveč "optimizma" in takrat ko spet pade kupi. Če bo to dolgoročna naložba boš sigurno v plusu.

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
ja, to bi bila dolgoročna naložba, tak da zdajle par procentov gor/dol ne igra vloge

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik cist_hud pravi:
ksz....

finančne krize po moje ne trajajo samo "par" dni, tako, da jaz mislim, da bo še padalo...

Ta kriza ne traja samo "par" dni ampak je trajalo končno sesutje samo "par" dni. Zdaj se vlagatelji počasi vračajo na trg in mislim, da se bojo stvari obrnile navzgor.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik kimusabi pravi:
ja, to bi bila dolgoročna naložba, tak da zdajle par procentov gor/dol ne igra vloge

Dolgoročna naložba je zihr Krka. Za ta padec ni bilo nobene osnove saj podjetje že od kar pomnim posluje super (lepo so se tudi udomačili na ruskem trgu in v vzhodni evropi) in vsako leto preseže prihodke in dobiček prejšnjega leta za nekaj 10%. Pomojem se lahko pričakuje vrednost čez nekaj časa čez 120€ kar je bil njen max. do sedaj.

p.s.: pa še dobre dividende izplačujejo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
finančne krize po moje ne trajajo samo "par" dni, tako, da jaz mislim, da bo še padalo...

Moje mnenje je, da Krka nima vec kam pasti ... ima se malo "elastike", ce nastane res huda panika in jo za par dni (zacasno) zabije se kaksnih 20% dol, to je pa tudi vse, ker se potem takoj pobere. Cene so bile prenapihnjene pri 12K tockah SBI20, pri 10K so bile precej optimisticne, pri 9K kar razumne, pod 6K so pa v povprecju v zadnjem delu leta 2008 pod kakrsnokoli razumno mejo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Če pogledaš npr P/E Krke vidiš da niti niso pod "kakršnokoli razumsko mejo", ampak Krka pod 65 komaj postane približno razumsko zanimiva, nekje pod 60 pa pogojno racionalen nakup, še posebej v primerjavi z tonami delnic po svetu ki so pa trenutno res podcenjene.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Če pogledaš npr P/E Krke vidiš da niti niso pod "kakršnokoli razumsko mejo", ampak Krka pod 65 komaj postane približno razumsko zanimiva, nekje pod 60 pa pogojno racionalen nakup, še posebej v primerjavi z tonami delnic po svetu ki so pa trenutno res podcenjene.

Točno tako. Če se gleda daljše obdobje se lepo vidi kje je. KRKA - oktober 2004 do oktober 2008

cist_hud

Pripravnik
25. jul 2008
136
0
16
Okolica LJ
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
ksz....

Ta kriza ne traja samo "par" dni ampak je trajalo končno sesutje samo "par" dni. Zdaj se vlagatelji počasi vračajo na trg in mislim, da se bojo stvari obrnile navzgor.
Kriza še traja in bo še trajala. Tisto, kar se je dogajalo pred pokom balona zame še ni bila kriza, ker se nihčne ni "krizno" obnašal, nobena banka ni šla "zu grund" ipd.

Sicer pa:
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/nihanje-na-ljubljanski-borzi.html