Da malo obudim oz si izposodim temo:
Tudi pri nas bi sli v nakup robota in me zanima a je res tok huda razlika med kitchenaid classic in artisan v sami funkcionalnosti, ker artisan je skoraj x2 cena?
Druga opcija je pa Bosch MUM, k jih je tudi malo morje... prosim za nasvet pri nakupu oz na kaj bi bilo fajn bit pozorn?
Hvala!
EDIT: nagibam se bolj k nakupu Bosch MUM58... variante - jo kdo ima oz kako ste zadovoljni?
Sicer malo pozen odgovor, pa dobro...
Sam imam doma MUM 5-ko
Ko delaš testo, se aparat pri pregibnem delu zvija in škriplje, plastika pač. Zaenkrat še ni nič odpovedalo, ampak zaupam mu pa ne najbolj.
Pri gnetenju testa za pico me preklemano moti, da se testo "navija" na nastavek, posledično bolj ali manj kroži po posodi, namesto, da bi ga nastavek gnetel in "prelagal".
Vsi ostali nastavki, ki so bili zraven, so pa tudi bolj tako-tako. Sekljalnik je še najbolj uporaben, blender je bolj povprečen in ga ne uporabljam (imam posebej kupljenega od Phillipsa). Nastavka za mletje mesa pa tudi nimam, ker sem gledal na netu neke posnetke in me je minilo, da bi doplačal za mlin za meso.
Skratka, kot lastnik MUM-a ti priporočam, da se raje še malo stegneš za kakšen Kitchen Aid ali kaj podobnega, ki ni iz plastike in plastičnih zobnikov.
Boljše npr. Diners in 6 obrokov po 100 € za nekaj konkretnega kot pa da kupiš MUM-a za 200 €.