Dosti boljša in ne dosti dražja alternativa telefonu Umi C1 je Doogee DG550, sploh, ker je Umiju cena zrasla iz 100 na 120 EUR, Doogeeju pa padla iz 150 na 135 EUR.
Umi-ja sem imel par dni (podroben test še pride), enega ima sodelavec in nimam kakšnih pripomb (razen, da oblikovno ni ravno nekaj). Doogeeja sem nabavil za hčerko in dela ko šus, Antutu prek 30000, slovenski Android (Umi ga nima)! Ima tudi 16 GB notranjega pomnilnika, UMI le 8. Doogee je tudi precej lepši. 1 GB RAM-a pa ni tako velika težava, kot nekateri tu pizd... Še vedno dela vse.
Dobra zadeva je tudi iNew V3 plus, ki pa ima 2 GB RAM-a, vendar je brez slo Androida. Test sem spisal na
ChinaTechTest
Mogoče je smiselni trenutno malce popčakati z nabavo, ker Kitajski sedaj na trg lansirajo telefone s 64 bitnimi procesorji (Mediatek MT6732 in MT6752) in ne kaj dosti dražje od obstoječih z MT6592.
Zaenkrat so napovedani skoraj izključno modeli s 5 in pol palčnim ekranom, recimo
Meizu m1 note , Jiayu S3 ali Elephone P7000, verjetno pa bodo prišli na trg tudi taki s 5 palčnim.