Citat:
Uporabnik retro pravi:
Tudi sam sem se odloæil za nakup tega aparata Xiaomi redmi note 2.samo z 32 GB notranjega spomina, prebral sem kup recenzij in mnenj o tem aparatu prosil pa bi tudi uporabnika---nakoruzi-- če poda svoje mnenje in ugotovitve o aparatu ker ga je verjetno v tem času ko ga je naročal že dobil.
Malo pozno, ampak mogoče še vedno komu pride prav.
Xiaomi Redmi Note2 je doma in v uporabi, uporabnica zelo zadovoljna.
Naročil sem ga iz AliExpress za ~150$ s poštnino in prišel je z DHL v dobrem tednu.
Prvi vtis: super, ohišje bolj plastično, ampak zgleda kvalitetno.
Gor je bila naložena neka reseller verzija roma MiUI 7, ki je bila nekako na 3/4 prevedena v angleščino. Sicer je večinoma vse delalo, ampak je bilo nadležno, ko si prišel v kakšen podpodmenu in si se znašel med kitajskimi črkami...
Zato sem najprej naložil nek AOSP ROM, ki pa ni bil OK. Osnovni menuji so bili sicer slovenski, ostalo angleško, Internet preko 3G ni deloval (omrežje Simobil), bluetooth v avtu prav tako ne, pa še lastnici ni bil všeč izgled. Zato sem po parih dnevih naložil takrat najnovejši MiUI 7 ROM in še zdaj služi svojemu namenu. Mogoče obstaja že kakšna novejša verzija, ampak se mi ni dalo več s tem ukvarjat...
Drugače pa se vse ROMe, navodila in ostale informacije dobi na
http://xiaomi.eu/
Opaženi minusi:
- za določene appe ne delajo notification-i. Npr. skype, snap chat, itd. ne javijo, da je prišlo sporočilo. Mogoče je kje v nastavitvah potrebno kaj nastaviti, ampak meni ni uspelo.
- Endomondo ne beleži poti, ko gre telefon v sleep. Zgleda kot, da tako varčuje z baterijo in izklopi GPS.
- 2x se je zgodilo, da so sogovorniki na drugi strani slabo slišali govorečega. Slišal se je le odmev, kot da bi deloval le mikrofon za noise reduction. Pomagal je reset telefona.
To je to. Drugače zadeva dela super tekoče, lastnica pa je zelo zadovoljna. Sploh pa za ceno 140€!